Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Make your likes visible on Facebook?

Connect your Facebook account to Prezi and let your likes appear on your timeline.
You can change this under Settings & Account at any time.

No, thanks

Næseabe!

No description
by

anne klitgaard jensen

on 11 November 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Næseabe!

Hunnen
like comment share
Næseaben har lidt svømmehud mellem tæerne. Derfor er den god til at svømme gå i søer eller floder.
Næseaben er også god til at klatre i træer og den kan stå oprejst på jorden ligesom mennesker. Hunnen bærer sin unge på hoften.
Næseabe hannen er 66-76 cm lang og dertil deres hale på 66-67 cm. Den vejer mellem 16-26 kg.


Føde
like comment share
Hunnen er 53-60cm lang
Den vejer 7-11 kg
Halen er 55-76 cm lang

Hannen vejer dobbelt så meget som hunnen.
Kendetegn
Det mest karakteriske træk ved næseaben, er som navnet antyder, den lange og hængende næse, som voksne hanner får.
Levested
Næseaben lever i Asian, den findes kun på en ø. Det er Borneos regnskove og mangrovesumpe. De lever i grupper med en han og 6-10 hunner, og deres unger.
Næseaben æder næsten kun planter. Den æder
blade, blomster, knopper, frugter og frø.
Den kan også æde lidt insekter.
Næseaben har en tyk mave, den spiser nemlig mange planter og derfor for den meget luft i maven.
Levevis
like comment share
Næseabe!
Næseaben er et truet dyr. Der er kun 2.000-3.000 næseaber tilbage i verden. Næseaben er truet fordi dens skov bliver fællet. Derfor har den ikke så mage steder at bo. Næseaben er også truet fordi den bliver dræbt af mennesker. Nogle mennesker kan godt lide at spise næseabens kød. Næseaben sover om natten og er aktiv om dagen. den sover højt oppe i træerne. Næseaben svømmer godt, den kan dykke op til 20-25 m under vandet. Det vil svare til en hel bane i en svømmehal.
Nogle gange svømmer den over en flod så de kan springe i vendet fra træerne. De kan springe fra 16 meters højde. Når de svømmer er de helt stille, ellers bliver de måske ædt af en krokodille. Næseaben har 2 fjender, krokodillen og leobarden. Næseaberne renser tit hinandens pels. Så fjerner de lus og lopperfra pelsen. Gode venner renser hinandens pels.

Udseende
Næseabens pels
har mange farver.
Orange,sølvgrå, grå,
sort, hvid, mørkebrun,
lysebrun og rød-brun

Hannen
Næseaben har en
stor næse. Hannens
næse kan blive
15-20 cm lang og
hænger nedad
Næsen kan være så
lang at hannen må
holde den til side
når han æder.
Hunnens næse er
mindre og ungen
har en lille næse.
Full transcript