Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

AIGÜES ENCANTADES

No description
by

Aina Prat

on 10 June 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of AIGÜES ENCANTADES

AIGÜES ENCANTADES JOAN PUIG I FERRETER ANDREA BUXADÉ
JÚLIA COLÓN
AINA PRAT


3r ESO C ÍNDEX JOAN PUIG I FERRETER BIOGRAFIA Va néixer a La Selva del Camp el 5 de febrer de 1882. 1882 1907 Va estrenar una de les seves obres més aclamades anomenada "Aigües encantades" 1903 Es va casar amb Clotilde Barranco, amb qui va tenir dues filles: Pilar i Eva. 1936 Va morir a París el 2 de febrer 1956. 1956 Va marxar a França (Borgonya i Provença) amb la dona amb la que mantenia relacions. 1918 AIGÜES ENCANTADES Joan Puig i Ferreter CONTEXT HISTÒRIC DE L'OBRA TRETS PRINCIPALS DE L'OBRA - Un poble greument enderrerit i molt tradicional.
- Una forta sequera.
- Uns gorgs encantats.
- Un foraster en contra del poble. - A finals del segle XIX s'inicia l'etapa del modernisme.
- Naixement del catalanisme polític.
- Nou autogovern de Francesc Macià.
- La guerra civil tanca el període modernista. PERSONATGES PRINCIPALS FORASTER: és un home alt i gallard, porta barba i té els cabells rossos. Té uns ulls blaus i dolços. Vesteix americana i pantalons blancs.

CECÍLIA: és una noia magra i pàl.lida, molt nerviosa, morena i petita. Filla de Juliana i Pere Amat. Va publicar la seva darrera obra teatral anomenada "Anna darrera la cortina." PERSONATGES SECUNDARIS PERE AMAT: És un propietari rural i és el pare de la Cecília. És un home alt, roig, de pèl ros, sanguini i violent. VERGÉS: És el mestre del poble. És un jove molt corrent. No és massa religiós i pensa com el Foraster i la Cecília. PERSONATGES DE L'OBRA ASPECTES A DESTACAR ALTRES OBRES IMPORTANTS EL PELEGRÍ APASSIONAT: és un cicle novel·lístic de Joan Puig i Ferreter en dotze volums, publicats a Perpinyà entre els anys 1950 i 1980.

- ARGUMENT DE L'OBRA:
El protagonista Janet Masdeu, per defensar-se de l'acusació d'haver especulat amb fons de la Generalitat a París, no dubta a fer escàndol contra el que l'envolta. - L'obra de Joan Puig i Ferreter està inspirada en un obra d'Henrik Ibsen.
- L'obra d'Henrik Ibsen anomenada "Un enemic del poble" té una trama molt semblant a la d'"Aigües Encantades".
- Henrik Ibsen va ser un escriptor molt famós de l'època.
- Amb aquesta còpia Joan Puig i Ferreter va intentar entrar a la literatura Europea. MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ ...en uns instants us presentarem l'obra de teatre... 1. Biografia
2. Aigües encantades
2.1. Context històric
2.2. Trets principals de l'obra
2.3. Personatges
2.3.1. Personatges principals
2.3.2. Personatges secundaris
2.3.3. Altres personatges a destacar
2.3.4. Altres personatges
2.4. Estructura de l'obra
2.5. Recursos
2.6. Aspectes a destacar
2.7. Vídeo
3. Altres obres importants ALTRES PERSONATGES A DESTACAR MOSSÈN: és un home alt, religiós i creu molt en les aigües encantades. Va en contra el foraster. JULIANA: és la mare de la Cecília i la dona del Pere Amat. Reflecteix el maltractament de la dona. ALTRES PERSONATGES MANSO: home de mitjana edat, ros, joiós, amb bigoti, la beguda la envellit i degenerat. És carlí però no es considera religiós Joan Gatell: el batlle del poble que cap al final obrirà els ulls i es decantarà pel bàndol del foraster. És religiós. ACTE SEGON ACTE TERCER ACTE PRIMER ESTRUCTURA DE L'OBRA El tema principal d'aquest acte és la filla d'aquest matrimoni, la Cecília. Aquesta obra està formada per tres actes. L'acte es desarrolla mitjançant les diferents discussions que Cecília i els seus pares mantenen amb la religió com a tema principal. S'anuncia l'arribada d'un foraster que porta esperances al poble que hi ha solucions per a la secada i per a obtenir aigua. S'espera la presència del foraster per a escoltar els motius que té i què vol fer per ajudar al poble. Mentre el foraster explica la seva solució comença a ploure cosa que provoca l'eufòria del poble. Pocs moments després apareix Cecília plena de sang i pregunta repetidament pel foraster. Juliana i Amat resten a casa compadint-se de la seva filla. Cecília havia fugit. Apareix la Cecília i té una gran discussió amb el seu pare. El mossèn s'emporta al Pere Amat. El Vergés va a parlar amb la Cecília i ella li explica que marxa amb el foraster. RECURSOS Onomatopeies Comparacions Metàfores Desordres sintàctics
Full transcript