Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Comunicarea si viata sociala la animale.

No description
by

Gabrielle Bx

on 11 December 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Comunicarea si viata sociala la animale.

Comunicarea si viata sociala
la animale. LIMBAJUL LUMINOS Limbajul cromatic Limbajul electric -Este un sistem de comunicare intre indivizii unei specii in care culoarea si desenul colorat devin modalitati de comunicare;
-Ex:in perioada de imperechere capata culori stralucitoare ,ochii devin albastri,spinarea verzuie,abdomenul rosu.
-Ghidrinul traieste in Marea Neagra si lacurile ei litorale,isi construieste singur cuibul in care-si invita femelele;aici masculii isi ingrijesc puii.
Licuricii au permis sa se descopere ca reactia luminoasa implica in special luciferina, luciferaza, oxigenul, dar si ATP-ul (denozintrifosfat) in prezenta unor ioni de magneziu. Masculii au aripi si emit in zbor un semnal luminos. Tiparul electric este considerat un peste foarte periculos si violent, din cauza folosirii electricitatii ca modalitate de aparare si gurii mari, in care se ascund dinti ascutiti. Ceea ce este mai putin cunoscut este faptul ca aceste animale folosesc electricitatea pentru a supravietui. Impulsurile electrice sunt folosite pentru conducerea semnalelor de-a lungul nervilor, necesara coordonarii muschilor. Cand vor sa-si alunge inamicii, sa se ghideze sau sa-si captureze hrana, acesti pesti pot genera mai multa electricitate. Daca se repeta aceste socuri pot determina moartea chiar si unui om. Desi este comestibil, acest peste are pielea foarte toxica, producand imbolnavirea grava sau chiar moartea celor care o consuma. Tiparul electric nu are solzi, care ar fi constituit un impediment pentru el. Socurile electrice propagate de tiparul electric ajung la intensitatea de 650 de volti, care poate ameti un cal
MIJLOACE DE COMUNICARE LA FURNICI -Comunicarea la furnici ,se face prin limbaj chimic si comportamental.Atingerea furnicilor intre ele cu antenele are rol de sesizare a mirosului corporal,prin care sunt recunoscuti indivizii furnicarului -Lucratoarele marcheaza drumul pe care-l strabat cu picaturi de substante mirositoare;pe aceleasi carari jalonate de substante chimice,lucratoarele se intorc la cuib. -Lucratoarele au rolul de a construi si pazi cuibul,de a aduna hrana,ingriji regina,larvele si nimfele . -Insecte coloniale, furnicile sunt zeci,sute de mii în muuroi. Hrana lor e asigurat prin SIMBIOZ cu pduchii de plante- afidele,ce se înmulesc rapid i pot fi îngrijii de furnici.
Afidele consum seva plantelor, de aceea furnicile transport aceti pduchi pe plante , le construiesc adposturi sau le adun sub pmânt, aducându-le hran vegetal.
Full transcript