Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Buddhisme

No description
by

Emma Damkvist

on 8 November 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Buddhisme

Tema 4.
Buddhas fornavn var Siddharta og familienavnet Gautama. Siddharta opdagede, at livet er forbundet med fattigdom, sygdom og død og vandrer ud på Indiens landeveje for at finde frem til sandheden om livet og frelsen. Buddha betyder den oplyste. Buddhisme etik Tema 4.
I læren om de fem skandaer prøver buddhismen at vise, at mennesket ikke er andet end en forgængelig samling af flimrende sansefornemmelser og fysiske former. De fem skandaer er: Tingenes form, sansning, forestillinger, vilje, bevidsthed. Tema 4.
Buddhismen fungerer på to planer: Som et liv som munk/nonne og det almindelige menneskelige liv. Klostrene har især stor betydning i Sri Lanka og i Sydøstasien. Munkelivet skal træne den enkelte til at indgår i Nirvana, forløsningen eller udslukkelsen af jeg'et. Tema 4.
Buddhismen opstod i Nordindien omkring 500 f.Kr. Dens grundlægger, fyrstesønnen Siddharta Gautama ca. 560-480 f.Kr. Fik ifølge traditionen tilnavnet Buddha... Det kan være svært at identificere en buddhist. Bortset fra de karakteristiske munkeklæder og munkenes kronragede isser ser buddhister ikke specielt genkendelige ud. Som regel er de faktisk helt almindelige mennesker, der som én blandt andre af livets fænomener har taget religionen til sig. For nogle betyder buddhismen meget, for andre er det noget, man opdrages til, lige som ris og respekt for de gamle. Det er derfor også svært at sætte tal på, hvor mange buddhister, der findes. Tema 4. Tema 1. Det mest overnaturlige i Buddhismen er at man skal tro på at man kan finde en genfødt lama blandt børn, fordi at de udviser nogle karakteristiske træk. Tema 2. En frelsereligion er præget af forerstillingen om en kommende udfrielse fra denne verden til en hinsielses verden troen på at den kommende verden på alle måder er bedre end den på jorden er indbygget i denne forestilling. ''Benares-talen.'' Hvad er en myte
en myte er en hellig fortæling der foregår
i urtiden og som omhandler grundlæggenden begivenhedder
Full transcript