Send the link below via email or IMCopy
Present to your audienceStart remote presentation
- Invited audience members will follow you as you navigate and present
- People invited to a presentation do not need a Prezi account
- This link expires 10 minutes after you close the presentation
- A maximum of 30 users can follow your presentation
- Learn more about this feature in our knowledge base article
Do you really want to delete this prezi?
Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.
Make your likes visible on Facebook?
You can change this under Settings & Account at any time.
Transcript of Chapter 3
Sizzling Sauce Company Products.
We want to minimize costs and maximize profit.
Production Graph ( Activity 1)
Minimum sales for maximum profit (Activity 2)
Red Hot Sauce: 150 pints
Scorchin' Hot Sauce: 75 pints
Production costs (Activity 3)
The Production cost of the Red Hot Sauce
1pt tomato sauce w/ onions- $2.50
5 green peppers, diced-$3.50
4 hot chile peppers-$2.00
To maintain my profit It must be sold at $9.99
Distribution (Activity 4)
Extending the project.
x = the number of pints of Red Hot Sauce
y = the number of pints of Schorchin' Hot Sauce
5x + 4y < 1050
4x + 8y < 1200, x > 0, y > 0
If 100 pints of each sauce are produced , there will be 150 green peppers left over
The production cost of the Scorching Hot Sauce
1pt tomato sauce w/ onions-$2.50
4 green peppers diced- $2.87
8 hot chile peppers, seeded and diced- $4.00
Total cost - $9.37
To maintain my profit i have to sell it at $11.50
*Prices taken by weight and price of food from walmart during the week of 11-18-2013
Some expenses that we could expect would be production expenses of making the sauce, bottling the sauce and labeling. The expenses from shipping to our distributors, and paying employees. Also the expenses of keeping any machinery used to create the sauce up to date and repaired.
288pt every 8 weeks
288/8=36pt every week
60pt every 4 weeks
60/4 = 15pt every week
24pt every week
24/1 = 24pt every week
36+24+15 = 75 pt every week