Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Ekuacioni i Klauziusit

No description
by

Flamona Berisha

on 17 March 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Ekuacioni i Klauziusit

Rudolf Klauzius
Fizikan gjerman dhe matematikan.Një nga themeluesit e termodinamikës dhe teorisë kinetike të gazrave.
Benoit Paul Emile Clapeyron
Ishte një inxhinier dhe fizikan francez .Kontribuoi në studimin e gazeve të përsosur dhe të ekuilibrit solid homogjen.
• Ekuacion të Klauziusit e quajmë shtypjen e gazit e cila është në përpjestim me vlerën mesatare të energjisë kinetike të lëvizjes molekulare në vëllim të enës së dhënë.
Në video shihet ekuacioni Klauzius - Clayperon për disa lëngje:
• P1 dhe P2 -janë presionet e avullit , respektivisht T1 dhe T2 ;
• T- temperatura e cila është dhënë në njësitë Kelvin ;
• ln- është logaritëm natyror ;
• R- është konstante e gazit (8,314 J / mol K) ;
• ΔHvap- është ngrohja molare e avullimit .

Rrjedhja e ekuacionit
E punuan :
Diellza Asllani
Leonora Bakiu
Në formën e tij më të dobishme për qëllimet tona ekuacioni i Klauziusit paraqitet:
Ekuacioni i Klauziusit
Lënda Fizikë
Ars : Ukshini
Faleminderit për vëmendje !!
Shpresoj të ju ketë pëlqyer !!
Mos hezitoni të bëni pyetje
Klasa
Full transcript