Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Muziek

No description
by

marijn janssen

on 11 November 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Muziek

1. Wat is muziek?
2. Drie stromingen binnen muziek
3. Een actueel voorbeeld
4. Aanbod in de regio
5. Beroepen binnen muziek
6. Beroemde Artiesten
Wat is muziek?
Muziek is een kunstvorm die gebruik maakt van klanken. Er wordt gebruik gemaakt van de elementen: toonhoogte, ritme, klankkleur en textuur. Muziek komt in alle culturen voor. Maar omdat er zoveel verschillende muziek is en het over de wereld op zoveel verschillende manieren bespeeld wordt, is het moeilijk om te zeggen wanneer iets muziek is.
http://www.vioolpiano.nl/art_muziekmaaktslim.htm
Drie Stromingen binnen muziek
-Rock
-House
-Pop

Beroemde artiesten
-Rowwen Heze
-de Heideroosjes


Beroepen binnen muziek
-Artiest
-Sounddesigner
-Dirigent

Muziek

Inleiding


Actueel artikel
Aanbod in de regio
Muzikantine
Rock
House
Pop
Grenswerk
Grenswerk is een nieuw poppodium voor Venlo en omstreken. het zal gaan open in oktober 2014. De bedoeling van grenswerk is het leveren van een bijdrage aan cultuur van omstreken.
de muzikantine wil popcultuur aanmoedigen. het is voor muzikanten en bands in horst aan de maas. Het moet gaan zorgen voor meer verbinding en samenwerking, talent-ontwikkeling en promotie van bands en artiesten.
Rock is een subgenre van de popmuziek, dat gekenmerkt wordt door het gebruik van een gitaar, basgitaar en drums, aangevuld met zang en/of andere instrumenten.
House is een directe afstammeling van disco en word gekenmerkt door het gebruik van beats met de vierkwartsmaat en baslijnen. House muziek wordt gemaakt op elektronische apparaten( vaak combinaties van elektronische apparaten) zoals een keyboard met drumcomputer.
Pop is een afkorting van '
pop
ulaire muziek'. Het is een verzamelnaam voor vele stijlen in de muziek, maar gericht op de populariteit van de muziek.
.
Artiest
Sounddesigner
Een artiest of podiumkunstenaar is een iemand die haar of zijn talenten gebruikt om in persoon in het openbaar op te treden.
Een sounddesigner maakt digitale muziek en geluidseffecten voor bijvoorbeeld CD's, reclame, games, internet en theater. De complicaties worden samengesteld in geluidsstudio's voor verschillende opdrachtgevers zoals reclamebureaus, bands en platenmaatschappijen. Een sounddesigner moet goed onder druk kunnen presteren, omdat het werk in een studio veel geld kost, er wordt namelijk met veel en dure apparatuur gewerkt. Soms ben je als sounddesigner in dienst van een band, orkest of een studio. Maar meestal moeten sounddesigners het hebben van allerlei losse opdrachten achter elkaar.
Gemaakt door:
Mike
Willem
MarijnWat doe je?
De dirigent is de leidinggevende of aanvoerder van een koor, orkest of ensemble. Logischerwijze ben je in dienst van een (amateur of beroeps-) orkest, of begin je voor jezelf. Je belangrijkste verantwoordelijkheden zijn het samenstellen van een orkest of koor, het uitkiezen en repeteren van een repertoire, het dirigeren en het leiden van repetities en officiële uitvoeringen.
Om het repertoire samen te stellen ga je op zoek naar muziekstukken of laat je een stuk componeren. Je houdt hierbij rekening met de mogelijkheden van de groep. De dirigent geeft met behulp van een dirigeerstok de maat aan en geeft hiermee aan hoe een stuk gespeeld moet worden. Daarnaast brengt hij emotie over op het publiek, hij probeert het muziekstuk zo goed mogelijk over te brengen.
Dirigent
-Marco Roelofs
Activiteit
RAAD HET LIEDJE!!!!!
De winnaar krijgt een prijs!
antwoorden
1. Ghostbusters
2. Harry Potter
3. Indiana Jones
4. James bond
5. Jaws
Full transcript