Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Com cerco llibres a la biblioteca?

No description
by

M. Àngels Pastó

on 11 November 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Com cerco llibres a la biblioteca?

Aprenem a utilitzar l'Epèrgam Com cerco llibres a la biblioteca? http://aplitic.xtec.cat/epergam2/web/biblioteca.jsp?codi=25002970 Quan cerquem un document a la biblioteca utilitzem el catàleg Epèrgam. Quan cerquem per autor, hem d’escriure’n el cognom.
En clicar “cerca” ens apareixeran tots els títols de l’autor. Com accedir-hi? El bloc de la biblioteca Justí Tant-se-val: Biblioteca Mercè Vidal Jordana. Escola El Sitjar http://blocs.xtec.cat/bibliositjar/ Directament a l'adreça: Aquesta és la pàgina del catàleg Epèrgam de la biblioteca de l’escola. Hi pots trobar diferents apartats: consultes, recomanats i guies de lectura. Podem cercar la informació per quatre camps diferents: autor, títol, editorial i matèria.

Si volem més camps, entrem a consulta avançada (podem buscar per ISBN, col·lecció…) Al triar un llibre se’ns obrirà la seva fitxa, que conté moltes dades: autor, publicació, col·lecció, matèria, nivell, resum, imatge, ISBN, número d’exemplars, signatura i estat (prestat o disponible) Per exemple, amb aquest número de registre n’hi ha un exemplar, i la signatura, P Ras ens diu on podem localitzar-lo (Poesia).

En aquest cas, està disponible (no està prestat) Cliquem damunt el títol que ens interessi i se'n obrirà la fitxa Si busquem un llibre de coneixements podem omplir el camp MATÈRIA En aquest exemple busquem un llibre sobre astronomia. Escric “astronomia” al camp matèria i premo cerca. Aquí surten tots els llibres que hi ha catalogats de l’apartat astronomia. En trio un i clico damunt, per exemple, L’espai. Apareix la fitxa del llibre que busco. Ara hauria de mirar la signatura i buscar-lo al prestatge corresponent. Aquesta signatura em diu a quin prestatge trobaré aquest llibre, el número 5. Buscaré al prestatge número 5, i aniré seguint la numeració dels teixells fins que arribi al 52.
He de recordar que els llibres estan ordenats alfabèticament pel cognom de l’autor.
Aniré seguint els llibres del 52 fins que arribi a DYE. Potser que hi hagi més d’un llibre amb la mateixa signatura.
Triaré el que correspongui al número de registre que tenia la fitxa. Busca els següents documents a l’epèrgam.
Al final tens el número de registre de cada document, i així podràs veure si ho has fet bé! VOLS PROVAR-HO TU? 1. Un llibre de l'autor JOSEP GÒRRRIZ que parla d'un MAG.
2. Un llibre "Les notes secretes de la Wanda"
3. Un llibre que parli d'Egipte de la Editorial Susaeta. 1. Registre 1317
2. Registre 1838
3. Registre 1966 Si els has trobat, enhorabona!!! Ja ets tot un expert o una experta en cerca de llibres. (Adaptació d'una presentació de la biblioteca de l'escola Mare de Déu del Remei d'Alcover. Moltes gràcies! )
Full transcript