Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Hash

No description
by

ras bjørn

on 29 October 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Hash

Hash
Hash
Hash bliver fremstillet
Hash udvindes af planten Cannabis Sativa, populært kaldet hampeplanten. Hash fremstilles ved, at harpiks fra hampeplanten blandes med de tørrede topskud og presses sammen til hårde plader. Pot eller marihuana er derimod kun de tørrede topskud fra planten, som smuldres eller hakkes fint.
Hvordan hash virker
Hash indeholder stoffet THC (Tetra Hydro Cannabinol) der fremkalder en rus ved intagelse af stoffet. THC opløser sig i kroppens fedtvæv og leveren hvor den derfra bliver det ført ud i resten af kroppen. Rusvirkningen optræder kun de første 2 – 4 timer efter indtagelsen, men efter rusen er man træt, og de intellektuelle funktioner kan være nedsat de næste 24 timer, mens hjernen kommer sig.
Hash virker sløvende og kan i store doser fremkalde hallucinationer.
Hvordan transporteres Hash
Hash smugles rundt omkring i verdenen på mange forskellige måde. Der var en gang en kvinde der skjulte hash i en kunstig gravid mave.
hamp sorter
Hvorfor smugles hash
Cannabis indica
Cannabis indica er oprindelig en sort fra Afghanistan og Tibet. Bladene på planten sidder tæt og er mørkegrønne, brede og groft takkede. Cannabis indica blomsterne sidder i nogle samlede og store skud. Planternes blomst har en meget stærk, krydret og kraftig duft.
Cannabis sativa
Sativa plantesorten kommer angiveligt oprindeligt fra marokko Colombia, Mexico, Thailand og sydøst-Asien. Cannabis sativa er en høj, tynd plante kan blive cirka 100–1200 cm høj. Dens farve er ofte mere lysegrøn end Cannabis indica, og dens blomster er mere spredte.
Folk smugler selvfølgelig hash på grund af pengene. Der er mange sørgelige historier omkring hash smugling. Der er flere forældre der har fået taget deres børn fra sig på grund af at de smugler hash og man mener derfor ikke at de kan tage ansvar.
Når man har taget hash i lang tid stopper det med at føles lige så kraftigt så man vil have mere og går somregel over til at få et større misbrug af Hash.
Hvordan fanges smuglere
Politiet fanger ofte hash smuglere ved hjælp af hash hunde. Hundene trænes fra fødslen, de lægges et sted hvor de kan lugte til hash og derfra trænes de op og fanger hash smuglere.
Marokko er det land der bliver produceret mest hash i i hele verden.
bivirkninger
Cirka 95.000 unge i danmark har et fast misbrug
af hash. 34% af alle danskere har prøvet hash
mindst en gang, 55% af dem er drenge mens resten er piger. Mange misbrugere har også pengeproblemer fordi hash er dyrt.

I år 2012 kostede 9,9 gram hash cirka 2.000kr
Bivirkningerne ved hash er fx. akutte angstanfald, panikreaktioner og paranoia. Gennem en længere periode med høje doser af hash oplever mange tydelige abstinens-symptomer, når de forsøger at stoppe med at ryge hash. Hash rygere hoster for det meste sort slim op. Det sorte slim er fra hash som blandes med det slim man har i halsen. Det kan kvæle en ved for store mængter.
Full transcript