Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Свръзване към интернет, безжично свързване, пример за настойка на популярен рутер за домашно ползване !

No description
by

Yordanka Chimeva

on 7 December 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Свръзване към интернет, безжично свързване, пример за настойка на популярен рутер за домашно ползване !

Също така...
Модемът, както и регистрацията при Интернет доставчик са необходимо условие, когато компютъра не е свързан към локална мрежа, която от своя страна да е свързана в Интернет. За да се свърже вашия компютър директно към Интернет доставчик, ви трябва и модем, който да е свързан към компютъра. Модемът може да използва обикновена телефонна линия за предаване на информацията или други начини на връзка с Интернет доставчика - ISDN, DSL, кабелен модем, радио, наета линия и т.н. Ето едно по-подробно описание на това как да настроим рутера си... Какво означава свързване на компютър в Интернет? Строго погледнато, Интернет е международна мрежа компютри, свързани един с друг с цел обмен на информация.
Сърцевината на тази международна мрежа се състои от компютри, които са постоянно свързани един с друг чрез високоскоростни връзки.
За да използваме мрежата, трябва просто да свържем и своя компютър към нeя, което става с помощта на доставчик на Интернет услуги (или на достъп до Интернет).
Щом се свържем, нашият компютър ще може да влиза във връзка с всеки от останалите свързани в мрежата компютри, независимо дали е на същата улица или от другата страна на планетата. Ако желаете да свържете вашия компютър в Интернет, се нуждаете от четири неща: 1. Минимална необходима хардуерна конфигурация 2. Модем за реализиране на връзка до доставчик на Интернет услуги 3. Регистирана сметка при Интернет доставчик 4. Софтуер, който да предоставя възможност за достъп до ресурсите в Интернет TCP/IP е стандартен протокол, използван от Интернет. Това е причината да го инсталирате на компютъра си, което може да стане като следвате долу описаните стъпки: 1.


Отворете Control Panel и натиснете два пъти върху иконата Network. Ако видите ТСР/IР в списъка от мрежовите компоненти, значи той вече е инсталиран. Както е показано тук Четири стъпки, за да си направим домашна безжична мрежа 1. Изберете вашето безжично оборудване 2. Свържете вашият безжичен рутер 3. Конфигурирайте безжичният рутер 4. Свържете вашите компютри И вече имате интернет :) Стъпките, които трябва да следвате при настройка на рутер са: 1.Свържете рутера към компютъра. Уверете се, че компютъра може автоматично да приема настройки (START>>SETHING>>NETWORK CONNECTION>> Десен бутона на иконата Local Area Connection>>Properties (Отваря се нов прозорец <<Local Area Connection Properties>>)>> В менюто << General>> от второто поле <<This connection uses the following items>> изберете <<Internet Protokol>> натиснете <<Properties>>. Трябва да се отвори нов прозорец << Internet Protokol Properties>>. Уверете се, че <<Obdain an ip address automatically>> е активно. Ако имате записани адреси преди да активирате <<Obdain an ip address automatically>> ги запишете, ще Ви трябват по-късно. <<Obdain DNS server address automatically>> също трябва да бъде активно. 2.Проверете IP адреса на рутера. По следните два начина:
-START>>RUN ( Изпълни)>>cmd>>ipconfig срещу <<Default Gateway>> пише IP адреса на рутера.
-START>>SETHING>>NETWORK CONNECTION>> Десен бутона на иконата Local Area Connection>>STATUS (Отваря се нов прозорец <<Local Area Connection>>,с два бутона <<General>> и <<Support>>. Натискате на <<Support>> и срещу <<Default Gateway>> пише IP адреса на рутера.
Повечето IP адреси са по подразбиране 192.168.2.1 или 192.168.1.1 3. Отваряне на Браузъра (Internet Explorer, Mozilla Firefox и др.). Пишете IP адреса на рутера в полето където пишете интернет сайтовете. Ще Ви поиска парола, която може да видите в инструкциите на рутера. Паролите по подразбиране най- често са: потребителско име <<admin>>; парола <<admin>> или <<1234>> . Ако рутера е използван и не знаете паролата включете го и задръжте бутона <<reset>> за да възстанови заводските си настройки. Препоръчва се да се възстановят настройките, дори и да знаете паролата, за да си направите нови настройки. 4. Отваря се менюто на рутера:
-Полето << WAN>> -трябва да се уверите какъв IP адрес използвате (динамичен или статичен). Ако сте на ВИВАКОМ, трябва да изберете динамичен IP адрес. Ако сте на кварталните доставчици, най-вероятно е статичен. Преди да включите рутера трябва да се консултирате с тях, дали разрешават използването му. След избирането на <<Static IP Address>> трябва да въведете адресите, дадени Ви от интернет доставчика. Ако не ги знаете направете някоя задача от стъпка 1 или 2 преди да започнете всякаква настройка на рутера, докато кабела за интернет е свързан директно в компютъра.
-Полето <<LAN>>- От тук може да смените IP адреса на рутера. Ако сте абоната на ВИВАКОМ се уверете, че адреса е различен от <<192.168.1.1>>, защото модема използва същият адрес и двете устройства няма да може да се свържат. << DHCP Server>> трябва да е активно. -Полето <<LAN>>- От тук може да смените IP адреса на рутера. Ако сте абоната на ВИВАКОМ се уверете, че адреса е различен от <<192.168.1.1>>, защото модема използва същият адрес и двете устройства няма да може да се свържат. << DHCP Server>> трябва да е активно. -Полето <<System>> или << Sething>> може да смените паролата на рутера
-Полето <<Wireless>> - настройка на безжичната мрежа ®<<Wireless Channel>> - оставете ги по подразбиране, ако имате проблеми тогава ги променяйте

®<<SSID>> или <<Name>> е името на мрежата, което ще виждате при безжичното свързване.

®<<Security>> - Много Важно е да сложите парола, за да не се възползват съседи от интернета. Ако сте запаметили настройките вече можете да изпозвате рутера. Свържете всички кабели, като внимавате този на интернета да е на правилното място. Препоръчвам да изключите рутера за околко 30 сек. Ако използвате лаптоп и безжичен рутер натиснете десния бутон върху иконата на мрежовите връзки (долу при часовника) изберете <<Connect to a network>> след сканиране трябва да намери рутера, натиснете <<connect>>, въведете паролата и поставете тикче да запомни мрежата. При следващото стартиране на компютъра автоматично ще се свърже. Приятно ползване на интернет
Full transcript