Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

EL CERVELL I LES SEVES FUNCIONS!

No description
by

Giorgi Kerdikashvili

on 7 February 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of EL CERVELL I LES SEVES FUNCIONS!

EL CERVELL I LES SEVES FUNCIONS! -Introducció bàsica del cervell.
-Component bàsic: Neurona.
-Com funciona un cervell?
-Impuls-resposta:PROCÈS.
-Parts del cervell
Parts que el constitueixen.
-Evolució.
-Sabies què? Índex. Introducció bàsica del cervell. Cervell: Ès un òrgan amb forma ovoidal situat dintre del crani, que s'encarrega de controlar i coordinar totes les activitats que realitzem, ja siguin voluntàries o involuntaries.
-Compost per una materia grisa(cossos celulars) i una blanca(fibres nervioses).
-Pes mitjá és de 1,3 kg. http://www.slideshare.net/fidel.san/el-cervell Parts que el constitueixen. http://ca.wikipedia.org/wiki/Cervell Parts bàsiques del cervell humá Blau: lòbul frontal Verd: lòbul temporal Rosa: lòbul occipital Groc: lòbul parietal Lòbul frontal: s'encarrega de les funcions d'atenció, la memória a llarg termini i la capacitat de planificar la propia acció. Lòbul temporal: es l'encarregat d'analitzar la informació que arriba per l'oida i de la parla. També és el responsable de l'equilibri i de la memòria a curt termini. Lòbul occipital: és l'encarregat de coordinar els estimuls visuals. Lòbul parietal: la seva funció és rebre i integrar els estimuls dels sentits, també és el responsable de la manipulació d'objectes i de les emocions bàsiques com la por, l'agressió i el plaer. Com funciona un cervell? -El cervell necessita oxigen i glucosa per fer la seva funció (nutrients cerebrals). -Els senyals elèctrics produits alliberen els neurotransmisors, que són unes molècules diferents segons la funció que hagin de realitzar. -Les interconnexions entre neurones es donen a través de milions de sinapsis, aixó fa formar una xarxa estructural molt complexa. Relació amb la grandaria del cervell i la inteligència. -Einstein: 1.230g.
-Elefant: 6.000g.
-Ximpanzé: 420g.
-Gos: 72g.
-Rata: 2g. Podem determinar per l'experiència humana que no precisament el cervell mes gran és el més inteligent. http://ca.wikipedia.org/wiki/Neurona Component bàsic: Neurona. És una cèlula de teixit nerviós.
S'encarrega de transmetre els
impulsos nerviosos, n'hi ha de
dos tipus:
Aferents: aquelles que porten
al sistema nerviós els impulsos
de l'exterior.
Eferents: quan transmeten
ordes del sistema nerviós als
òrgans efectors. BIBLIOGRAFIA. Joan Salvat
Giorgi Kerdikashvili. Impuls-resposta : PROCÉS. Totes les neurones estan connectades entre si per fibres nervioses anomenades axons. Els axons són els responsables d'enviar els impulsos nerviosos a totes les cèlules de cos. Quan la cèlula rebi
l'impuls durá a terme
la funció determinada. Parts del Cervell. Consta de dues regions diferenciades: l'emisferi dret i l'esquerre, els quals tenen funcions diferenciades . Evolució. http://library.thinkquest.org/C004634/spanish/brain.htm http://es.scribd.com/doc/33818716/09-EL-CERVELL-HUMA -En situacions d'amor tant romàntic com fraternal, es desactiven xarxes neuronals relacionades amb l'avaluació i el judici, és a dir, l'amor ens "cega" i no ens permet ser crítics amb els éssers estimats. -Malgrat que només pesa entre un 1,5% i un 2% del cos, consumeix sempre el 20% d'energia. Un cervell que gastés més energia seria insostenible , pel que el cervell dificilment podría seguir evolucionant. SABIES QUÈ -El cervell dels homes i les dones no és igual. Entre moltíssimes diferències el de les dones permet recordar millor els detalls, però el dels homes pot memoritzar més coses. -Cada minut passen pel cervell 0,85 litres de sang.
Full transcript