Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

LIQENI I SHKODRES

No description
by

silva lleshi

on 16 May 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of LIQENI I SHKODRES

-Bota bimore dhe shtazore
-Ndotja e mjedisit
-Vlerat ekonomike-turistike potencialet e liqenit

LIQENI I SHKODRES
BOTA BIMORE
FLORA E LIQENIT PERFAQSOHET NGA :
-Algat
-Druret
-Mikrofite ujore
BOTA SHTAZORE
Liqeni ka nje shumellojshmeri kafshesh e shpendesh
Bota shtazore e ujit perfaqsohet nga :
-molusqet
-krimbat unazore
-gaforret
-larvat e mushicave

Shpendet
-karaburillaku
-zhytesia
-kryekuq
-bajukla
-çapka
-pelikani
-shqiponjat
-zogat
ndotja e mjedisit
kercenimet e liqenit :

-ndotjet e fabrikes
-mbetje te inerteve

Perveç ketyre njihen edhe specje te tjera shtazore (qe jetojne ne toke) si :
kermilli
karkaleci
akrepi
ketri
miu
ariu
hardhuca e shtapise
Peshkimi
Ne kete dege Shkodren e favorizon pozita gjeografike
Ekonomia
Ekonomia
Liqeni favorizon gjithashtu :
-zhvillimin e bujqesise
-zhvillimi i blegtorise
-zhvillimi i turizmit
-tregtine

PROBLEMET E LIQENIT
-KENETIZIMI
-HEDHJA E INERTEVE
-NDOTJA E UJIT NGA UJRAT E ZEZA
-SHPIMET E SHUMTA
-NGORDHJA E PESHQVE
-GJUETIA PA KRITERPUNOI:
DAIANA PRENDI
SILVA LLESHI
LAURA VATHKRUJA
DAVID NDREU
BRIXHILDA MAKA
Full transcript