Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Prezi over Prezi

No description
by

Een Padvinder

on 9 October 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Prezi over Prezi

Prezi Wat het is Hoe het werkt Prezenteren! (cc) photo by tudor on Flickr Filosofie andere manier van leren
kijk op de wereld
less is more
samen in de cloud de
eerste
stapjes Zoomen en bewegen Het veld is (praktisch) eindeloos groot
Je kunt het vergelijken met Google Maps: in- en uitzoomen kan met de knopjes of door te scrollen. Over het scherm bewegen kan door te klikken en te slepen. Tekst invoegen Klik op New prezi Vul de titel en eventueel de beschrijving in en klik op New prezi Je kunt een bestaande template (ontwerp) kiezen of een leeg vel (Blank) de blauwe bolletjes zijn het menu van Prezi. Je hebt 4 hoofdopties:
Insert (invoegen)
Frame
Path (pad)
Theme (thema) We beginnen met Theme, dit is de stijl die je voor je ontwerp kiest. Je kunt deze altijd later nog aanpassen.

Nu ben je klaar om een prezi te gaan maken. Tekst invoegen is een van de makkelijkste dingen in Prezi. Klik op een willekeurige plek op het lege scherm en er verschijnt een tekstvak. Deze opties herken je van Word
Hier typ je de tekst
Hier kun je kiezen uit drie stijlen
Als je klaar bent, klik je op OK Als je klaar bent, verschijnt er een artistiek cirkeltje over de tekst door aan deze cirkel te draaien,
draai je de tekst door deze cirkel naar binnen of buiten te slepen maak je de tekst groter of kleiner door het handje te slepen
verplaats je de tekst als je de tekst wilt bewerken kun je dit doen door dubbel op de tekst te klikken of door op dit knopje te drukken. dit knopje spreekt voor zich door dit hoekje te slepen bepaal je hoever de tekst mag doorlopen Invoegen (insert) Met het bolletje insert kun je een heleboel invoegen. Je zult waarschijnlijk het meest gebruik maken van afbeeldingen, maar ook youtube-video's, schema's, en allerlei vormen behoren tot de mogelijkheden Afbeelding invoegen Als je op Image klikt, krijg je twee opties:
met select files kun je een bestand uploaden van je computer
Met from web kun je automatisch afbeeldingen via google zoeken en invoegen. Als je het vinkje aan laat staan krijg je alleen de resultaten waarvoor het copyright overlegd is. Vorm invoegen Om pijlen, lijnen, blokjes of cirkels in te voegen, of om iets te markeren kies je voor shapes.

De knopjes die verschijnen als je op een getekende vorm klikt zijn dezelfde als bij tekst. Hiermee kun je de vormen vergroten, verkleinen, draaien, van kleur veranderen, etc.
Op een vergelijkbare manier kun je met de grafiek-knop grafieken en diagrammen maken. Youtube invoegen Een youtubevideo invoegen werkt heel simpel. Als je het youtube-filmpje opzoekt, zie je bovenin de adresbalk de url. Kopieer deze. Ga nu terug naar de prezi en klik op insert > youtube. Er verschijnt nu een scherm waar je de url kunt plakken. Druk op OK. Frames Als je gaat presenteren wil je zelf kunnen bepalen wat er precies in beeld komt. Je kunt hiervoor vrijwel ieder object selecteren: afbeeldingen, tekst, video's, etc. Soms wil je echter meerdere dingen tegelijkertijd in beeld hebben. Hiervoor zijn frames uitgevonden. Klik op de knop Frame. Je hebt nu verschillende opties. De drie keuzen aan de rechterkant zijn zichtbare frames, de knop hidden is een onzichtbaar frame. Je kunt de frames tekenen net als iedere andere vorm: klik en sleep. Het pad Een van de belangrijkste dingen in een prezi is het pad. Daarmee geef je aan wat er op welk moment in beeld moet komen en in welke volgorde. Het pad is zichtbaar als blauwe of grijze balk links in beeld. Het vullen ervan gaat eigenlijk heel makkelijk. Je drukt op de knop Path om in de pad-modus te gaan. Vervolgens kun je ieder object of frame aanklikken en deze verschijnt dan vanzelf links in de balk. Als je de volgorde wilt veranderen sleep je het onderdeel in de balk simpelweg naar een andere plaats. Online Prezi is gemaakt om online te gebruiken en werkt dan ook het best als je verbinding met internet hebt. Als je nog in de bewerkmodus zit kun je rechtsboven op show klikken. Je kunt ook op de homepage van prezi de juiste presentatie aanklikken en dan voor Full Screen kiezen. Je hoeft dan niet iedere keer eerst naar de bewerkmodus te gaan. Offline Een presentatie offline beschikbaar maken is iets ingewikkelder:

Ga naar het hoofdscherm van de presentatie (als je nog in bewerkmodus zit doe je dit door op exit te drukken, als je via prezi.com komt, klik je op de juiste presentatie onder your prezis). Dat hoofdscherm zie je hierachter.

Klik op Download. Een goeie prezi Prezi optimaal benutten Prezi is gemaakt om op een hele nieuwe manier te kunnen presenteren, maar dan moet je het wel op de juiste manier gebruiken:
Een prezi is geen powerpoint: Prezi biedt de mogelijkheid om vanuit het totaaloverzicht naar de details toe te werken (of andersom). Een prezi waarin alles even groot is en lineair gepresenteerd wordt, maakt niet optimaal gebruik van alle mogelijkheden die het programma biedt.
Let op de structuur: De ruimtelijkheid van prezi maakt het mogelijk de informatie beter te begrijpen en te onthouden, maar dan moeten de dingen wel op de juiste plaats in het geheel staan.
Combineer het mooie met het functionele: prezi biedt veel ruimte voor speelsheid. Maak hier gebruik van, maar bedenk dat niemand zit te wachten op eindeloos in- en uitzoomen in een achtbaan van kleuren.
Meer info: http://bit.ly/goeieprezi Zoek het gedownloade bestand op je computer op en pak het uit. Dit gaat meestal via rechtermuisknop > hier uitpakken (o.i.d.). Er verschijnt nu een map met dezelfde naam als het gedownloade bestand. Open deze map en klik op prezi.exe. Klik op de knop Fullscreen en voila! Bewerken Als je een object of tekst hebt ingevoegd, kun je die bewerken via de eerdergenoemde cirkeltjes, maar er zijn meer opties:
Groeperen: als je meerdere objecten tegelijk wilt bewerken druk je shift in terwijl je met je muis om de objecten sleept. Op deze manier selecteer je ze. In het rondje dat verschijnt klik je op het slotje om de objecten te groeperen.
Lagen: Soms staat een object voor een ander object en zou je dat graag andersom zien. Klik met je rechtermuisknop op een object en kies tussen de verschillende opties bring forward / backward, etc.
Ongedaan maken: klik op het pijltje naar links bovenin beeld.
Bewerkingsbeperking: soms kun je een object niet selecteren of bewerken. Dit is een beperking van Prezi om te voorkomen dat alles door elkaar loopt. Zoom in of uit zodat het object in z'n geheel goed zichtbaar is en probeer het nog een keer. Extra's Als het allemaal lukt zijn er nog wat geavanceerde mogelijkheden:
Fade-in: Als je in Path-modus staat, zie je bij sommige frames een sterretje staan. Dat betekent dat er meerdere objecten in het frame staan en dat je ze apart kunt laten verschijnen zodra je in je presentatie bij het frame komt. Klik hiertoe op het sterretje en klik in het scherm dat verschijnt in de juiste volgorde op de objecten die je wilt laten verschijnen.
Uitlijnen: om voor eenheid in je presentatie te zorgen kun je objecten uitlijnen. Dat wil zeggen dat ze op dezelfde hoogte staan, even groot zijn, evenveel geroteerd zijn, etc. Als je een object beweegt zie je soms een stippellijntje naar een ander object lopen, wat betekent dat ze op dezelfde hoogte staan. Als je een object draait of vergroot zie je soms een schaduw onder andere objecten komen, wat betekent dat je object evenveel gedraaid of even groot is als het object met schaduw. Interactief of het pad volgen Vaak zul je de presentatie gewoon afspelen volgens plan, maar soms wil je naar iets terugstappen of een interactieve presentatie geven. In die gevallen kun je tijdens de presentatie gewoon een object aanklikken om erop in te zoomen. Ook kun je net als in bewerkmodus door te scrollen in- en uitzoomen, en door te slepen over het blad bewegen. Je kunt er zelfs voor kiezen helemaal geen pad te maken en alles interactief te maken wanneer dat uitkomt.
Full transcript