Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

DIARI CATALÀ

No description
by

Cèlia Moll

on 15 February 2017

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of DIARI CATALÀ

Epíleg
TT/3 : NO ESTEM SOLS
Al cap d'un any, els dos van anar explorar el terreny, l'Alba va veure una masia amb condicions per anar-hi a viure, i s'hi instal·laren. Van trobar animals, uns morts i unes gallines vives. També van veure un tractor, però no funcionava. En Dídac se'n va encarregar mentre l'Alba netejava la casa. Quan el motor ja estava en marxa en Dídac va mostrar a conduir a n'Alba i van haver d'anar a la gasolinera, allà, van aprofitar per agafar algunes coses. Aquell dia soparen del peix que havien anat a pescar. Dies després, de veure per altre cop els platets volants, en Dídac va posar-se malalt, tenia el xarampió. Al llarg d'uns mals dies en Dídac es va curar amb medicaments que l'Alba havia anat a cercar del poble. Una matinada es van aixecar per un soroll estrany. Al matí després de recollir verdures de l'hort en Dídac va trobar un aparell estrany que pertanyia a un ésser de diferent món. L'Alba, quan el va veure el va matar en tres tirs, i aquella mateixa nit van cavar un forat per enterrar-lo.
2.30 €
Dimarts, 3 de Març 2015
Cèlia i Maria
DIARI LECTOR
TT/4: DE VIATGE SE N'ANAREN I ALLÀ S'ENAMOREREN
Presentem el llibre titulat:
"EL MECANOSCRIT DEL SEGON ORIGEN".
TT/5 : UN HOLA I UN ÁDEU
Avui us farem un resum de cada capítol del Mecanoscrit del segon origen, un llibre amb moltes edicions. El seu autor es en Manuel de Pedrolo que es va besar amb una història de dos nois perduts en un món destruït.
TT/ 1 : EL DEFORA DESTRUIT I EL DINS PLE DE POR
L'Alba una noia de catorze anys, salva el seu veí en Dídac de dins un estany perquè era de raça negra i l'havien tirat, però abans de rescatar-lo va veure uns platets voladors. La gran sorpresa va ser que després de sortir de l'aigua es van trobar tot el poble destruït i la gent morta. Tristos i plens de preguntes, van veure que l'únic familiar que va sobreviure era la Xica, l'ocell del Dídac. Després de vestir-se i menjar van arribar a la conclusió d'anar a viure al bosc per no agafar malalties dels morts. Dins uns carrets van agafar l'imprescindible per viure, menjar, llibres, medicina, eines i també la Xica. Al llarg d'un dia de camí, es van instal·lar dins una cova al costat d'un rierol on i baixava una cascada.
TT/ 2 : RUMB AL CAMP
Després d'un any de tenir llibres i més llibres, en Dídac volia saber pilotar avions però l'Alba ho va trobar arriscat i ho van deixar anar. Van pensar en un iot i per això van esperar el bon temps. Mentre esperaven que tornes el bon temps, amb l'estudi fotogràfic es van dedicar a crear una pel·lícula dels llocs on anaven. Volta a l'estiu, se'n van anar navegant amb una embarcació lligada a una barca que tenia rems amb provisions per viure.
Amb un mapa localitzaven els llocs, ho van torbar tot destruït. Es van aturar a dormir a Tossa, al matí, en Dídac li va dir a l'Alba que l'estimava, així que l'Alba es va alçà cap a ell perquè el penetrés. A una platja van trobar una persona, quan s'hi van apropar van veure que volien matar al Dídac, així que l'Alba els va matar abans que poguessin.
Passaren per diverses cales, més endavant no sabien si anar cap al mar Jònic o posar rumb a la costa de Sicília, però van anar fins a l'Illa de Taormina. I es van refugiar prop de Tarquínia per la tempesta. Al cap d'un temps es van aturar a un port per agafar més aliments. Allà van trobar una dona sola que caminava, ella volia que ells la seguissin però quan ells si van apropar i van veure que la dona guardava uns ossos d'una criatura i volia que l'Alba li donés el pit. Tornaren a l'embarcació però no els funcionà el motor fins l'endemà. Quan partien, l'Alba li digué al Dídac que estava embarassada i ell es posa content. Van decidir posar-li Mar, fos fillet o filleta.
El ventre de l'Alba començava a perdre la seva forma habitual. I per estar preparats al moment de tenir el fillet, l'Alba i el Dídac es van posar estudiar ginecologia i obstetrícia. Després d'una temporada de nàusees i vòmits per la fi va arribar el part, en Dídac anava ben preparat, havia anat a la farmàcia a cercar tot tipus de medicaments. Aquell part va estar llest amb un no res, en Dídac es mirava fascinat com aquella vulva es dilatava per donar pas a una nova criatura, en Mar. Les dues primeres setmanes les van passar a la platja però un cop el fred va tornar se'n van anar. En Dídac va tenir una bona idea, utilitzar el motor de l'avió per tenir electricitat i així ho va fer. El demà al matí se'n va anar i com que passava per allà, també agafaria uns llibres i botelles de gas. Però ja era fosc i l'Alba va fer tres disparaments perquè en Dídac no tornava, l'Alba com que no va sentir cap resposta preocupada a la matinada va sortir a buscar-lo, quan va ser allà va veure el cos d'en Dídac atrapat amb el sostre damunt. Desanimada i trista va agafar el cos i marxà. L'endemà va passar tot el dia amb ell, el va netejar i va desitjar que el fill, en Mar es paregués a ell, així els trenta anys podria tenir fills del seu fill.
L'Alba ja tenia 16 anys, quan amb el tractor es dirigien cap a Barcelona, allà tot estava molt més destruït que el seu poble. Van agafar un Jeep massís per anar per la ciutat. Amb ell, van arribar a la platja, i allà van raonar sobre les persones que també haurien sobreviscut. Després de banyar-se van trobar una finca per viure. A la tarda amb un mapa que van torbar dins d'un cotxe van anar a les biblioteques per conservar els llibres possibles i els posaren a un local de festes. Cercant, trobaren un cartell de supervivents. Van entrar en un subterrani i trobaren una dona morta de feia poc amb un diari que havia escrit. Quan tornaren a la finca la trobaren inundada i se'n van anar a viure durant un temps dins una
roulette
. Al cap d'un temps quan ja no hi havia aigua reconstruïren la finca per poder-hi tornar. Llavors l'Alba va voler estudiar més la medicina i els dos estudiaren un cos mort d'una dona. Trobaren un estudi fotogràfic per poder fotografiar la destrucció. De seguida arribà la tardor i en Dídac es veié com un adult.
El primer exemplar del Mecanoscrit del segon origen va ser descobert ara far uns quatre mil dos-cents anys. I exposa qui podia ser l'autor. Informa del camí que el text ha recorregut i de totes les coses que han passat al llarg dels quatre mil dos-cents anys que fa que es va escriure. I s'estan replantatjant si l'Alba és la mare de la humanitat.
Full transcript