Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Els models de l'univers

No description
by

Dani Sanchez

on 26 February 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Els models de l'univers

La contribució de Galieu
Els models de l'univers
Models geocèntric
El model de Ptolemeu
Segons el model geocèntric de Ptolemeu, el planeta Terra està immòbil en el centre de l'univers, i la resta dels planetes, el Sol i les estrelles girant al seu voltant. La teoria va ser formulada per Aristòtil al segle IV aC i completada per Claudi Ptolomeu el segle II. Normalment, els filòsofs grecs i medievals combinaven el model geocèntric amb una Terra esfèrica, diferent al model d'una Terra plana relacionat amb altres mitologies. Es creia també que el moviment dels planetes era circular i no el·líptic, una visió que no es posaria en dubte en la cultura occidental fins al segle XVI
L'ordre ptolemaic de les esferes, a partir de la Terra, és el següent:
1. Lluna
2. Mercuri
3. Venus
4. Sol
5. Mart
6. Júpiter
7. Saturn
8. Estrelles fixes
El model d'Aristòtil
Aristòtil va sostenir un sistema geocèntric, en el qual la Terra es trobava immòbil en el centre mentre al seu voltant girava el Sol amb altres planetes

Aristòtil va establir que l'univers estava format per 27 esferes concèntriques que giraven al voltant de la Terra. En la més exterior, la volta celeste, hi havia els estels en posicions fixes. Aquesta volta celeste feia una volta completa cada dia.
Models heliocèntrics
El model d'Aristarc
Aristarc va ser la primera persona que proposa el model heliocèntric del Sistema Solar, col·locant el Sol, i no la Terra, en el centre de l'univers conegut. En el model heliocèntric d' Aristarc, el Sol és al centre de l'univers, i la terra i la Lluna i els altres cinc planetes giren al seu voltant, amb velocitats diferents i en òrbites de radis diferents; el conjunt estava dins d'una esfera d'estels.
El model de Copèrnic

Al segle XVI, el De revolutionibus de Nicolaus Copernicus presenta una discussió completa d'un model heliocèntric de l'univers d'una manera molt semblant al que Ptolemeu, si Almagest, havia presentat el seu model geocèntric al segle II d. C. Copèrnic discuteix les implicacions filosòfiques del sistema que proposa, l'elabora geomètricament en detall amb observacions astronòmiques seleccionades per derivar els paràmetres del seu model i escriu nombroses taules astronòmiques que permetien calcular les posicions passades i futures de les estrelles i planetes. Amb això, Copèrnic va moure l'heliocentrisme, de l'especulació filosòfica, a l'astronomia geomètrica predictiva-en realitat, no predeia la posició dels planetes millor del que ja ho feia el sistema ptolemaic.
Moviment geocèntric
Geocentrisme i Heliocentrisme
Sistema heliocèntric de Copèrnic
Nicolau Copèrnic
Galileo Galilei
Aristarc de samos
Claudi Ptolemeu
Aristòtil
Els treballs de Galileu van ajudar a resoldre problemes importants en els camps de la física, les matemàtiques i l'astronomia. Va utilitzar un telescopi per fer observacions astronomiques, i això li va permetre obtenir proves que donessin suport al model heliocèntric de Copèrnic.
Full transcript