Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Keepvogel en Kijkvogel In het ritme van Mondriaan

voor leerkrachten
by

CODA educatie

on 16 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Keepvogel en Kijkvogel In het ritme van Mondriaan

we bekijken het
werk van
Wouter van Reek
en
Piet Mondriaan badkoets uit het boek 'Les Musiciens' klik twee keer op onderstaande link
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1116325 Ensor in het boek badkoets 1876 in 1892 waardeloos / in 2011 voor € 132.750 verkocht. aan de slag.... zijn atelier.... Maar zijn werk werd steeds abstracter. Piet Mondriaans laatste werk was nog niet af
Victory Boogiewoogie
Collectie Haags Gemeente Museum Een film over Kunstenaarsvereniging
De Stijl > kijk naar klokhuis: Bekijk het ook eens zo... Zie je dat Kijkvogel op Mondriaan lijkt? In 1998 gekocht door Nederland voor 80 miljoen gulden Mondriaan liet zich inspireren door een, in die tijd in New York, nieuwe vorm van jazz de Boogie Woogie. Bij de Boogiewoogie stijl hoor je in de pianomuziek de linkerhand een zeer strak ritme spelen, terwijl de rechterhand allerlei blues loopjes speelt. 2. Maak een mondriaan raam.

Je gaat een mondriaan raamschildering maken.

1. Maak met zwarte verf een vierkante omlijsting op het raam. Kijk door deze zwarte lijst naar buiten. Wat zie je allemaal? Bedenk voor de dingen die je buiten ziet (zoals struiken, bomen, huizen..) abstractevormen.

2. Maak met de primaire kleuren (rood,geel en blauw) en zwart en wit deze vormen zichtbaar.

Wat heb je gedaan?
Je hebt de realiteit (werkelijkheid) omgezet in een abstract raamschilderij. Als je naar het abstracte schilderij kijkt kun je dan deze vormen nog herleiden, dus weet je nog waar de vormen voor staan? Of zie je alleen het abstracte schilderij? 1. Opdracht: Maak een stripzelfportret.

Neem een zelfportret. Maak een paar zwart - wit kopietjes van je zelfportret en bewerk dit portret tot een stripportret. Dit doe je door kenmerken die in je portret zitten uit te vergroten of dikker aan te zetten. Te overdrijven dus.

Neem als voorbeeld de tekening van Wouter van Reek die hij maakte bij het portret van Piet Mondriaan. De bril en neus van Piet Mondriaan heeft hij extra aangezet dus iets vergroot/ duidelijker gemaakt. Als je naar de foto van Piet Mondriaan kijkt en naar de tekening van Kijkvogel herken je duidelijk nog Piet Mondriaan erin.

Als iedereen klaar is leg dan alle portretten naast elkaar en bespreek met de klas de verschillende portretten. Herkennen de andere jou in het strip portret? De illustrator en schrijver van dit boek is
Wouter van Reek.

Het boek Keepvogel en Kijkvogel In het spoor van Mondriaan is tot stand gekomen door de samenwerking tussen uiteraard Wouter van Reek de Uitgever Leopold en Het Gemeente museum Den Haag. Piet Mondriaan was een schilder die leefde van 1872 tot 1944.
Piet Mondriaan als inspiratiebron.
Werk in kleine groepjes aan deze opdracht.

Bekijk de volgende kunstwerken van Piet Mondriaan en zoek in het boek Keepvogel en Kijkvogel op welke bladzijde deze werken terug komen. Vergelijk de werken met elkaar en leg aan elkaar uit wat de verschillen/overeenkomsten zijn. Wouter van Reek werd geïnspireerd door het werk van Piet Mondriaan. Piet Mondriaan schilderde in het begin realistisch. Mondriaan's werk werd steeds abstracter. Piet Mondriaan, De evening, De rode boom, collectie Haags Gemeente Museum Piet Mondriaan, molen Piet Mondriaan, bloeiende appelboom Piet Mondriaan, Appelboom Piet Mondriaan, Bomen langs de Gein Piet Mondriaan, compositie ovale vorm Piet Mondriaan, evening De rode boom, collectie Haags gemeente Museum Piet Mondriaan,bomen langs de Gein In de volgende afbeeldingen van de prezi vind je oplossingen van de zoekopdrachten Piet Mondriaan, Victory Boegiewoegie, collectie Haags Gemeente Museum Herken je in de illustraties van Wouter van Reek uit het boek Keepvogel en Kijkvogel In het spoor van mondriaan
Het ritme van de jazz muziek? Piet Mondriaan, evening, rode boom, collectie Haags Gemeente Museum illustratie Wouter van Reek uit Keepvogel en Kijkvogel Illustratie Wouter van Reek uit Keepvogel en Kijkvogel Piet Mondriaan, bomen langs de Gein Piet Mondriaan, compositie ovale vorm, collectie Haags Gemeente Museum Illustratie Wuter van Reek uit Keepvogel en Kijkvogel Piet Mondriaan, Victory Boegoewoegie, Collectie Haags Gemeente Museum Illustratie Wouter van Reek uit Keepvogel en Kijkvogel Teken opdracht.
Luister bij de volgende afbeelding van een detail van het schilderij de Boogie Woogie naar de muziek en teken volgens het ritme dat je hoort vlakken / stippen /strepen op je tekenpapier.
Full transcript