Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Riciklimi i materialeve teknologjike

No description
by

Florida Fêrûñâj

on 12 October 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Riciklimi i materialeve teknologjike

Projekt
Lenda:Teknologjia 12
Tema:Zgjidhja e nje problemi te thjeshte Teknologjik

Percaktimi i problemit

Riciklimi i disahershem i materialeve prej alumini sjell tek alumini i ricikluar nje sasi papastertie.
Nese keto ndotje do te shtoheshin ne cdo proces te ri riciklimi alumini i ricikluar do t behej i paperdorshem.

shkaku kryesor i ketyre ndotjeve jane ngjyrat ne pjesen e jashtme te kanaceve ose metale te bashkuara me aluminin gabimisht.
Ky problem nuk ka permasa te medha por duhen marr masa paraprake qe problemi te mos zmadhohet .
Zgjidhja e pare
Te perdoret alumini me papasterti per ato pasje apo produkte te cilat e lejojne si psh:veshja e jashtme e cilindrave motorik


dhe alumini i ricikluar nga mbetje pa ngjyra apo lende te tjera te perdoret per produkte qe kerkojne alumin te paster si psh:qarqet elektrike
Zgjidhja e dyte:

Pershtatja e nje teknologjie te re ne fabrikat e riciklimit per ndarjen e aluminit nga papastertite
Qellimi:Te ndertojme skemen e procedures se zgjidhjes se nje problemi te thjeshte teknologjik.
Objektivat:
_percaktimi i problemit
_mbledhja e informacionit dhe parashikimin e zgjidhjeve te mundshme
_perzgjedhja e zgjidhjes me optimale
_ralizimi i zgjidhjes se perzgjedhur

Riciklimi i materialeve teknologjike
zgjidhja optimale
zgjidhja optimale eshte zgjidhja e dyte pra pershtatja e nje teknologjie te re.

Nese do te zgjidhej e para ,sasia e aluminit te papaster do te rritej shume dhe nje pjese e tij nuk do te mund te perdorej perseri.
Ndersa zgjidhja e dyte mundeson qe alumini te jete i paster e te riperdoret dhe pas disa riciklimeve,ne kete rast humbjet jane me te pakta.
Realizimi

Qellimi: Ndarja e aluminit nga papastertite
Inputi
Koha per sigurimin e makinerive (1 vit) per kryerjen e proceve te punes
Mjetet Financiare

Parate per sigurimin e makinerive ,mirembajtjen e tyre,shperblimin e punetorve etj.
Energjia:

Mekanike per instalimin,elektrike per venien ne pune te makinerive,ergjia kimike e kimikateve
fabrika,mjetet e transpotit,makinerite e reja,vegla per instalimin ,lenda e pare si :alumini i papaster,lende kimike per te realizuar ndarjen etj.
Mjetet materiale:

Njerezit te cilet do te instalojne makinerite e reja dhpunetoret te cilet do ti vene ne pune ,ne fabrike
Proceset
_seleksionimi i aluminit
_matja e sasise se aluminit qe do te pastrohet
_kalimi i aluminit te papaster ne makinerite perkatese
_ndarja e aluminit nga mbetjet e tjera
Feedbacku
_behen matje e duhura
_kontrollohet dhe vleresohet puna e makinerive
_vleresohet outputi pra,alumini i nxjerre nga procesi i punes nese eshte i deshirueshem
Punoi:Florida Ferunaj
Gjimnazi: Ali Demi
Klasa: XIId

Pranoi: Merita Mone
Full transcript