Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

udforsking

No description
by

nicklas jensen

on 11 October 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of udforsking

udforsning af indlandsisen Den første, som foretog en systematisk undersøgelse af mineralerne, var den tyske geolog Karl Ludwig Giesecke, der strandede på Grønland under Englænderkrigene 1807-14. Da geologen H. Rink 40 år senere blev inspektør i Sydgrønland, fortsatte han de grundige geologiske undersøgelser

de har fundet Generne i den beskidte is er fundet og opformeret ved hjælp af en metoden, der fungerer som en genetisk sporhund og kopimaskine. Metoden er ekstrem følsom; hvis en prøve blot indeholder nogle få eksemplarer af den dna-sekvens, man eftersøger, vil den blive fundet og opformeret.
Følsomheden er metodens styrke - og svaghed - for selv den mindste stump nutidigt
dna kan forurene prøven. Ud over de under indlandsisen Det er umuligt at lave en absolut datering af den beskidte is i bunden af en iskerne, men forskergruppen har brugt to biologiske og to fysiske metoder til at estimere alderen. Den første biologiske metode er baseret på, at mutationsraten over tid er kendt i det insektgen, som blev brugt til analyserne. Jo flere mutationer, jo ældre dna er der tale om. Her ligger estimatet mellem en halv og knap to millioner år Den anden biologiske metode bygger på aminosyrer, som ligeledes er fundet i den beskidte is. Aminosyrer findes i to spejlbilledformer, der minder om højre og venstre hånd. Alle levende organismer har kun venstrehåndede aminosyrer i deres proteiner, men når proteinerne nedbrydes over tid, omdannes venstrehåndede aminosyrer til højrehåndede, så der til sidst er lige mange af hver. Analyserne af aminosyrerne fra isen giver et tidsinterval fra 300.000 år til 1,3 millioner år.
Full transcript