Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Leonardo Da Vinci

Aqui hos explico una mica la vida de Leonardo i alguna curiositat sobre ell. Espero que us agradi!!
by

Maria Mota

on 13 March 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Leonardo Da Vinci

LEONARDO VINCI DA Vida i persona Introducció Leonardo Da Vinci, va ser un enginyer, arquitecte, pintor, escultor, inventor... molt famós de l'època del Renaixement al segle xv. Va fer moltes obres i invents importants en la seva vida com per exemple la Mona Lisa, la bicicleta, el tovalló de paper, etc... Per aquest motiu li diuen l'home del renaixement, i perque va influir molt en l'art i en la manera de pensar de les persones. En aquest prezi, us explicaré un mica la seva vida i perquè va ser tan important. També us explicaré anècdotes i curiositats sobre ell, algunes de les seves obres i invents més importants que va realitzar. BIOGRAFIA La seva infància VINCI ROMA FLORÈNCIA MILÀ En el taller d'Andrea
Verrochio. Als 16 anys, al seu pare li van oferir treball a Florència, i Leonardo va voler acompanyar-lo. Un cop allà, el seu pare va ensenyar alguns dels dibuixos de Leonardo als artistes de Florència. Andrea Verrochio, un pintor molt conegut a Itàlia, el va acollir al seu taller. Allà va conèixer a Sandro Botticelli, i es van fer força amics.
Va passar gairebé 15 anys al taller, fins que un dia, Andrea es va adonar que Leonardo era millor dibuixant que ell, així que Andrea va deixar la pintura i es va dedicar només a l'escultura. Sandro i Leonardo Leonardo i Botticelli eren bons amics i sempre anaven junts a prendre tapes i cerveses al bar, fins que van decidir treballar en una petita taberna. Però, un dia, aquell petit bar es va incendiar, fet que va fer que Leonardo i Botticelli posèssin en marxa un restaurant. Però per desgracia no va tenir gaire èxit perque ells dos ciunaven plats lleugers i a la gent d'aquella època els hi agradava omplir-se molt. Van haver de tancar. El restaurant es deia "Las tres ranas de Sandro y Leonardo". Milà Després de treballar al taller de Verrochio va decidir anar-se'n a Milà, on va oferir el seu servei com a pintor, escultor, arquitecte, inventor, i organitzador de festes, al Duc Ludovico Sforza, qui va acceptar encantat. Va fer moltes pintures, escultures màquines... però sobretot va organitzar grans festivals i esperctacles.
Allà tenia el seu propi taller i un gran nombre d'alumnes. Leonardo Da Vinci va nèixer el 15 d'abril de 1452, en Vinci un poblet a la Toscana, a Itàlia.
El seu pare, Piero Da Vinci, era un notari Florentí, i la seva mare, Caterina d'Anchiano, una campesina. Leonardo era fill il·legítim. Va ser acollit pels seus avis a Vinci, on va passar gran part de la seva vida. "Monumento ecuestre" Una de les obres més importants que li van encarregar fer va ser una estatua en honor al pare del Cuc Ludovico, Francesco Sforza. Va disenyar un cavall de bronze de 8 metres d'altura, era la major escultura que va fer. Era un encarrec difícil, però Leonardo, estava entusiasmat el fer-lo.
Quan estaven apunt de començar a construir l'escultura, l'exèrcit de Carles VIII, va entrar a Itàlia, i las 70 tonelades de bronze per a lescultura es van utilitzar per a fer canons.
Després d'aquest inesperat contratemps, no es va poder realitzar l'obra i ara només en queden uns dibuixos i esbossos de Leonardo. Obres i invents La Mona Lisa
o
Gioconda 1503-1507 La última cena 1495-1498 La fi de Leonardo Mentre Leonardo estava a Milà, el rei Lluis XII de França, va conquerir la ciutat. El Duc Ludovico va perdre tot el seu poder i les seves pertinences. Leonardo després d'això també va decidir anar-se'n, però abans va pintar "La última cena".
Després de Milà va anar a molts altres llocs com a Roma, França... A les ordres de molt reis, ducs i gent important. Va fer moltes obres i invents en els seus viatges i cada cop volia descobrir més coses.
Finalment, Leonardo Da Vinci va morir el 2 de maig de 1519 a França, amb l'edat de 67 anys per causes naturals. Mesos abans de la seva mort va patir una paràlisi en el braç dret que li va impedir pintar els ultims dies de la seva vida.
Una de les frases més famoses i importants de Leonardo va ser:
" no existen conocimientos más elevados o más inferiores, sino un único conocimiento que proviene de la experimentación" Bicicleta Màquina voladora Cargol aeri Tanc de guerra Algunes màquines de Leonardo Curiositats Leonardo i els animals Leonardo era un gran amant dels animals, especialment dels ocells.
Fins i tot, de vegades quan anava pel carrer i veia ocells engaviats per vendre, els hi obria la gàvia per a que s'anessin volant, i després pagava al venedor el que li devia.
Com que li agradaven tant els animals, Leonardo era vegetarià. La seva escriptura Leonardo era esquerrà, però s'ha vist en els seus escrits que ell escrivia de dreta a esquerra. No se sap ben bé perquè, però es creu que era per a que no li copiéssin les idees o bè per a no esborrallar la tinta amb la mà quan escrivia.
Havien de mirar el que escrivia amb un mirall per poder llegir-ho. Bibliografia i webgrafia www.misrespuestas.com
www.oapee.es
www.biografiasyvidas.com
www.elrelojdearena.com
Patrícia Geis (2009). Això és art! La Mona Lisa. Ed. Cambel
Daniel Goldin (2ª edició 2011). Descubriendo el màgico mundo de Leonardo Da Vinci. Ed. Oceano-Travesía.
Patrick Jusseaux, Jame's Prunier (en castellà 2005). Tras los pasos de... Leonardo Da Vinci. Ed. Blume.
Conclusió i valoració personal Personalment m'ha encantat Leonardo Da Vinci.
Penso que va ser una gran persona, mirant tots els aspectes: art, ciencia....
Tot hi que no ho he explicat tot, he après moltes coses que no savia d'ell, des de la seva vida prefesional, fins a petits detalls de la seva persona que crec que s'haurien de conèixer.
Va ser un personatge molt famós, i crec que encara ho hauria de ser més per totes les obres que ha fet i la seva manera de pensar.
Gràcies per la vostra atenció i espero que hagueu aprés molt sobre Leonardo Da VInci. FI Maria Mota 6è A
Full transcript