Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Honungsgrävling

No description
by

Anna Althen

on 22 January 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Honungsgrävling

honungsgrävlingarnas Päls är svart-grå-vit mönstrig
Den övre delen från bakhuvudet till svansens rot är vit eller gråvit. Genom en skarp gräns skiljs den undre delen som är svart. Även ansiktet och extremiteterna är svarta. I några afrikanska skogsområden, till exempel i norra Kongo-Kinshasa, finns dock individer som är helt svarta.
Grävlingen får som vuxen en kroppslängd på mellan 60 och 77 cm och svansen kan öka totallängden cirka 20 till 30 cm. Hanar är oftast lite tyngre än honor och når en vikt mellan 7 och 13 kg.¨
Honungsgrävlingar är huvudsakligen aktiva i gryningen eller på natten. I regioner långt ifrån civilisationen och områden med kyligt klimat kan de vara aktiva även på dagen. Som viloplatser använder de oftast egna utgrävda lyor. Dessa är vanligtvis mellan en och tre meter långa och slutar i ett litet rum som, utom vid parningstid, saknar polstring. Ibland bor honungsgrävlingar i naturliga grottor, håligheter i träd eller bon som byggts av andra djur. En individ har oftast flera viloplatser i sitt revir. På grund av att de vandrar långa sträckor, bor de sällan två efterföljande dagar i samma lya. Sin föda hittar de huvudsakligen på marken. Ibland klättrar de även i träd, särskild när de letar efter honung.
Som de flesta mårddjur lever honungsgrävlingar huvudsakligen ensamma. Ibland påträffas dock mindre grupper som består av en familj, ett par eller några hanar. De har jämförelsevis stora territorier som omfattar flera kvadratkilometer. Dessa revir är inte särskild utpräglade, men varje grävling markerar längs sin vandringssträcka utvalda punkter med körtelvätska för att visa andra artfränder sin närvaro.
Honungsgrävling
Honungsgrävling även kallad ratel, är ett rovdjur i familjen mårddjur som man kan hitta i Afrika och Asien. Trots namnet räknas arten inte till de egentliga grävlingarna
Full transcript