Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Levizja mekanike dhe

No description
by

Eni Kasa

on 11 May 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Levizja mekanike dhe

Lëvizja e trupit
Vija të cilën e përshkon trupi i zgjedhur për krahasim që quhet trup krahasues (referent).Për të përshkruar ndonjë lëvizje janë të domosdoshme disa parametra ose madhësi fizike, që ne i quajmë elemente të lëvizjes.Meqenëse lëvizja kryhet në hapësirë dhe kohë atëherë elementet kryesore të lëvizjes janë hapësira dhe koha
Mekanika
Mekanika eshte pjesa e fizikes qe merret me studimin e levizjes se trupave. Mekanika ndahet ne dy pjeset e saj kinematika, dinamika
Kinematika studion se si levizin trupat, madhesite qe karakterizojne levizjen e tyre, si: zhvendosjen, shpejtesine, nixitimin dhe lidhjen ndermjet ketyre madhesive etj
Dinanika studion shkakun e levizjes se trupave, lidhjen ndermjet nxitimit dhe forces qe shkakton nxitimin e trupave (ndryshimin e levizjes).
Te gjithe trupat ne gjithesi levizin.Njeriu ecen,vrapon,leviz me biciklet.Toka rrotullohet rreth boshtit te saj dhe rreth Diellit.Dielli rrotullohet rreth qendres se galaktikes sone.Studimi i fizikes fillon nga levizja.

Levizja mekanike dhe
zbatimet e saj ne jeten e perditshme

Zhvendosja e trupit
Vektori me origjine ne piken fillestare te levizjes se trupit dhe me skaj ne piken e fundit te levizjes se tij quhet zhvendosje. Zhvendosja e trupit është ndërrimi i pozitës së tij në boshtin x nga një pikë në pikën tjetër. Zhvendosja është madhësi vektoriale. Pra zhvendosja e nje trupi quhet nderrimi i pozites se tij prej nje pike ne piken tjeter te hapsires. Ndersa bashkesia e krejt ketyre pikave quhet rruge .
Full transcript