Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

FORMELE Apei PE PAMANT

No description
by

duma alexandra

on 13 May 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of FORMELE Apei PE PAMANT

FORMELE Apei PE PAMANT

DEFINIȚIA APEI
FORME DE APĂ
ploaia
Apa este un lichid inodor, insipid și incolor, de cele mai multe ori, sau ușor albăstrui sau chiar verzui în straturi groase.
Apa se găsesește sub diverse forme în natură: vapori de apă și nori în atmosfera, valuri și aisberguri în oceane, ghețari la latitudini mici sau altitudini mari, acvifere sub pământ, râuri sau lacuri.
Ploaia e cunoscută în majoritatea țărilor, pe când alte forme sunt mai puțin întâlnite, și pot fi surprinzătoare când sunt văzute prima dată.
Zăpada (numită și omăt sau nea) este o formă solidă de precipitație, care este nimic altceva decât apă înghețată, aflată în stare cristalină constând dintr-o multitudine de fulgi de zăpadă
PRECIPITAȚII
Precipitațiile atmosferice reprezintă orice formă de apă care cade din atmosferă pe pământ.
APA SĂRATĂ
APA DULCE
Apa dulce este apa cu un procentaj nul sau aproape nul de sare NaCl. Spre deosebire de cea sărată, apa dulce este potabilă în majoritatea cazurilor. Este specifică lacurilor, râurilor și ghețarilor, atât montani, cât și fluviali.
GHEȚARII
Un ghețar reprezintă o masă enormă de gheață persistentă, formată în regiunile polare (vedeți, ghețar continental și ghețar de calotă) și alpine (ghețar alpin), care, sub influența gravitației, se deplasează lent în lungul văilor sau pe pante.
Aproximativ trei sferturi (71%) din suprafața Pământului este acoperită de oceane, fiind un corp global de ape sărate (apă).
OCEANE
MĂRI
Mare este un nume generic dat vastelor întinderi de apă stătătoare, adânci și sărate, de pe suprafața Pământului, care de obicei sunt unite cu oceanul printr-o strâmtoare.
ZAPADA
Apa sărată (saramură) este apa care are un procentaj înalt de sare. Ea este specifică mărilor și oceanelor, dar se întâlnește și în unele lacuri (Marea Moartă) sau izvoare sărate (numite popular “murătoare”).
Full transcript