Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Supernova

No description
by

Andreas Engberg Carlsen

on 12 November 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Supernova

Supernova
"The truth is
You can't hide from the truth
And the truth hurts
'Cause the truth is all there is"

Ovennævnte strofe indrammer Supernova, hvorfor?
Steen skal begynde at se sandheden i øjnene, som han også gør i slutningen af bogen.
Eks. s. 146 hvor Sten ser sandheden i øjnene med hvorfor Sofie skred fra dem.
Anders Johansen benytter sig af mange set up/spor i Supernova. Hvilke opdagede i under læsningen, og hvilke først efter du havde læst bogen?
Tabertrioen: Dropouten Sten med de gode stile og det lave selvværd, Søren Sniff og luksuswannabepunkeren Lukas med telefonitis. Sten mener, at man kan dømme trioen ude udelukkende på deres frisurer. Er i enige?

Ja det synes vi godt at man kan, fordi at hvis der er en der har hanekam med 3 forskellige farver er det måske ikke lige ham man gider at have med ind i "gruppen".
Nævn ydre (udseende og påklædning, boligforhold, uddannelse m.m.) og ikke mindst indre karakteristika, som kendetegner virkelighedens tabere på henholdsvis 15 og 20 år. Er der tale om tydelige kendetegt eller måske snarere fordomme?

Hvis man er misbruger, Hvis man bor hos sin mor som 30 årig. Arbejde i supermarked hele livet. Dagpenge uden ordenlig grund.

Tilsyneladende "ligegyldige" detaljer i bogen får stor betydning, når de udsætter for nærlæsning. Hvilken betydning har eksempelvis manden i den bordeaux jakke, Star Wars, kærestetræet lærer Torp og joggeren Johansen samt drømmen om Nanna?
Vi fandt et setup på side 124, hvor Sten bliver vækket af en ambulance. Det er så et signal for at der kommer til at ske noget dårligt, som i dette tilfælde er Sørens død.

Star Wars har betydning fordi at der siger de i filmen at den godes far er ond, og at han skal slås mod sin far, og det er det samme med Sten og hans far.


På side 83, tænker sten "kan heltens far virkelig være ond, Ja. Og dog: Ikke helt ond, ikke kun ond. Men Luke må indstille sig på at slås med sin far." Det kan være et setup, fordi at Stens far er jo lidt ond fordi han sælger stoffer og Sten stiller sig også imellem Nanna og sin far og er indstillet på at slås imod ham.
På side 85 lover Sten, Søren at han ikke vil fortælle Sørens mor at han sniffer. Hvis Sten havde fortalt hans mor det kunne Sørens måske fået hjælp til at stoppe med sit misbrug og så havde han ikke blive kørt ned af flyet.
På side 87 drømmer Sten at Nanna drukner og at han ikke kan gøre noget ved det. Det kan have noget at gøre med at han ikke kunne gøre noget da Søren døde. Han kunne ikke havet stoppet det.

På side 135 opdager Sten hvad der er i containeren. Hvis han havde taget samtalen op med hans far, kunne de forhindre at hans far fik tæsk.
Manden i den bordeaux jakke træder op til halballet hvor sten kommer op og slås med ham, det ender så med at manden i den bordeaux jakke tæsker stens far.
Joggeren Johansensen har den betydning at Sten finder ud af at man kan lave af at skrive, og der finder Sten ud af hvad han vil med sit liv.
Vores lære påstår at Anders Johansen er en af Danmarks bedset ungdomsforfattere. Hjælp hende - find 5 gode argumenter til at støtte for dette synspunkt
Torp har den betydning af han bliver ved med at sige han skal satse på skrivning da han altid har synes han var godt til det. Torp's mening er også med til at han ikke glemmer skrivningen.
Drømmen med Nanna kan have noget at gøre med at Søren også dør og at Sten ikke kan gøre noget for at stoppe det.
Han skriver på et sprog som er nemt at forstå.

Han skriver om unge mennesker.

Han skriver om ting nogle unge kan relatere til.

Der sker hele tiden noget i hans bøger.

Hans bøger er ikke tungt stof, de er lette at komme igennem.


I bogen findes adskillige budskaber eller moraler. Komenter disse.
Man skal lære at man skal få noget ud af sit liv
efter folkeskolen så man ikke bare er der hjemme hele tiden og ikke laver noget.

Man skal ikke holde noget hemmeligt fordi det gør kun det hele værre end hvis man bare siger det som det er.

Man skal lære at tilgive, fordi at Sten tilgiver ikke rigtig sin søster for at hun skred og det gjorde deres forhold dårligt.
Karakteristik af Nanna og Sten
Sten: Sten er en dreng på 16 der har et meget stort temperament. Han har sine to venner som hedder Søren og Lukas. Han bor med sin far og sin søster Nanna, og hans mor er død. Hans far ejer en losseplads og der hjælper Sten ham. De bor ved siden af en lufthavn så Sten ved meget om fly.
Nanna: Nanna er 13 år og hun elsker at se Beverly Hills. Hun græder rigtig tit over ingenting. Hun kan godt lide heste.
Af Andreas og Kenneth
Full transcript