Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

BoP Labor 3

Vaj/Butter
by

Attila Nemes

on 20 September 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of BoP Labor 3

Ilyen vajaink voltak: A seregszemle után a vajaskenyér-teszt következett. Elfogultság kizárva. Zsófi a vajat vakon kóstolta. Barnavaj-teszt BoP Labor 3. - Vaj-teszt Pesti Istvánnal, Lőrincz Gyurival
és Mautner Zsófival Mennyire vizes (mennyire serceg, habzik)?
Hogyan sül (gyorsan ég, vagy aranysárgára pirul)?
A szárazanyag tartalom hogyan viselkedik sütés közben (karamellizált morzsalék minősége)? Krumplipüré-teszt Készítettünk egy semleges krumplipürét, amit minden egyes barnavajjal megkóstoltunk.

Kíváncsiak voltunk, hogy az egyes vajak mit adnak hozzá, vagy vesznek el István felülmúlhatatlan krumplipüréjéhez/ből. Vajas kenyér kóstolás Hoppá, nem vettünk házi vajat... ...így Gyuri köpült nekünk egyet. ...és íme a kész a házi vaj! A felvert tejszínt pelenka anyagon keresztül passzírozta át... 1. Ár-érték arányát tekintve a megszokott 10 dkg-os kiszerelésű hazai vaj kifejezetten jónak mondható. A szupermarketekben kapható különböző import vajak minősége semmivel nem volt jobb, sőt...

2. Az interneten egyre népszerűbb "Köpülj magadnak vajat robotgéppel" - vaj kifejezetten gyenge minőségű lett, az ára viszont a legdrágább francia import vajét is meghaladja. Ilyet biztos nem fogunk sokat csinálni.

3. A különlegességek boltjában kapható francia import vaj zamata valóban kiváló, azt mindenkinek saját döntésére bízzuk, hogy megéri-e a háromszoros árat.

4. Ha barna vajat készítesz, a legtöbb vaj hasonlóan viselkedik. Míg kenhető állagukban jelentős zamat, és textúraélmény különbségeket tapasztaltunk, addig ezek nagy része olvasztás után már nem volt érzékelhető. A hazai 10 dkg-os vaj itt is jól szerepelt, még séfjeinket is meglepte. Legfontosabb tanulságaink Extrák Házi vaj Galéria Azt azért megjegyezzük, hogy ezt homogénezett közértes tejszínből készítettük, ezért lett ilyen, ha szuper házi tejszínből készül, akkor valószínű jó lesz.
Full transcript