Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Untitled Prezi

No description
by

yara hakkens

on 25 March 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Untitled Prezi

yara hakkens dit ben ik 13 juli 2002 mijn zusje Yasmin ze is 7 jaar 10 mei 2005 mijn zusje Indy 25 december 2003 ze is 9 jaar mijn vader Han 1 mei 1963 dit is mijn moeder Ingeborg 24 maart 1975 nu 38 jaar mijn vader is tennis trainer coach.
hij heeft ook een eigen site:
www.tenniseiland.nl
daar staan de online tennislessen zodat vanuit je PC een goede tennisser kunt worden. syndroom van dravet het Dravetsyndroom van mijn zusje,
een zeldzaam epilepsiesyndroom. Aan de buitenkant zie je niet veel bijzonders, maar (je gaat het steeds beter zien als ze ouder word) Yasmin kan op elk moment
een epileptische aanval krijgen en dan moet ze meteen medicatie of naar het ziekenhuis. Daarnaast is ze verstandelijk
en lichamelijk gehandicapt.Yasmin niet tegen sterke prikkels, zoals een lichtflits van een camera of drukte! mijn lievelings kleur 49 jaar lievelings pretparken lievelings pretparken hobby's

tekenen
knutselen
buiten spelen
spelletjes spelen. mijn moeder regelt thuis
bijna alles. voor mijn zusje moet mijn moeder altijd thuis en bereikbaar zijn
ze is ook een hele goede kok ! einde dit was mijn prezi zijn er nog vragen? Quiz 1. wat zijn mijn lievelings pretparken ?
2. wat heeft mijn zusje ?
3.wanneer ben ik jarig?
4.noem een van mijn hobby's?
5. wat voor beroep doet mijn vader?

6. hoe kom ik aan mijn beginfoto? door het syndroom van mijn zusje mochten wij in een blad komen en daarvoor hadden ze foto's nodig. ga staan als je het antwoord weet lievelings eten  Wat is het Dravet syndroom?

Dravet syndroom is een epilepsiesyndroom. Kinderen met Dravet krijgen epileptische aanvallen en hebben een ernstige verstandelijke beperking/ handicap.
De epilepsie begint al heel jong, als het kind ongeveer vijf maanden oud is. De eerste aanvallen worden vaak uitgelokt door koorts. De aanvallen kunnen lang duren, soms wel drie uur. De eerste twee jaar zijn de aanvallen het zwaarst. Daarna zijn er meestal aanvallen zonder koorts of andere uitlokker.
Kinderen met Dravet ontwikkelen zich normaal tot hun tweede jaar, daarna leren zij meestal nog maar weinig nieuwe dingen. Zij hebben vaak neurologische afwijkingen en evenwichtsproblemen. Veel kinderen hebben wel geleerd om te staan en te lopen, en blijven dat ook doen.
Bij een kwart van de patiënten komen meer epileptische aanvallen voor in de familie. Er lijkt dus sprake te zijn van een erfelijke aanleg. Toch is er meestal maar één kind met Dravet in een gezin.
Dravet wordt vastgesteld met een EEG. De diagnose is lastig te stellen omdat er rond de eerste aanvallen nog geen afwijkingen te zien zijn. De kinderen zijn vanaf hun tweede jaar vaak gevoelig voor lichtflitsen. DNA-onderzoek kan de diagnose bevestigen.
Dravet is niet te genezen. De behandeling bestaat uit het voorkomen en goed bestrijden van koorts en een zo licht mogelijke 'onderhoudsbehandeling' van epilepsie. Vroeger kregen kinderen met Dravet veel verschillende medicijnen, maar dat gebeurt tegenwoordig niet meer. De bijwerkingen waren groot en het effect te klein. Als er toch een aanval is, wordt die wel snel en stevig behandeld met medicijnen.
Het is belangrijk dat deze kinderen niet te warm worden. Zij mogen bijvoorbeeld niet in sterk zonlicht. ik ben geboren in princenhage
in het amphiaziekenhuis ik woon sinds groep 4 in ulvenhout
haagweg 414 ‎


4813 Breda
Full transcript