Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

10

No description
by

Andreea S

on 14 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of 10

1. Activitati ale logisticii Departamentul de logistica este responsabil pentru deplasarea si depozitarea materialelor in cadrul retelei de aprovizionare 2. Obiectivele logisticii LOGISTICA reprezinta alocarea resurselor in timp, sau managementul strategic al intregii retele de aprovizionare (Institutul de Logistica). 4. Operatii logistice Scopul operational intern al operatiilor logistice integrate 3 Principiul de functionare al logisticii LOGISTICA MARTINAS RADU-IRIMIA
Master AII, anul II “Logistica este procesul planificarii, implementarii si controlarii eficientului, drumul eficient din punct de vedere al costului si depozitarea materialelor brute, procesul gestiunii, produsele si informatia asociata de la punctul de origine pana la punctul de consumare in scopul de a se conforma cererilor clientului.” Etape: Aprovizionare sau achizitionare • Transportul intern sau traficul •Receptionarea •Inmagazinarea sau depozitarea •Evidenta stocului •Ridicarea comenzii Deplasarea materialelor •Transportul extern •Managementul distributiei fizice •Reciclare, returnari si pierderi •Locatia •Comunicare Managerii logisticii au 2 obiective principale 1. sa mute material in, prin si in afara propriei organizatii cat mai eficient posibil DE CE livrari rapide In concluzie, OBIECTIVELE sunt: Organizeaza deplasarea materialelor cat mai bine posibil pentru a obtine satisfactie maxima din partea clientului. Generalul obiectiv este sa obtina satisfactie maxima din partea clientilor. Trebuie sa asigure servicii de buna calitate la preturi mici sau rezonabile. Oamenii adesea rezuma obiectivele logisticii ca ducand “materialele potrivite in locul potrivit, la momentul potrivit, din sursa potrivita, cu calitatea corespunzatoare, la pretul potrivit”. Logistica are ROLUL de a muta si de a pozitiona stocul astfel incat:
sa obtina durata dorita, locul dorit
sa intre in posesia beneficiilor la cel mai mic cost total. zonele de functionare ale logisticii Procesarea comenzilor Inmagazinare, intretinere si ambalare Reteaua interna 2 4 5 1 3 Cererile clientului sunt transmise sub forma de comenzi.

Procesarea acestor comenzi implica toate aspectele legate de gestionarea cererilor clientului de la primirea comenzii initiale, livrare, facturare, si colectare.

Capabilitatile logisticii unei firme pot fi doar la fel de bune precum competentele procesarii comenzilor. Inventarul Strategiile logisticii ar trebui sa fie proiectate pentru a mentine cea mai mica investitie posibila in inventar. Transportarea Transportarea este zona operationala a logisticii care din punct de vedere geografic muta si pozitioneaza stocul. In planificarea unui sistem logistic, trebuie mentinut un echilibru fin intre costul transportului si calitatea serviciilor Stocul in general are nevoie sa fie depozitat la momente specifice in timpul procesului de logistica. Activitati de depozitare: sortarea, interclasarea, ordinea in care se selecteaza produsele, transportarea, si , in unele cazuri, modificarea si asamblarea produselor. Reteaua este creata astfel incat sa determine numarul si locatia tuturor materialelor necesare pentru a efectua o munca logistica. Informatii de la si despre clienti circula prin firma sub forma de activitate a vanzarilor, previziuni si comenzi. Informatia vitala este imbunatatita in facturare, comercializare, si aplicarea planurilor. Imediat ce produsele si materialele sunt achizitionate, este initiata o valoare adaugata pe inventar care in final rezulta in transferul posesiei sau in produsele care ajung la clienti. a. Cursul inventarului b. Cursul informatiei De la achizitionarea initiala a materialului sau componentei, procesul logistic adauga valoare deplasand stocul cand si unde este necesar.
Considerand ca totul decurge bine, materialele si componentele castiga valoare la fiecare pas al transformarii lor pana la fializarea stocului.

Cu alte cuvinte, o parte individuala are valoare mai mare dupa ce este incorporata intr-o masinarie de sine statatoare. Asemenea, masinaria are valoare mai mare o data ce este livrata unui client. Cursul informatiei identifica locatii specifice intr-un sistem logistic care are cereri. Cererile diverse exista cu respectarea marimii comenzii, disponibilitatea produselor, urgenta si mutarea. Obiectivul primar al cursului informatiei este sa reconcilieze aceste diferentiale pentru a imbunatati performanta retelei de aprovizionare Fara informati precise, efortul depus in sistemul logistic poate fi risipit. 2. sa contribuie la un curs eficient prin intreaga retea de aprovizionare costuri reduse putine pierderi raspunsuri rapide productivitate mare stocuri mici nicio dauna putine greseli moralul ridicat al angajatilor si asa mai departe... Stocul limiteaza valoarea pana cand este pozitionata la momentul potrivit si in locul potrivit pentru a sustine transferul drepturilor de posesie.
Daca o firma nu indeplineste integral cererile referitoare la loc si timp, nu are nimic de vandut Corelatie intre cele 5 zone de functionare ale logisticii (1) analizarea clientului in amanunt,
(2) avantajele produsului,
(3) integrarea transportului,
(4) performanta contra-timp, si
(5) performanta competitiva. Scopul de baza este sa obtina stoc maxim in timp ce indeplineste angajamentele serviciilor. O strategie de gestiune este bazata pe o combinatie de cinci aspecte ale angajarii selective: Cererile transportarii pot fi indeplinite in trei modalitati de baza:
Prima: un echipament de securitate poate asista.
A doua: contractele pot fi aranjate cu specialisti de transport consacrati.
A treia: aceasta intreprindere poate angaja serviciile unei largi varietati de cariere care asigura diferite servcii de transportare pe o baza de incarcare. Din punctul de vedere al sistemului de logistica, 3 factori sunt fundamentali pentru imbunatatirea performatei deportarii:
(1) cost,
(2) viteza
(3) compatibilitatea. Datorita importantei sale fundamentale si a costului vizibil, transportarea a primit in mod natural atentie manageriala considerabila. Aproape toate intreprinderile, mari si mici, au manageri responsabili cu transportarea. Vehiculele care distribuie materiale au nevoie de intretinerea lor pentru incarcare si descarcare eficienta. In final, produsele individuale sunt cel mai bine mentinute cand sunt ambalate toate la un loc in cartoane de incarcare sau alte dispozitive de incarcare. In interiorul depozitului, intretinerea materialelor reprezinta o activitate importanta. Produsele trebuie primite, mutate, depozitate, sortate, si asamblate in asa fel incat sa indeplineasca cererile clientului. Reteaua reprezinta o structura prin intermediul careia operatiile logistice sunt efectuate. Asadar, reteaua cuprinde informatii despre materiale si capacitatea de a le transporta. Sarcinile specifice referitoare la procesarea comenzilor clientilor, depozitarea stocului, si intretinerea materialelor sunt toate efectuate prin intermediul acstei retele. Este de asemenea necesar sa determine in ce inventar se gasesc si dimensiunea stocului precum si alocarea clientilor. Pentru a realiza furnizarea, stocul in prelucrare trebuie pozitionat corespunzator. Costul fiecarei componente si deplasarea ei devine parte din procesul de valori adaugate. Pentru a intelege mai bine, este util sa dividem operatiile logistice in 3 zone: (1) distributia pe piata de desfacere (2)suport in procesul de productie (3) aprovizionare Informatia logistica are doua componente majore:
- planificarearea/coordonarea si
- alte operatii. RETEAUA DE APROVIZIONARE reprezinta o secventa de evenimente initiate pentru a satisface un client (Institutul de Logistica).
Full transcript