Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Let's write a newspaper

No description
by

Roger Noguera Planesas

on 12 January 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Let's write a newspaper

Surprises!
Let's write a digital newspaper
The Evolving News
Roger Noguera Planesas
Introducció
En aquest treball de recerca anomenat Let’s write a newspaper, l’objectiu principal era escriure el meu propi diari digital en anglès el qual podia tenir la temàtica, l’estil i l’estructura que volgués. Per això obviament em vaig haver d'informar prèviament.
El fet que em va portar a escollir aquest treball en particular va ser les ganes que tenia de veure com evoluciona el món (a grans trets) durant el període d’un any.

Pel que fa a l’elecció del període, va estar molt determinada pel marge de temps de realització del Treball de Recerca; és a dir, com que tenia clar que volia comprendre el període d’un any i alhora sabia que el treball el començàvem el setembre de 2012 i l’entregàvem el desembre de 2013, només hem quedaven lliures pocs mesos amb els quals pogués estudiar les notícies d’un any sencer.
La premsa escrita
Entenem per premsa escrita com el conjunt de publicacions impreses en paper amb una certa periodicitat (diària, setmanal, mensual o anual) destinades, bàsicament, a difondre informació de diferents tipus.

Tot i que la seva funció principal és informar, la premsa escrita també serveix per a persuadir, promoure, educar...
Evolució de la premsa escrita

Els fets més rellevants de la premsa escrita fins l'actualitat són l'aparició de l'acta diurna, l'invenció de la impremta, la creació de la màquina de linotips i l'aparició del primer diari tècnicament digital (via TV).

En un futur es preveu que la premsa escrita (física) cedeixi el seu lloc a la premsa escrita (digital) com a referent informatiu mundial.

El diari més antic (que a més segueix actiu) és el Post- och Inrikes Tidningar (suec)
The Evolving News
Pel que fa a l'estructura del diari aquest inclou cinc seccions informatives a més a més de la portada i la contraportada. Les seccions són les següents: Politica i societat, cultura, esports, ciències i entreteniment. És a dir, posseeix les cuatre seccions bàsiques de qualsevol diari a més a més de l'apartat de ciències que en altres diaris acostuma a ser substituït.
Estructura del diari
Seccions informatives
Culture
(Cultura)
Science
(Ciència)

Entertainment
(Entreteniment)
Aquests eren els resultats esperats
Passat i futur
Disseny de la máquina de linotips
Acta diurna (Romana)
Perquè aquest títol?
L'altra proposta com a títol:
New Post and Gazette annual
"Post- och Inrikes Tidningar"
Politics & society
(Politica i societat)
Aquesta secció tracta els temes més importants pel que fa a política i societat en el període estipulat entre el 2012 i 2013. Per a separar les notícies en blocs m’he basat en les estacions de l’any, començant per l’hivern i acabant per la tardor, òbviament com a l’hemisferi sud l’estació diferent en aquestes dates també hi he inclós l’estació corresponent a aquesta zona, és a dir, si a l’hemisferi nord cau en hivern al sud li pertoca l’estiu.

Aquesta estructura era la més adequada per a organitzar un any no-natural en diferents etapes.
Exemple de notícia en aquesta secció
Aquesta secció es centra sobretot en els Pulitzer ja que són reconeguts com els premis culturals més importants del món, alhora cita el premi Nobel de Literatura el qual em sembla que hi està estretament relacionat.
Aquest és una de les fotografíes guanyadores d'un pulitzer, realitzada per Javier Manzano (Espanya)
Sports
(Esports)
Aquesta secció recopila totes les competicions internacionalment reconegudes en l’àmbit esportiu explicant qui i com ha vençut.

En principi aquesta no és (ni hauria de ser) la secció principal d'un diari, tot i que juntament amb l'entreteniment, els esports són els que més compradors atrauen.

Això ha comportat la aparició massiva de diaris exclusivament esportius en diversos països però, els països més conservadors com Anglaterra o Escòcia no n'ofereixen cap sinò que el propi diari més llegit és alhora el que posseeix més lectors en l'àmbit esportiu, la coincidència que hi trobem però, es que aquests països són reconeguts per la qualitat de la seva premsa...
En aquesta secció es tracten els avenços científics més importants que s’han dut a terme en el període que he estudiat a més a més d’altres notícies dins el camp de la ciència les quals m’han sembla prou interessants. A més, en aquesta categoria destaco els premis Nobels ja que dels 6 que hi ha, 3 són exclusivament premis als millors científics de l’any, ja siguin físics, metges, etc. Els altres també els afegeixo com a curiositat.
El braç robòtic ha sigut un dels avenços més destacats de l'any
Aquesta secció tracta els tres principals medis d’entreteniment d’avui en dia, el cinema, la música, i la televisió. Del que es tracta en aquesta secció és de destacar les millors pel•lícules, cançons i series de televisió durant el 2012-2013, és a dir vindria a ser una guia de recomanació. La guía d’elecció de les millors pelicules, cançons i series han sigut els diferents premis més reconeguts de cada apartat. En el cas de les pelicules hi trobem els Oscar, en la música els Grammy i en la televisió els Emmy.
Notícies més interessants
Tipus de difussió
(Si entrés al mercat)
Conclusions
Dificultats i agraïments
Durant la realització del treball només m'he trobat en problemes en l'àmbit informàtic ja que l'altre part del treball era més mecànica.

Finalment, agraeixo a la meva tutora del treball el fet que hagi estat ajudant-me a realitzar aquest treball i que a més s'hagi preocupat constantment del progrés adequat del mateix.
Durant la realització d'aquest treball, també he estudiat lleugerament els tipus de difusions que pot tenir un diari, així com el seu financiament depenent dels patrocinis que tingui i el seu nombre de lectors diaris.
Per tant, he planificat més o menys com sería la seva introducció i el seu desenvolupament en el mercat suposant totes les situacions que es poden donar com a ideals (és a dir sense inconvenients).
Full transcript