Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Untitled Prezi

No description
by

Mihalcea Valentin

on 2 June 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Untitled Prezi

b)Documente financiare

Metoda de plată aleasă de firma noastră este viramentul bancar. Firmele partenere din străinătate vor vira în contul firmei Romaqua Group S.A Borsec, deschis la BRD suma aferentă mărfii achiziţionate.

c) Documente de transport

Scrisoarea de transport internaţional rutier tip CMR reprezintă dovada încheierii contractului de transport în traficul rutier internaţional de mărfuri, precum şi dovada primirii mărfurilor de către transportator.
1 USD = 3.3393 RON la 10 ian 2013

Profit brut=116261,46 - 49826,34= 66 435,12 RON ; 19 894,92 USD

Impozit= 16 % * Profit brut = 16% * 66 435,12 = 10 629,61 RON

Profit net= Profit brut - impozit = 66 435,12 - 10 629,61 = 55805,51 RON ; 16711,73 USD
1 USD = 3.3393 RON la 10 ian 2013

Profit brut=129179,4 - 55362,6 = 73 816,8 RON ; 22 105,47 USD

Impozit= 16 % * Profit brut = 16% * 73 816.8 = 11 810,688 RON

Profit net= Profit brut - impozit = 73 816,8 - 11 810,688 = 62 006,112 RON ; 18 568,6 USD Performanțele întreprinderii Documente comerciale
Factura pro - formă, este un document furnizat de exportator înainte de vânzarea sau livrarea mărfurilor prin care acesta îl informează pe cumpărător despre prețul, natura, cantitatea mărfurilor.

Certificatul de origine reprezintă o atestare a locului de origine al mărfurilor. De regulă se solicită atunci când țara exportatoare beneficiază de scutiri de taxe vamale

Certificatul de calitate este un document eliberat de producătorul mărfurilor exportate, el putând fi atestat de o instituţie specializată de control al calităţii Documentele folosite în operaţiunea de export Punctul de plecare al mărfii este depozitul fabricii firmei ROMAQUA GROUP S.A. BORSEC, ce se află în oraşul Borsec, România.

Destinaţia este reprezentată de depozitul firmei Walmart, din Berlin, Germania.

DHL ne percepe un tarif de 11,55 ron/km, și având în vedere că distanța este de 1 545 km costul transportului este de 17 853 RON sumă în care este inclusă asigurarea transportului (de 12%) din valoarea expediției. Soluția optimă de transport ROMAQUA GROUP S.A. BORSEC va încheia un contract cu firma de transport DHL prin care asigură transportul mărfurilor la destinaţie (timpul de tranzit este de cca 38 de ore). Distanţa dintre Borsec şi Berlin este de ~1 545 km. De aici paleții vor fi preluați de personalul WALMART și vor fi transportați cu un avion al companiei americane în WALLMART STORE New York SUA.

Firma de transport : DHL


DHL oferă clienţilor săi expertiză internaţională în curierat expres aerian, rutier şi maritim şi în logistică contractuală. Reţeaua globală DHL acoperă peste 220 de ţări şi teritorii şi cu cei peste aprox. 275.000 de angajaţi în întreaga lume este în măsură să vă ofere servicii de calitate şi expertiză locală pentru a satisface cerinţele oricui. Această etapă presupune pregătirea camionelor cu mărfurile pentru export, respectiv ambalarea, marcarea, transferul și achiziția mărfii. S.C. “ ROMAQUA GROUP “ S.A. BORSEC își asumă obligația de a livra mărfurile în conformitate cu prevederile contractuale.

În calitate de exportator, compania noastră a ales clauza de livrare CIP (Carriage Insurance Paid) - Vânzătorul alege transportatorul și plătește factura pentru transportul mărfii la destinaţia convenită. Clauza CIP prevede și plata asigurării de către vânzător Livrarea Derularea tranzacțiilor Având în vedere metoda de internaţionalizare a firmei noastre, respectiv exportul direct prin intermediul magazinelor Walmart din New York, SUA, contractul utilizat este cel de vânzare-cumpărare redactat în limba engleză.

Vânzarea-cumpărarea este un contract prin care una dintre părţi, vânzătorul transferă proprietatea unui bun al său asupra celeilalte părţi, cumpărătorul fiind obligat să plătească contravaloarea bunului vândut. Contractarea Clienții noștri pot fi turiști, românii din Sua, companii din Sua care pun preț pe calitate și nu în ultimul rând cetățenii americani. Pentru început dorim să atingem piața din New York ca apoi să incercăm o extindere la nivelul altor orașe. Vom folosi ca centre de vânzare magazinele Walmart Supercenters , acestea beneficiind de o recunoaștere importantă. Identificarea clienţilor externi Fișa tranzacțiilor discount 30% aplicat Fişa tranzacţiilor Romaqua Group S.A Borsec optează pentru exportul direct, cea mai obişnuită formă de marketing internaţional. Ea presupune ca firma să-şi asume responsabilitatea vânzării produselor sale în străinătate.

Romaqua Group S.A Borsec va exporta prin intermediul unor importatori specializaţi, care îşi asumă obligaţia distribuirii produselor. Aşadar, produsele sub marca Romaqua Group S.A Borsec vor fi comercializate în magazinele WALMART cu scopul de a spori performanțele economice ale sociețății. Suntem de părere ca va fi un real succes. Modalitatea de export Ar fi fost cu siguranță mai ușor, dar atuurile noastre se bazează pe intuiție și astfel nu dorim să concurăm prin preț ci prin calitate. Apele din Sua nu au obținut deloc rezultate deosebite la teste, acesta fiind un avantaj pentru noi.

Apele minerale din Sua suferă la capitolul naturalețe. Peste 90% din aceste ape sunt tratate iar pentru americani a devenit destul de greu de acceptat. De ce nu am ales o piață din Europa? Am ales sa exportăm în SUA pentru că:
este cea mai mare piață de consum pentru apa îmbuteliată din lume
vânzările din SUAde apă îmbuteliată au depasit 8,6 miliarde de galoane SUA (33 milioane m³)
Americanii beau 21 de galoane SUA (79 L) de apa imbuteliată pe cap de locuitor pe an.
Concurenți : Primele 3 mari branduri in domeniu sunt Aquafina de la PepsiCo , Dasani de la Coca-Coal si Evian.

Dorim să acaparăm o piață nouă pentru europeni. Borsec este recunoscută ca fiind una una dintre cele mai bune ape la nivel mondial și ținând cont de nivelul economic al SUA, cu siguranță prețul mai ridicat (raportat la prețurile produselor de același tip produse in SUA) nu va fi un impediment. Motivaţia alegerii ţării pentru export De ce am ales acest produs? Pentru că este unul din cele mai vechi și puternice branduri de pe piața din România, fiind cunoscut chiar la nivel mondial datorită calității produsului.

Apele minerale naturale Borsec au un conținut echilibrat de minerale, un conținut scăzut de fier, şi o concentrație ridicată și stabilă de CO2 natural. Toate aceste caracteristici poziționează Borsec-ul ca fiind una dintre cele mai bune ape minerale naturale existente.

Personalitatea Borsec este una puternică, marca se identifică în mintea consumatorilor ca fiind “Regina apelor minerale". Datorită reputației sale, apa Borsec a caștigat numeroase distincții, peste 25 de medalii și multe alte titluri. Motivaţia alegerii produsului Planificarea operațiunii a fost realizată prin determinarea prețului intern, a prețului de export, a cantităților și valorilor exportate, determinarea veniturilor și cheltuielilor aferente activității de export și calculul profitului net.

Organizarea cuprinde identificarea clienților, redactarea ofertei, cotractarea, derularea operațiunii: documentarea, decontarea.

Controlul este realizat prin analiza financiară: redactarea unui cash-flow, a contului de profit şi pierdere, calculul indicatorilor de profitabilitate, lichiditate şi rentabilitate care să releve capacitatea sa de a se adapta la cerinţele pieței și la concurența externă. Etapele parcurse În acest proiect ne-am propus să analizăm transpunerea strategiei de internaţionalizare a firmei ROMAQUA GROUP BORSEC în termenii managementului operaţional al tranzacţiilor comerciale internaţionale: planificare, organizare, coordonare şi control. 1. Rezumat executiv Nu se vor plăti taxe vamale pentru că România este membră a Uniunii Europene și pentru că la exportul realizat nu vom plăti TVA, în schimb în vamă vom prezenta SAD-ul, care ţine locul declaraţiei vamale de export şi este utilizat de către cărăuş drept document de tranzit. Vămuirea Conform asigurării bunurilor pe timpul transportului, firma de asigurări Allianz Țiriac se obligă ca, în urma producerii sau apariţiei oricărui eveniment asigurat, să plătească Asiguratului despăgubirea cuvenită.

Costul asigurării s-a stabilit în funcţie de natura bunurilor transportate (pet-uri cu apă minerală), mijlocul şi modalitatea de transport (Camion), zona geografică/ruta de transport (Borsec - Berlin), valoarea declarată a bunurilor transportate 184 542 RON RON(55 263,68 USD), riscurile asigurate şi perioada asigurată. Asigurarea Marcarea este o obligație a firmei noastre, având în vedere că noi suntem exportatorii mărfii. Pentru a evita tentațiile de furt sau deteriorarea mărfii vom indentifica destinatarul mărfii printr-o abreviere a numelui acestuia. Spre exemplu în cazul firmei noastre, pentru clientul WAL-MART se va folosi abrevierea ”WLT”. Marcarea Recipientele cu apă minerală vor fi așezate în 7100 baxuri (de 6 bucăți), acestea fiind învelite într-o folie protectoare din plastic și silicon tratat ce va păstra integritatea și calitatea recipientelor. Aceste baxuri vor fi așezate pe paleți și apoi sigilate și marcate cu " ROMAQUA GROUP BORSEC " plus numele importatorului sau o abreviere de la acesta, însoțită de numărul comenzii : "7558963HG.RO" Ambalarea 8000*2lit = 16 000 lit
11200*1.5lit = 16 800 lit
23400*0.5lit = 11 700 lit

Total lit : 44 500 lit Este cea mai mare companie din domeniul comerțului cu amănuntul la nivel mondial și cea mai mare companie din lume, după cifra de afaceri, conform listei Forbes Global 2000, în anul 2008. WalMart este compania cu cei mai mulți angajați, circa 2,100,000 în 2008. Compania este listată la bursa New York Stock Exchange, și avea la 30 august 2007 o valoare pe piața de capital de 179 miliarde dolari. Compania a fost înființată în anul 1962 de omul de afaceri Sam Walton, în Arkansas. WalMart  Localizare filială de vânzări : New York
Denumire partener : Wal-Mart
Adresa : 1220 Old Country RdWestbury, New York 11590
Telefon :  (516) 794-7280
Site oficial :  http://www.walmart.com/
Email : walmart@store.com
Domeniul de activitate : comerț cu amânuntul 2. Planificarea operațiunii Concurenți pe piața din SUA Apă minerală Borsec 2 litri


Apă minerală Borsec 1.5 litri


Apă minerală Borsec 0,5 litri Produsul exportat Romaqua Group S.A Borsec este o societate cu capital integral autohton şi privat, care a fost înfiiţată la începutul anului 1999. Aceasta a facut investiţii deosebite care ajung până în acest moment la peste 190 mil. euro, bazate pe echipamente tehnologice de ultimă generație care au ca scop asigurarea obținerii unui produs finit de o calitate superioară. Prezentare generală ROMAQUA GROUP S.A. BORSEC Managementul tranzacţiilor comerciale internaţionale

- Apă minerală Borsec -
Full transcript