Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Untitled Prezi

No description
by

Imaan El Abboudi

on 2 June 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Untitled Prezi

Examen Juni Islam Het artikel Koran "Ik laat het werk van iemand van jullie die (goed) doet niet verloren gaan, of het nu een man is of een vrouw; jullie horen bij elkaar." [Koran 3:195] (Al-'Imran) Mijn gedachte Hadith ‘Wat is mijn plicht tegenover mijn vrouw?’ De profeet antwoordde: "Dat je haar te eten geeft, wanneer je zelf eet, en voorzie haar van kleren, wanneer je jezelf van kleren voorziet en sla haar niet in het gezicht, mishandel haar niet, en zonder je niet af in tijd van misnoegen.’ [Overgeleverd door Aboe Da woed, At-Tirmidhi] Einde Vragen? Moslim verkracht meisje (13) "omdat vrouwen waardeloos zijn"

Een moslim uit het Engelse Birmingham moet van de rechter niet naar de cel nadat hij een meisje van dertien had verkracht. De 18-jarige Adil Rashid zei in de rechtbank dat hij naar een islamitische school gaat waar hem wordt geleerd dat vrouwen waardeloos zijn.
Nog volgens Rashid was hij er zich niet van bewust dat het onwettelijk is om seks te hebben met een minderjarige. "Door mijn opvoeding ben ik niet op de hoogte van de Britse wetten", was zijn betoog.

Naïef
Rechter Michael Stokes sprak derhalve een voorwaardelijke straf uit. "Hoewel de beklaagde 18 is, is het duidelijk dat hij erg naïef is wanneer het op seksuele aangelegenheden aankomt", oordeelde de magistraat. "Een gevangenisstraf zou in dit geval meer kwaad dan goed doen". In 'normale' omstandigheden staat er drie tot zeven jaar cel op seksueel verkeer met een minderjarige.

Afspraak in hotel
Rashid had het meisje leren kennen op Facebook. Na twee maanden internetverkeer en een rits telefoontjes, spraken ze af in een hotel in Nottingham. Het meisje vertelde de politie dat ze twee uur in de hotelkamer hadden doorgebracht toen Rashid uit de badkamer kwam met een condoom over zijn lid.

Na de daad ging Rashid naar de moskee om te bidden. Een week later werd hij gearresteerd nadat het meisje haar wedervaren had verteld aan een vriendinnetje. Die vertelde op haar beurt het verhaal aan een leraar.

Weggegooide lolly
Rashid verklaarde aan de politie dat hij wel degelijk wist dat het meisje dertien was. Aanvankelijk wilde hij helemaal geen seks met haar, maar zij zou hem - naar zijn zeggen - verleid hebben. In gesprekken met psychologen, beweerde Rashid dat men hem op de islamitische school had geleerd dat "vrouwen niet meer waard zijn dan een lolly die op straat werd gegooid".
Full transcript