Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

A terepjáró nyomában

No description
by

szaszi palos

on 19 March 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of A terepjáró nyomában

A terepjáró nyomában A kis polip egy ellopott terepjáró nyomába szegül, megbízója a Vidámpark igazgatója. Egyetlen nyoma egy sál, amit a tett színhelyén találtak.
A sál különlegessége, hogy a vidámpark logója van belehímezve.
A detektív polip ezen a halovány nyomon indul el. A sálat a vidámpark készíttette 15 évvel ezelőtt az óriáskerék 50. születésnapjára, és csak azok kaptak ilyet ajándékba, akik a kerék fennállása óta kezelték azt. Összesen hárman kaptak ilyet, de már mindegyikük nyugdíjba vonult. A polip egyesével keresi fel a gyanúsítottakat. Találkozik az első gyanúsítottal. De a sálat nem tudja megmutatni. Azt állítja ellopták. A bácsinak biztos alibije van a bűntett idejére. 85. születésnapját ünnepelte, hatalmas partit rendeztek a tiszteletére. A kis polip gyanakodni kezd. Vajon a bácsi hazudik a sálról?
De hogyan tudott volna észrevétlenül kiosonni a születésnapi partijáról?
A kis polip felkeresi a többi gyanúsítottat is. Megdöbbenve hallja, hogy ők sem tudják a sálat bemutatni mivel az övék is gyanús módon eltűnt! Alibijük azonban nekik is volt, mindannyian régi öreg barátjukat és egyben volt kollegájukat ünnepelték! A kis polip fejében kezd összeállni a kép. A bűntényt hárman követték el! A Vidámpark jóságos igazgatójának halála után egy számító és gonosz manager került a főnöki székbe, aki elhatározta, hogy reformálja a parkot, hogy a lehető legnagyobb profitot termelje, amit a saját kajmán szigeteki számlájára utal. A manager ezt nem is titkolta túlzottan. Mikor a park kezdett csődbe menni, sorra kezdte eladni a játékokat, elsőként az Óriáskereket. A bácsik hiába kérlelték, hogy ne adja el, nem könyörült. Az óriáskerék árából vette a luxus terepjáróját. A bácsik összefogtak, és kitervelték, hogy ellopják a terepjárót. A tökéletes időpontnak az első gyanúsított szülinapja igérkezett. A bácsik egymást fedezve lopóztak ki a partin és kötötték el az autót. A terepjárót eladták és az árából visszavásárolták az óriáskereket amit a város közparkjának ajándékoztak. Treatment A film 6-12 éves gyerekeket céloz meg. A film hossza kb 15 perc. Színvilága vidám és élénk. Narancssárga, zöld és lila. Ezek a színek a szereplők öltözékét is uralnák. A zene könnyed és játékos. A történet egy nyomozást követ végig. A kis poipot egy rejtély megfejtésével bízzák meg. A rejtély felgöngyölítését a gyerekek is követni tudják és együtt gondolkodhatnak a kis polippal. A gyerekek bele tudják magukat képzelni a kis polip helyébe. Ezt az is elősegíti, hogy egyedül a Polip figurája állat. A többi szereplő ember. A történet felvet morális problémákat is. Szabad- e ellopni egy autót még ha azt gonosz úton vették is, és az árát nem öncélúan használják fel? A szülőknek a mese végeztével lehetőségük nyílik megbeszélni a gyerekkel ezt a morélis problémát, ezzel fejleszteve a jó és a rossz közti különbségtétel képességét. Karakterek Kis Polip Kis Polip egy 10 év körüli kisgyerek, aki nagyon szeret nyomozni szabadidejében. A nyári szünetekben már rendszeres, hogy megnyitja saját magánnyomozó irodáját. Nagyon kiváncsi és éleseszű, jószívű és kedves. A gyanusítottak A gonosz manager
Full transcript