Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Copy of EL reneixament

No description
by

Nohely Romero

on 24 March 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Copy of EL reneixament

El reneixament
Àmbit polític
Cap al segle XIV, la baixa edat mitjana es trobava en ple declivi. La reorganització política es va iniciar a Itàlia a finals del segle XIV amb la seva desvinculació del poder imperial i la seva fragmentació en diverses ciutats. Més tard, al segle XVI, aquestes ciutats es van convertir en el centre dels variats estats italians.
Art renaixentista
La societat estava interessada en conèixer objectivament la realitat, la història i, particularment, l’home, declarà a través de l’art el seu protagonisme i la seva concepció de la vida, la bellesa, la religió, la virtut i la raó.
Nivell científic
A partir de l’época medieval del segle XII, Europa va experimentar una revitalització intel•lectual especialment relacionada amb la investigació del món natural.

- Química
- Astronomía
- Ciències naturals
Pensament filosòfic
El pensament filosòfic del Renaixement reflecteix la gran diversitat d’aspectes que caracteritzen aquesta època. És, doncs, absolutament forçós de presentar-lo en relació amb els fets historicoculturals del moment.
Reforma i contrareforma
L'esplendor intel•lectual aconseguit pels humanistes va contribuir en l'aparició de la Reforma, moviment de rebel•lió contra l'Església Catòlica que va convulsionar el centre d'Europa durant el segle XVI. Seria l'alemany Martí Luter al 1517 qui presentes les seves famoses 95 tesis.
Ensalada musical
És el nom que donaven els músics espanyols del s. XVI a una composició vocal polifònica en la qual es barrejaven els gèneres religiós i profà, idiomes o dialectes i altres components
Context històric
És un període que abasta els
segles XV i XVI, cronològicament se situa entre l'Edat Mitjana i el Barroc, i es un canvi molt profund en la manera d’ésser i de viure dels europeus, visible en els diferents camps de l’activitat humana: la religió, el pensament, la política, l’economia, l’art, la literatura, etc.
Nivell social
L'Edat Mitjana estava basada en la propietat de la terra, mentre que l'època moderna es va basar en el comerç dels diners. Van sorgir els burgesos (en l'etapa medieval) i poc a poc van fer-se més poderosos, desplaçant als terratinents feudals. La burgesia era la que s'ocupava del comerç i va ser qui van tenir més diners i la classe més rica i important del renaixement.

La música del Renaixement sona diferent de la música medieval. Això és degut a que es van a produir una sèrie de canvis deguts a l'evolució de la notació. A diferència del sistema medieval (Tetragrama) ja incorpora el sistema
de cinc línies (pentagrama).
Desenvolupament de la técnica polifònica.
Canvis en l'harmonia.

 
Música religosa
Música profana
Reforma
Contrareforma
Itàlia Espanya
Compositors
Giovanni Perluigi dóna Palestrina (1525-1594)
Tomás Luis de Victoria (1548-1611)
Full transcript