Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Madrid

No description
by

on 7 May 2017

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Madrid

3. Per què el Greco deforma les figures?

El Greco deforma les figures perquè la seva obra versa sobre el misticisme, l’ésser superior. El seu objectiu és fer arribar al públic una altre manera de veure el món, una mirada diferent, la necessitat de diluir la forma per tal de arribar el regne de Déu.

Els personatges que apareixen a les seves obres són de caràcter religiós i sobrenatural, ja que la majoria d’aquests són apòstols. I al donar aquesta deformitat a les figures dóna una impressió de superioritat inassequible.
Toledo
Habitants de Madrid:
3.132.463
Habitants de la Comunidad de Madrid:
6.543.031
Quin partit governa a la ciutat?
El PP.
A quina comunitat autònoma pertany Madrid? Quin partit la governa?
A la Comunidad de Madrid i també hi governa el PP.
Qui és l'alcalde de la ciutat?

I el president de la

Comunitat Autònoma?
L'alcalde és Alberto Ruiz-Gallardón, i el president Ignacio González González.
Madrid
Habitants:
54300
Partit que governa:
PSOE
Comunitat autònoma i partit que la governa:
Castilla y León, PP.
Principal activitat econòmica:
Turisme

Segovia
Gernika
1. Explica els esdeveniments socials i polítics que envolten el quadre des de la seva exposició a París, l’any 1937, fins a l’actualitat.
Gernika va ser un quadre fet per als republicans espanyols. Pablo Picasso no volia que el quadre estés a Espanya sota el règim franquista, i va decidir portar-lo a Nova York fins que a Espanya no hi hagués democràcia.

2. Explica l’esdeveniment històric que denuncia el quadre. Quin era el contextd’aquell bombardeig (quina guerra i a qui enfrontava)?
El quadre es va pintar per encàrrec dels republicans espanyols, que aleshores estaven en guerra contra els feixistes, en una guerra civil. Pablo Picasso va pintar aquest quadre per a recordar el debastador bombardeig, contra civils a la ciutat de Gernika, al País Vasc.

3. Per què creus que Picasso utilitza una gamma reduïda de colors (blanc, negre igris)?
És així dgut a que tot el que ell va veure del bombardeig, va ser a través de fotografies i diaris, que en aquell moment eren en blanc i negre.
4. Si tenim en compte que la lectura del quadre es fa de dreta a esquerra, fes unllistat ordenat dels personatges que hi pots trobar. Què podrien simbolitzar?
- La mare amb el seu fill mort en braços.
- El brau.
- A la part inferior del quadre veiem un guerrer que ha mort.
- Una mica més a l’esquerra a la part de dalt hi ha un ocell.
- A la part central del quadre es troba l’ull amb la bombeta dintre.
- El caball ferit.
- La segona dona que treu el cap per la finestra.
- La tercera dona que treu el cap des de baix.
- I la última figura és una altre dona amb els braços aixecats, demanant auxili.


Woman in the bath
És una obra pop de l’artista Roy Lichtenstein i es troba en el museu Thyssen de Madrid, traduïda, rep el nom de Dona a la banyera .L’obra, representa una dona banyant-se. Aquesta obra esta feta utilitzant la tècnica dels punts Benday. L’artista ha utilitzat només els tres colors primaris al pintar la imatge i amb la proximitat i la combinació del magenta, del blau i del groc , ha aconseguit fer tota una nova gama de colors.
Aqüaducte, S. I
La catedral, S. XVI
Alcázar, 1122
Monument Juan Bravo, 1921
1.Digues el nom real del Greco
El seu nom real és Doménikos Theotokópoulos

2. A qui feia servir de models per a les seves representacions dels sants i de la Verge Maria? Quina és la característica més important de la seva obra?

a)
No es sap del tot cert, però es diu que buscava els models en els manicomis de Toledo. És possible que per ser molt religiós, tingués la necessitat de buscar rostres buscant una expressivitat diferent.

b)
La característica que destaca més de la obra del Greco, és la deformació de les figures. El pintor ho utilitza mitjançant línies no gaire definides i utilitzant la tècnica del sfumato. D'aquesta manera aconsegueix un efecte de vaguetat, que porta a qui l’observa a una realitat superior. Una altre de les tècniques que fan possible la deformació que descrivim és aquesta pinzellada tan gruixuda.
4. Justifica el títol del quadre «El entierro del señor de Orgaz».

Aquesta obra de Doménikos Theotokópoulos' de l’any 1586, va ser pintada per commemorar al senyor Orgaz, encara que la mort d’aquest va succeir 250 anys enrere. Es diu que el dia de la seva mort, Sant Esteve i Sant Augustí, van baixar del cel i van col·locar el seu cos en el sepulcre. Aquest mite és el que ens recrea el Greco en aquesta obra.

5. Tenint en compte que l’obra es divideix en dues parts, (inferior i superior) comenta breument què observem en cadascuna d’elles.

En el quadre es pot diferenciar clarament, la part superior i l'inferior. En general la temàtica del quadre és religiosa i mística, però en cada una de les parts, ens la interpreta d'una manera diferent.

La part superior del quadre, ens representa el cel celestial, on es troben els sants, amb Crist al centre sent el protagonista de l'obra, ja que totes les figures de la part superior li presten atenció. Es pot veure també la il·luminació mística que hi ha en la part superior, per descriure un autèntic paradís

En la part inferior de l'obra, ens retrata la vida terrenal, on hi trobem l’enterrament del ‘Señor de Orgaz’. En aquesta part podem veure els 25 personatges vestits de negre, contemplant els dos sants, el comte Orgaz, Sant Agustí i Sant Esteve
1. Quants habitants té Toledo?
Toledo consta de 84.019 habitants

2. Quin partit governa la ciutat?

Ho fa sol o en coalició amb algun altre partit?
A la ciutat de Toledo governa des de les últimes eleccions el PSOE (Partit Socialista Obrer Espanyol). Aquest partit governa sol.

3. A quina comunitat autònoma pertany Toledo?
Pertany a la comunitat autònoma de Castilla-La Mancha. Quin partir la governa? La governa el PP (Partit Popular).

4. Quina és la principal indústria de la ciutat?
La principal indústria de la ciutat, és la indústria metal·lúrgica
Som en Sergi Aznar, l'Albert Torrellas i el Guiu Soldevila, i hem fet un viatge a Toledo, Madrid i Segovia amb els nostres companys del curs. Hem hagut de fer un treball que ha tingut un doble objectiu: recordar aquell meravellós viatge de fi de l'ESO i posar en pràctica els coneixments que hem estudiat en aquesta etapa de la vida.
POSAR L'IMATGE DE LA LLIBRERIA EN LA QUE SORTIM ELS TRES. (DESPRÉS BORRES AIXÓ)
Full transcript