Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Complement convocatòria d'artistes (Català)

Presentació complement de convocatòria, creat per presentar el programa de residència als artistes interessats a participar i conèixer alguns dels aspectes que proposa el Programa des de la filosofia de treball EART.
by

D casalins

on 20 November 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Complement convocatòria d'artistes (Català)

{Obert per Obres} Programa educatiu adreçat a batxillerats artístics, cicles formatius i estudis de grau. Proposem una visita dinamitzada a l’Espai EART per conèixer de primera mà els artistes residents i el vostre espai de treball. Durant la visita, els artistes que participen ens mostren el seu taller i ens expliquen el recorregut vital i de formació que han tingut, per donar a conèixer diferents vies professionals en relació a l’art. En funció del perfil del grup que ens visita la coordinació del programa tria dos artistes que es puguin complementar i us contacta directament per fer-vos la proposta.
http://activitatsdart.org/category/activitats-per-escoles/obert-per-obres/

{Art en Obert} Format d’activitat que vincula els processos creatius contemporanis adreçada a públic familiar. Combina un espai expositiu amb un espai experimental proposat pel mateix artista-educador.
http://activitatsdart.org/category/art-en-obert/
[+] Encàrrecs remunerats i col·laboracions
[+] Encàrrecs remunerats i col·laboracions
[+] Redes
[+] Difusión

Experimentem amb l'ART és una entitat educativa que treballa a partir de l'art contemporani i els processos creatius entesos com a eina per fomentar la capacitat crítica i creativa de les persones. L'activitat principal de l'entitat consisteix en el disseny i realització de projectes artisticoeducatius diversos, així com en la gestió de l'Espai EART, un espai plurifuncional que obre nous camins en la recerca i l’experimentació de diversos vessants del món de l’art i l’educació.

Aquest espai compta amb el programa de Residència EART, el valor afegit de la qual és l'articulació de propostes educatives que vinculen els artistes residents i els seus processos creatius amb els públics.

L’Espai EART compta també amb un programa de formació propi on es troba, d’una banda, el Tallers d’art, on oferim activitats d’experimentació creativa adreçades a nadons, famílies i infants. I d’altra banda una oferta en cursos tant teòrics com pràctics adreçats a un públic no especialitzat.

EART és doncs un lloc de trobada d’artistes, públic i maneres de fer i pensar el fet artístic per generar diàleg, reflexió i esperit crític.

La Residència Eart és per descomptat un espai on els artistes podeu desenvolupar els vostres projectes, però no és sols un taller o un espai de treball. Experimentem amb l’ART posa a disposició del artistes residents tots els mecanismes de difusió de l’entitat per tal de fer visible la vostra feina. Alhora, és un espai on beneficiar-se dels recursos de formació i de suport a la creació que ofereix l’entitat.

La Residència EART aposta per posar en relació als artistes amb el públic no especialitzat mitjançant projectes artisticoeducatius diversos. Pensem que és important i molt enriquidor poder gaudir de la convivència continuada amb els diferents procediments de treball que els artistes desenvolupeu per tal de donar forma a les vostres idees. Els problemes que us trobeu, les maneres de treballar, les decisions que heu de prendre, etc. són una part del món de l’art que sovint resulta desconeguda, perquè no hi ha la possibilitat de tenir contacte amb l’artista i amb l’obra fins que aquesta és mostrada al públic.

L’activitat educativa és un lloc d’investigació i formació en sentit bidireccional. Per una part, permet al públic conèixer els artistes de primera mà i participar del vostre procés, però també ho és per vosaltres a qui us permet experimentar de forma directa amb el públic les interpretacions i lectures de la pròpia obra.

Alhora enriqueix el procés creatiu, ja sigui des de la vessant conceptual o procedimental en veure com el públic divers s’aproxima al mateix procés i poder constatar la bi-direccionalitat del propi discurs.

És una oportunitat per relacionar-se amb un públic de fora del sector amb el que no es tracta normalment . Això pot provocar haver de repensar com ens expliquem i aprendre a tenir recursos per fer entenedora l’obra en diferents registres, més enllà del cercle artístic i proper.


[+] Com aplicar
[+] Criteris de selecció
Les convocatòries s'obren en diferents moments de l'any i d'acord a la disponibilitat dels estudis.

Convidem als artistes a conèixer l'Espai EART i els nostres programes abans d'aplicar, per familiaritzar-se amb amb la filosofia d'Experimentem amb l'ART.

Un cop s'obre la convocatòria requerim alguns documents bàsics per conèixer la teva obra, trajectòria i interessos, i les possibles articulacions que puguin generar entre els nostres programes amb la feina que véns fent.
Ens interessa que coneguis els criteris amb què avaluem als artistes que apliquen a la residència. EART mostra interès per les pràctiques artístiques transdisciplinars, i en la possibilitat de desenvolupar propostes educatives en relació amb el procés creatiu.

T'interessa ser un resident a EART? Descobreix com és el procés de selecció.

[+] Encàrrecs remunerats i col·laboracions
[+] Assessorament, formació i tutorització de projectes educatius
[+] Difusió
[+] Xarxes
[+] Servei d'informació sobre beques i convocatòries
[+] Associació gratuïta com a amics i amigues d'Experimentem
[+] Cessió de material tècnic


[+] Altres qüestions pràctiques

• Vincular el vostre treball a projectes i programes educatius d'Experimentem amb l'ART

{Projectes Artisticoeducatius} Experimentem amb l’ART desenvolupa projectes educatius on sovint encarreguem a artistes (el treball dels quals ens encaixa amb la proposta) alguna d’aquestes possibilitats:

- Encàrrec de producció d’obra
- Lloguer d’obra
- Disseny d’una activitat educativa
- Participació activa en el projecte

{Entre-veure} Programa educatiu que té com objectiu apropar el procés creatiu de l’artista al públic escolar. És el propi artista qui pensa i dirigeix l’activitat. Experimentem amb l'ART es fa càrrec de les comandes de les escoles i la coordinació amb la disponibilitat dels artistes.
Els artistes interessats a participar heu de presentar una proposta a la coordinació i, una vegada aprovada, en fem la difusió als centres.
El programa té dues modalitats: o bé l’escola visita el vostre taller per a realitzar l’activitat o bé vosaltres us desplaceu a l’escola per fer el taller a l’aula.
http://activitatsdart.org/category/activitats-per-escoles/entreveure/

{Entre-veure}: La resident Mireia Terrado proposa estratègies alternes per apropar-se al dibuix amb el taller "De Quants maneres saps Dibuixar?" en una escola de Badalona.
{Art en Obert} La resident Julia Salgueiro va proposar una activitat en el marc del Programa "Art en Obert", dirigida a públic familiar i que es realitza a l'Espai EART.
Vincular el vostre treball amb els tallers d'ART
Aquesta opció vol oferir als artistes residents i als alumnes dels Tallers d’art les avantatges que suposa el fet de compartir les mateixes instal·lacions. Els artistes podeu vincular els vostres processos creatius a les activitats educatives dels Tallers d’art, on els grups participants son heterogenis i de totes les edats, amb l’avantatge que suposa comptar amb un públic no especialitzat però tanmateix interessat i receptiu en conèixer el que feu.

{A mode de...} Col·laboració amb la que volem potenciar l’apropament de l’obra i del treball dels artistes residents a l’aula, utilitzant-los com a estímul i punt de partida. En el projectes “A mode de...”, és un educador qui dinamitza i pensa una consigna de treball a partir d’una obra d’un dels artistes residents. L’artista té la possibilitat d’assistir a l’activitat amb el grup com a observador i participant, conèixer les reaccions i lectures de la seva obra o procés de treball per part dels participants i enriquir-lo en conseqüència.


[+] Encàrrecs remunerats i col·laboracions
{Cursos pràctics} "33 maneres de dibuixar". L'artista resident Sonia Esplugas, proposa una exploració de diferents maneres d'apropar-se al dibuix.
[+] Assessorament, formació i tutorització de projectes educatius
Podeu formar-vos per treballar amb públic escolar i/o adult mitjançant un programa de tutorització específic que consta de sessions de treball amb reunions i seguiment per part de diverses persones de l’equip de l’entitat, bibliografia general i específica, seguiment d’una activitat educativa, entre d’altres.

Si esteu interessats en vincular el vostre treball amb els projectes i programes educatius d’Experimentem amb l’ART, però no sabeu per on començar per plantejar una proposta o encara no heu tingut cap experiència en l’àmbit educatiu, oferim un servei d’assessorament personalitzat. Sols cal que ens ho sol·liciteu.

Així mateix EART disposa d’una oferta de formació en la professionalització del sector artístic a les que us podeu inscriure amb descomptes especials per ser residents.

{Curs d’agents dinamitzadors de projectes artístics} Una formació consolidada per la seva trajectòria amb més de 13 edicions que compta amb el reconeixement per part de sector artístic i educatiu. El curs explora nous contextos i noves iniciatives artístiques per implicar, conscienciar i crear nous públics. Aposta per una pràctica reflexiva i activa de l’educació artística, fent un recorregut des de la institució museística fins a altres experiències col·laboratives que enllacen art, pedagogia i territori, per tal de mostrar possibles metodologies i pautes crítiques per crear i accionar.

{Jornades/ Fòrum kalidoscopi} El Kalidoscopi convida a persones, col•lectius i institucions a compartir experiències des de les quals resituar i debatre entorn a certes situacions i problemàtiques que ens ajudin a reestructurar pràctiques actuals en contextos canviants i alhora projectar propostes en clau de futur que ens permetin definir plegats nous horitzons.
[+] Difusión
{Difusió de projectes} Al marge de difondre totes aquelles activitats en les que participeu en el marc de la Residència EART o en col·laboració amb l’associació Experimentem amb l’ART, oferim la possibilitat de fer difusió dels vostres projectes personals o en relació a altres entitats (exposicions, tallers, conferències, publicacions...) Només cal que ens feu arribar la informació i en farem difusió a Facebook i Twitter.

{Tallers Oberts de Barcelona} Cada any, en un acte festiu, participem a Tallers Oberts de Barcelona, coordinat pel FAD (Foment de les Arts i el Disseny). En aquest marc fem visibles els treballs que realitzeu els artistes de l’Espai EART, a més de presentar també totes les propostes i els projectes que hem fet durant l’any a Experimentem. TOG (Tallers Oberts de Gràcia) és una manera de presentar els processos de treball dels artistes i donar-los a conèixer a un públic més ampli. Demanem als artistes que obriu les portes dels vostres tallers i ens feu propostes de presentació dels vostres treballs ja sigui en format expositiu, com a acció o performance, o explicació dels projectes o processos de treball per poder difondre les activitats que s’hi realitzaran.

Demanem als artistes que obrin les portes dels seus tallers i ens facin propostes de presentació dels seus treballs ja sigui en format expositiu, com a acció o performance, o explicació dels projectes i processos de treball per poder difondre les activitats que es realitzaran.
{Tallers Oberts} Video realitzat per Zucre! Films, productora resident a EART a la jornada TOG (Tallers Oberts de Gràcia) 2013.
Difundia
Posem a la vostra disposició els nostres equipaments amb l’objectiu de donar suport a la vostra producció artística i difondre-la. Hi ha diversos formats: camp de proves per a projectes en desenvolupament, presentacions, intervencions, diàlegs, propostes artisticoeducatives, etc.

{Exhibicio d'obra en espais expositius de la ciutat} Experimentem amb l’ART estableix convenis amb espais expositius per tal de donar visibilitat als projectes dels artistes residents. Aquests poden anar variant, depenent de l’interès dels mateixos espais o de la pròpia entitat.

{Servei d'enregistrament de projectes o processos creatius} Aquells que tingueu la necessitat d’enregistrar el procés creatiu, o esteu treballant en projectes audiovisuals, podeu sol·licitar l’assessorament i /o el servei d’enregistrament.
Pels artistes residents hi ha tarifes especials establertes sota preu de mercat. Els que esteu interessats haureu de consultar amb el responsable les condicions del servei (dates i condicions, tarifes...)
Responsable: Aymar del Amo
Contacte: aymardelamo@zucrefilms.com

{Us del espais comuns} (pati, passadissos, lavabos...per a possibles intervencions). El pati d’EART és un espai de trobada, de presentacions, de concerts, d’activitats diverses, apte per accions expositives i espai d’activitats puntuals dels tallers d’art i el Casal d’estiu.
Si voleu fer ús del pati per assajar presentacions, muntatges d’obra, etc, heu de sol·licitar-ho amb antelació.
{Ús dels espais d'aula} L’Espai EART compta amb dues aules de 35 i 60 m2. Podeu sol·licitar-les per a presentacions o activitats puntuals en el marc del programa Difundia. Cal comunicar-ho amb certa antelació per tal d’avaluar la disponibilitat d’ús en funció de les activitats d’Experimentem amb l’ART.

{Difundia} Una de les nostres residents presenta el llibre "Rupa Nepal" producte d'un projecte col·laboratiu, amb la participació de nenes i nens de Nepal.
El treball en xarxa ens permet un espai de reflexió sobre les necessitats professionals del sector i unificar esforços, motivacions i estratègies de treball. Tanmateix és un mitjà de comunicació que permet una millor visibilització de la incidència del treball en l’àmbit artístic al territori, multiplicant l’abast de les difusions.

A Experimentem amb l’ART valorem la importància del treball en xarxa, i fruit dels projectes posats en marxa en aquest sentit, podem recollir una sèrie de conseqüències que, en estret lligam amb el nostre entorn, van des de les relacions amb d’altres centres de producció i creació (encara que pertanyin a altres disciplines artístiques) a una relació directa amb el teixit urbà i associatiu del barri, passant per diferents centres educatius.

{Nodes de Gràcia} Formem part de Nodes de Gràcia com a plataforma de treball en xarxa i comunitari. Les entitats que formen Nodes de Gràcia són: La Caldera, Gràcia Territori Sonor, tragantDansa i Experimentem amb l’ART.

{XARXAPROD} A nivell de territori, som membres de la XARXAPROD, Xarxa d’Espais de Producció i Creació de Catalunya
http://xarxaprod.cat
- Accés 24h a l’Espai Eart.
- Connexió ADSL sense fil.
- Cuina comunitària.
- Lavabo amb canviador per a nadons.
- Servei de neteja dels espais comuns un cop per setmana.
{Contracte}
El pagament es realitza mensualment per transferència bancària.

El contracte de l’espai és de dos any. Es podrà demanar pròrroga del taller en cas que estigueu enmig d’un projecte, exposició, etc, a través d’una carta de justificació adreçada a l’associació Experimentem amb l’ART i en un termini de tres mesos previs a la finalització del contracte. Es determinarà el temps de pròrroga segons criteris de l’associació.

En cas de que vulgueu finalitzar el contracte abans de la data estipulada, cal notificar-ho per escrit amb un mínim de dos mesos d’antelació. En cas de no avisar en el temps pactat, es cobraran igualment dos mesos de lloguer des de la data de la vostra comunicació.

De cap manera es podrà subllogar el taller, ja que és motiu d’expulsió immediata de l’espai, així com també ho és el fet de no complir amb el pagament del lloguer.


Mitjançant el correu electrònic, us farem arribar totes aquelles convocatòries i beques de les quals ens arriba informació a través de les institucions aliades i xarxes en les que participem, XarxaProd, Nodes de Gràcia, Art Motile, Artibarri...Durant el temps que duri la vostra residència, gaudiu de la quota gratuïta al programa “Amics i amigues d’Experimentem amb l’ART”.

Avantatges del programa:

- Descomptes als cursos teòrics i pràctics de l’Espai EART
- Recepció de la programació i la informació de les activitats de l’Espai EART
- Obsequi d’un catàleg d’art contemporani
- 10 % de descompte en cursos intensius dins la programació regular (d’octubre a juny) de tragantDansa

Depenent de les necessitats i circumstàncies de producció de l’Espai EART, podreu comptar amb els següents mitjans:

Videoprojector HD/ reproductors de DVD / equip de música / Càmera de fotografia digital / Càmera de vídeo digital / Connexió wifi / Ordinador portàtil / Pantalla de TV de 17 polzades / gravadores de DVD / Pantalla platejada de projecció / cadires / Taules i cavallets / caixa d’eines i maquinària de bricolatge[+] Servei d'informació beques i convocatòries
[+] Amics i amigues d'Experimentem amb l'ART
[+] Cessió del material tècnic
[+] Altres qüestions pràctiques

{ARTIBARRI} És un centre de recursos i una xarxa a favor del desenvolupament de projectes artístics d'acció comunitària, on la participació de les persones es converteix en un eix central cap a la millora de la qualitat de vida individual i col·lectiva i cap a l'estímul del canvi social. Artibarri promou el treball en xarxa com a mitjà per a créixer, millorar, disseminar, o connectar aquesta mena de projectes en el territori català.
http://www.artibarri.org
[+] Equip de Coordinació i contacte:
{Coordinació Espai Eart y Residència EART}
Antònia Del Río / antonia@experimentem.org

{Suport Residència EART}
Francesca Dunuzi / francesca@experimentem.org

{Comptabilitat}
Maria Alcoriza / maria@experimentem.org

Telf.: 932 17 18 77
www.experimentem.org
[+] Com aplicar
[+] Criteris de selecció
Full transcript