Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Make your likes visible on Facebook?

Connect your Facebook account to Prezi and let your likes appear on your timeline.
You can change this under Settings & Account at any time.

No, thanks

RAP

No description
by

weronika www

on 25 September 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of RAP

Yelawolf
Eminem
TYGA
Marshall Bruce Mathers III
Michael Ray Nguyen-Stevenson
RAP
Rap lub rapowanie – rodzaj ekspresji wokalnej polegający na rytmicznym i ekspresyjnym wypowiadaniu słów i ich rymowaniu do zapętlonego podkładu instrumentalnego. Element kultury hip-hopowej. Rap często zamiennie z wyrażeniem hip-hop określany jest jako odrębny gatunek muzyczny powstały we wczesnych latach 70 XX wieku w Stanach Zjednoczonych Ameryki wśród czarnoskórych mieszkańców. Pod koniec lat 70. XX wieku rap stał się odrębnym nurtem w muzyce rockoweJ.
Tyga to amerykański raper. Tyga jest skrótem od Thank You God Always. Urodził się 19 listopada 1989 r. w Compton w stanie Kalifornia.
Ma jamajsko-wietnamskie pochodzenie. Dorastał słuchając takich raperów jak: Fabolous, Lil Wayne, Cam'ron oraz Eminem.
Jest kuzynem Travisa McCoya, wokalisty grupy Gym Class Heroes.
Biografia
Wczesne życie
Yelawolf czyli Michael Wayne Atha ur. 30 grudnia 1979 - amerykański raper z Gadsden w stanie Alabama stycznia 2011 członek wytwórni płytowej Shady Records Yelawolf wypuścił swój niezależny debiutancki album studyjny Creekwater w 2005 Od 2005 do 2010 wypuścił również minialbum i cztery mixtape'y. Ostatni z nich, zatytułowana Trunk Muzik zgromadził silne poparcie dla rapera, dzięki czemu podpisał on kontrakt z Interscope Records. W marcu 2011, Yelawolf podpisał kontrakt z wytwórnią Eminema, Shady Records
Dyskografia
Dyskografia
Creek Water (2005)
Radioactive (2011)
PsychoWhite (2012) feat. Travis Barker
Love Story (2015)
Albumy solowe
No Introduction (2008)
Careless World: Rise of the Last King (2012)
Hotel California (2013)
The Gold Album: 18th Dynasty (2015)
Kolaboracje
Fan of a Fan: The Album (oraz Chris Brown, 2015)
Dyskografia
Biografia
ur. 17 października 1972 w St.Joseph – amerykański raper, producent oraz aktor. Członek amerykańskiej grupy hiphopowej D12 oraz część duetu hiphopowego z Detroit – Bad Meets Evil, który tworzy wraz z Royce da 5'9". Piętnastokrotny zdobywca Nagrody Grammy oraz laureat Oscara.

Eminem jest jednym z najlepiej sprzedających się artystów na świecie, oraz najlepiej sprzedającym się artystą pierwszej dekady XXI wieku. Raper uznawany jest za jednego z najlepszych artystów wszech czasów przez wiele magazynów, włączając Rolling Stone, który sklasyfikował go na 82. miejscu na liście 100 najlepszych artystów wszech czasów.
Najpopularniejsza Piosenka
Albumy studyjne:

Infinite (1996)
The Slim Shady LP (1999)
The Marshall Mathers LP (2000)
The Eminem Show (2002)
Encore (2004)
Relapse (2009)
Recovery (2010)
The Marshall Mathers LP 2 (2013)

Najpopularniejsza piosenka
Jednym z artystów
w dzisiejszym rapie jest
Wiz Khalifa.
Biografia
Najpopularniejsza piosenka:

Eminem - Not afraid
Wiz Khalifa, właściwie Cameron Jibril Thomaz (ur. 8 września 1987 w Minot w Dakocie Północnej) – amerykański raper i piosenkarz.
Khalifa urodził się 8 września 1987 r. w mieście Minot w stanie Dakota Północna. Jego rodzice byli wojskowymi, rozwiedli się, gdy Wiz miał około trzy lata. Przez to, że jego rodzice pracowali w wojsku, nie miał on stałego miejsca pobytu, mieszkał m.in. w Niemczech czy Japonii.
Wiz wydał swój pierwszy mixtape, Prince of the City: Welcome to Pistolvania w roku 2005.
W 2012 roku wystąpił jako Devin Overstreet w filmie pt. Mac & Devin Go to High School.

W 2015 roku stworzył utwór "See You Again" z Charliem Puthem opowiadający o śmierci aktora sześciu części Szybcy i wściekli, Paula Walkera. W teledysku przedstawione są sceny z filmów.

Tyga - Hookah ft. Young Thug
Yelawolf- Till It's Gone
Dyskografia
Galeria
Tyga
Albumy solowe
Show and Prove (2006)
Deal or No Deal (2009)
Rolling Papers (2011)
O.N.I.F.C. (2012)
Blacc Hollywood (2014)
Kolaboracje
Mac & Devin Go to High School (oraz Snoop Dogg, 2012)
Live in Concert (oraz Currensy, 2013)
Talk About It In The Morning (oraz Ty Dolla Sign, 2015)
Najpopularniejszy utwór
to "Black and Yellow"
Galeria
Galeria
50 Cent
Właściwie Curtis James Jackson III- amerykański raper, aktor oraz przedsiembiorca. Jest wlaścicielem marek takich jak SMS Audio (słuchawki), Street King (napój energetyczny)
Życiorys
Dyskografia
Get Rich or Die Tryin' (2003)

The Massacre (2005)

Curtis (2007)

Before I Self Destruct (2009)

Animal Ambition: An Untamed Desire To Win (2014)
Najpopularniejszy utwór
Młody Curtis dorastał w Queens w Nowym Jorku. Wychowywany był przez matkę, ojca zaś nigdy nie oznał. Matka została zamordowana z powodu długów. Gdy miał jedenaście lat rozpoczął trenowanie boksu. Podobnie jak wiele osób pochodzących z biednych afroamerykańskich dzielnic, zaczynał od handlowania narkotykami[2] już w wieku dwunastu lat, podczas gdy opiekunowie myśleli, że Jackson bierze udział w pozaszkolnych projektach. W dziesiątej klasie został przyłapany chcąc wnieść do szkoły broń palną.
Curtis zajął się muzyką w 1996 roku. Pierwsze utwory były nagrywane w piwnicy u przyjaciela. Do odtwarzania dźwięku używali gramofonu.W 1999 roku podpisał z wytwórnią Columbia Records kontrakt na swój pierwszy album, Power of the Dollar. Kontrakt z wydawcą został rozwiązany w czasie, gdy raper powracał do zdrowia po zamachach na jego życie: w kwietniu 2000 roku został dziewięciokrotnie postrzelony.Pierwszym albumem wydanym dla Shady Records (wytwórni Eminema) był Get Rich or Die Tryin.
Full transcript