Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

gonorroe (druiper)

No description
by

carmen wever

on 6 January 2018

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of gonorroe (druiper)

behandeling
Gonorroe is goed te genezen met antibiotica (injectie of pil). Een week na de behandeling ben je genezen. Dan kun je dus ook weer seks hebben.
✳✱*
add logo
here

Meisjes hebben vaak geen klachten als ze gonorroe hebben. Soms hebben ze iets meer afscheiding dan normaal. De afscheiding kan onaangenaam ruiken en er anders uitzien dan normaal (groene of gele pus). Het plassen kan pijn doen.

Jongens krijgen last van pusachtige afscheiding uit de plasbuis. De afscheiding is vaak gelig of groen en geeft een branderig of geïrriteerd gevoel bij het plassen. Ook moet je regelmatig kleine beetjes plassen. Soms zijn er helemaal geen klachten. Maar let op, ook dan kun je de ziekte overdragen.
gonorroe (druiper)
Zonder behandeling kan gonorroe opstijgen naar je eileiders. Er ontstaat dan een eileiderontsteking die zich kan uitbreiden naar de buikholte. Een eileiderontsteking kan gepaard gaan met koorts. Je voelt je ziek en hebt pijn in je onderbuik. Door een snelle en goede behandeling (antibiotica en bedrust) kan een eileiderontsteking volledig genezen. Een eileiderontsteking die niet wordt behandeld, veroorzaakt littekens in de eileiders. Hierdoor kan de eileider verstopt raken. Dit kan leiden tot onvruchtbaarheid of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Ben je zwanger, dan kun je gonorroe overdragen op je baby. De oogjes van de baby kunnen tijdens de bevalling in aanraking komen met de bacteriën in de vagina. Door een goede behandeling tijdens de zwangerschap wordt ervoor gezorgd dat de baby geen risico loopt.
als een man er niks aan doet
Ook bij jongens kan de ontsteking opstijgen. Dit komt minder vaak voor dan bij meisjes. De bacteriën kunnen via de zaadleiders terechtkomen in de prostaat en de bijbal. Dit leidt soms tot een bijbalontsteking. Dat geeft heftige pijn in de balzak, soms uitstralend naar de lies. In de balzak voel je een zwelling. De zaadstreng, die naar boven loopt, kan pijnlijk en gezwollen zijn. In een enkel geval kan een ontsteking van de bijbal een ontsteking van de bal veroorzaken. Dit geeft zwelling en pijn. Een ontsteking van de prostaat gaat gepaard met koorts en moeilijk en pijnlijk plassen. Ook heb je pijn in en rond de geslachtsorganen.
symptomen
De belangrijkste klachten zijn: pijn of branderigheid bij het plassen, moeizaam plassen en/of afscheiding. Bij 30-60% van de vrouwen met gonorroe treden nauwelijks of geen klachten op. Als erbij de vrouw klachten optreden, gaat het meestal om een toegenomen hoeveelheid vaginale afscheiding. Andere verschijnselen zijn tussen tijds bloedverlies, pijn en branderigheid bij het plassen.
Klachten bij meisjes
Klachten bij jongens
als een vrouw er niks aan doet
Full transcript