Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Kids Marketing

No description
by

Elentjana Ela

on 1 October 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Kids Marketing

çfarë është
Marketingu?
Përmbajtja

1. Rëndësia e marketingut
2. Nga kursimtarë në shpenzues
3. Targetimi i fëmijëve
4. Fëmijët sipas psikologëve
5. Prindërit përgatisin fëmijët
6. Zhvillimi i një konsumatori
7. Marketingu i fëmijëve në Shqipëri
8. Dëmet e kids marketing
9. Kuadri ligjor


Nga kursimtarë

shpenzues
Meshkujt
si
Konsumatorë
Femrat
si
Konsumatore
Fëmijët
modernë
si
Konsumatorë
Targetimi i Fëmijëve

Kompanitë
nëpër botë
harxhojnë
1.7 bilione dollar
në vit për
marketing
Fëmijët
nën 14 vjeç
shpenzojnë rreth
($)40 bilionë dollar

Fëmijët
nën 12 vjeç
influencojnë 500 bilionë dollar ($) në
blerjet vjetore
Fëmijët modernë
janë gjenerata më e ndërgjegjshme për
brandet.
kids Marketing
Fëmijët
nën këndvështrimin
e
psikologëve
1. Lëreni mënjanë kontrollin
2. Fëmijëve u pëlqejnë shumë të papriturat, sekretet
3. Jini të sinqertë
4. Jini gladiatorë
5. Të gjitha rrugët të shpien në Romë
6. Më lini të shprehem
7. Lini që qepët të qërohen vetë
8. Bëj atë që është e drejtë të bësh
9. Ndahuni në tresh
10. Kujtohuni të fikni kompjuterin
Përse fëmijët janë të pambrojtur
nga marktingu?
Marketingu te fëmijët është faktor për obezitetin
Inkurajon crregullimin në të ngrënë etj.
Steriotipizimi i sexualitetit
Fëmijët kopjojnë shpejt dhunën
Zhvillimi
i një
konsumatori
Nga mosha 1 vjeç
Shoqërimi i prindërve
Nga mosha 2 vjeç
Shoqërimi i prindërve
dhe
porositja
Nga mosha 3 vjeç
Shoqërimi i prindërve
dhe përzgjedhja
me lejen e tyre.
Nga mosha 4 vjeç
Shoqërimi i prindërve
dhe
blerja e produkteve
Nga mosha 5 vjeç
Vajtja në market vetëm
dhe
blerja në mënyrë
të pavarur e produkteve.
Prindërit përgatisin
Fëmijët
4 kërkesat që fëmijet të quhen treg
1. Duhet ta kenë të nevojshëm produktin
2. Autoriteti për të blerë produkte
specifike
3. Aftësia për të blerë produkte
4. Të jenë të gatshem dhe të
vullnetshëm për ta përdorur
fuqinë blerëse

Kompanitë që plotësuan pyetësorin:

Gjithsej u pyetën 11 kompani
Kompanitë që u morën në kosnideratë kishin
departament marketingu prej më shumë se 2 vjetësh
Biznese që targetojnë fëmijët
A
është etik marketingu i
fëmijëve

Shqipëri?
Rezultati:
7 kompani mendojne se eshte etik
4 kompani mendojne se eshte joetik
Pëgjigjia:
Të gjithë janë përgjigjur
KANE SHUME NDIKIM
Sa ndikim
kanë metodat marketing
tek fëmijët?
Televizioni
Media
me ndikimin
më të madh?
Janë pyetur gjithsej 20 prindër
Ata kishin fëmijë të moshës
3-14 vjec

Sa orë në ditë
shohin fëmijët
TV?
Rezultati:
3-5 orë TV
2-3 orë internet
Sa lundrojnë në Internet?
Rezultati:
80% e prinderve nuk i lejojne femijet 3-9 vjec qe te zgjedhin vete produket
100% e prinderve i lejojne femijet mbi 9 vjec të zgjedhin vete produktet

A
i lejoni
fëmijët të zgjedhin
vetë
produktet?
A janë etike reklamat
për Fëmijë?
A ju jepni para
fëmijëve?
85% e prindërve mendojnë që reklamat nuk janë etike
Të gjithë prindërit iu jepnin para fëmijëve
Televizioni
Reklama e Red Bull,
reklama e cokollatës Lion
Media me më shumë ndikim?
Reklama me ndikim negativ
tek fëmijët?
Ju Faleminderit
:) :) :)
Udhehoqi:
Dr.Mirela Mersini
Punoi:
ELentjana QOku
Full transcript