Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Peshqit

No description
by

syarta mena

on 7 February 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Peshqit

Peshqit

TEK PESHQIT
SISTEMI NEVOR
Sistemi qarkullimit
te gjakut tek peshqit
Peshqit ndahen ne peshq eshteror dhe kercor,tek peshqit eshteror bejne pjese krapi,trofta,siluri,sardela,ngjala,mlyshi etj.
Peshkaqejte (ajkulat) dhe raxhat bejne pjese te peshqit kercor.
PISCES
PESHQIT
Peshqit jane shtaze ujore.Ata kane
forme trupore boshtore e shtypur
anash e cila ju mundeson notim sa me
te lehte.Gjate kesaj rol me aktiv luan
bishti muskulor me penden bishtore.
Pendat u ndihmojne peshqve ne
levizje dhe mbajtje te baraspeshes.
PESHQIT
Zemra eshte e ndertuar prej dy pjeseve nje veshes dhe nje barkush neper te cilen kalon vetem gjak i reduktuar.Ekstretimin e kryejne veshkat shiritore cifte,te vendosura ne anen e siperme te zbrastires barkore.
Kanalet e tyre ekskretuese mbarojne jashte,
me vrime te posaqshme ose me kloake.
Sistemi i qarkullimit te gjakut te peshqit eshte i tipit te mbyllur.

Sistemin nervor te peshqit e perfaqeson truri i kafkes dhe palca kurrizore si dhe organe shisore te zhvilluara mire per :shiqim,arome dhe shije.Anash ne trup paraqitet nje vije,me te cilin peshku regjistron levizjet dhe lekundjet e ujit.
Sistemi digjestiv
Sistemin digjestiv e perbejne goja, fyti,ezofaku,lukthi dhe zorra qe mbaron me zgaverr anale ose kloake.Ketij sistemi i bashkangjiten dy gjendrat e medha,melcia dhe pankreasi.Ne lartesi te fytit jane te vendosura verezat,te ndertuara prej fletezave verzore,te cilat kah ana e jashtme hapen nepermjet kapakeve verezor.Ne zbrastiren barkore te
peshqeve eshte e vendosurmeshikeze epeshkut e mbushur me ajer e cila ka rol te organit hidrostatik.Ajo me mbushjen
dhe zbrazjen e vet e per cakton notimin ne ujerat e ceket
ose te thelle.
Punoi:Syarta Mena
Sh.F."AKI DIKA"
LIVADHI
Full transcript