Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

EL ROCK CATALÀ

No description
by

Núria Batllori Guardiola

on 8 January 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of EL ROCK CATALÀ

EL ROCK CATALÀ Per què aquest treball? Perquè ens interessa el tema de la música i en concret el rock català.
És un tema que la gent en sap poca cosa i ens voldríem informar més.
Fent aquest treball volem recular en els seus inicis del passat, com està evolucionant actualment en el present i quins camins seguirà en un futur. Història del Rock català.
- Origens.
- Primeres cançons
Grups: Sau i sopa de cabra. Lax'n 'busto, els pets, teràpia de shock -Grups que s'estan formant: Amelie, marge d'error Enquestes, gràfiques conclusions (respecte a l'informació, i el que ens diu la gent ) El Rock Català és una etiqueta musical que es pot posar en algunes formacions musicals de finals del segle XX i segle XXI que canten en català.
Si que és veritat que porta el terme "rock" però no vol dir que sigui exclusivament rock, també pot ser pop, ska, heavy...
És una etiqueta que se li ha posat a la música en català en general. També el terme "rock català" es sol associar amb el terme "nacionalisme català". Per això hi ha grups o cantautors que no han volgut que els etiquetin amb aquesta etiqueta La primera cançó etiquetada com a rock català va ser "Ciutat podrida" d'un grup de l'extraradi de Barcelona anomenat "La banda trapera del río". Les seves lletres s'inspiraven en temes marginals. El rock català va començar a triunfar als anys 70 a la sala Razzmatazz (llavors es deia Zeleste) amb noms com Jaume Sisa. A l'any 1975 es va celebrar el primer Festival Canet Rock, que va tenir tres edicions més.
Als anys 80 i 90 va continuar amb grups i intèrprets de música en català.
Molts crítics musicals creien que la Generalitat de Catalunya subvencionava aquest moviment amb finalitats polítiques, i ho criticaven bastant. -Grups mítics: -Grups actuals: L'Empordà, Sopa de Cabra.
Una de les cançons més importants de la història de Catalunya és "L'Empordà", escrita per Jaume Rufí i composada per Josep Thió. Va ser la primera cançó que va interpretar en directe el grup, llavors casi desconegut, "Sopa de Cabra", al 1983. L'Empordà és una cançó tan mítica, que no és d'aquelles que només et saps la tornada, si no que moltíssima gent se la sap de cap a peus. Hem tret la informació de TV3, (No me la puc treure del cap), viquipèdia i dels coneixements que ja teniem sobre el Rock Català. Cristina, Susanna i Núria Aquest va ser l'últim cop que Sopa de Cabra trocava "l'Empordà" en directe, ja que aquest va ser el seu últim concert. A partir d'aquí, Sopa de Cabra es va desfer, i així va acabar.
Full transcript