Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Religiøs bakgrunn for konflikten mellom Israel og Palestina

Lag en presentasjon som viser den religiøse bakgrunnen for Israel - Palestina konflikten. Bruk bilder, kart og tekst.
by

Sebastian Charles Cummings

on 16 September 2010

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Religiøs bakgrunn for konflikten mellom Israel og Palestina

Konflikten mellom Israel og Palestina grenser sikkerhet kontroll av Jerusalem forflyttning og bosettelse vanntilgang gjensidig anerkjennelse Den religiøse bakgrunnen

for

Israel-Palestina konflikten Jødene, som en av de 12 israelske stammene, ble lovet det Hellige land av Gud. Dette bruker de i dag som en religiøs grunn; landet er gitt til dem. I år 70 e.Kr. ble de kastet ut av Jerusalem av romerne. Jødene har ikke vært i byen inntil 1948.
Byen ble grunnlagt av den jødiske kongen david, og jødene ser på klagemuren (restene av Herodes Den Stores tempel) Den islamske religionen ble grunnlagt ca 500 e.Kr.
Hellig for dem er Muhammed, profeten, som for opp i himmelen i Jerusamlem. Jesus og Abraham er også sentrale profeter i Islam, som betyr mye for Koranen og muslimene. Å be i moskeen, Al-Aqsa, i Jerusalem vil være tilsvarende som å be i 500 andre moskeer. Her er et bilde over det fordelte området palestinerne og isrealittene deler i Israel.
Etter andre verdenskrig kom FN med et forslag om å gi jødene noe tilbake til en "trøst" for krigen. De fikk deler av Jerusalem til deling med muslimene. Kampen mellom de to folkeslagene har en bakgrunn fra de religiøse forskjellene. Palestinerne har vært i Jerusalem mye lenger, de har etablert sitt eget samfunn og vil ikke gi slipp på dette hellige stedet pga at Isrealittene/jødene har fått et kall - De er gitt landet av Gud. I dag pågar det en forhandling mellom partene.
Dette krever hjelp fra andre nasjoner, men ser ut til å gå den rette veien. Trusselen blir hvis Isrealittene fortsetter deres bosetting etter at "ikke-bosetningsavtalen" går ut 30. september. Araberne og tyrkerne erobret flere områder rundt om i midtøsten og nord i Afrika. Med dette førte de også med seg sin religion som utbredte seg volsomt - Islam. Da franskmennene kom å koloniserte delene nord i Afrika, var allerede Islam så sterkt utbredt at katolismen ikke festet tak.
Full transcript