Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Activitate Extrascolara Sinaia - Perisoru

No description
by

hodorogea ana maria

on 10 April 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Activitate Extrascolara Sinaia - Perisoru

ACTIVITATE DIN SĂPTĂMÂNA 1-5 APRILIE 2013
"SĂ ȘTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN!'' EXCURSIE SINAIA EXCURSIE SINAIA OBIECTIVE TURISTICE Cotele 1400 si 2000 Obiectivele excursiei Perioada 04.04.2013
Profesori coordonatori: Ana-Maria Hodorogea, Mihaela Carmen Rotaru
Parteneri: Georgiana Udrea, Mioara Radu, Adrian Fasie
Grup țintă: 48 de elevi din clasele V-VIII
Scopul activității: vizitarea principalelor obiective turistice din orașul Sinaia, realizarea unei abordări interdisciplinare între istorie, geografie, fizică, artă; îmbinarea teoriei cu practica. Îmbogățirea orizontului elevilor prin vizitarea unor obiective turistice; Castelul Pelișor Observarea unor elemente de geografie învățate la clasă prin vizualizarea lor în teren (un sat liniar, un sat viticol, flișul, valea unui râu, alcătuirea geologică a munților Bucegi, etajarea vegetației etc.); Cunoașterea unor elemente din Istoria României care s-au petrecut la Castelul Peleș; Corelarea unor cunoștințe învățate la fizică și simțite în teren (modificarea temperaturii și presiunii cu altitudinea, alte fenomene fizice naturale). Descrierea activității Plecarea s-a realizat din comuna Perișoru, Județul Călărași la orele 06:30, 04.04.2013 (32 elevi și 4 cadre didactice) Ni s-au alăturat 16 elevi și un cadru didactic din comuna Ștefan cel Mare. URMĂRIȚI-NE!!! PE DRUM DISTRACȚIE, VOIE BUNĂ... AM AJUNS LA DESTINAȚIE... Popas la intrarea în orașul Sinaia Sinaia este un oraș turistic, situat la poalele munților Bucegi, pe valea Prahovei.
Principalul obiectiv turistic este Castelul Peleș, fosta reședință de vară a familiei regale a României. Primul obiectiv turistic: CASTELUL PELEȘ Lecția de Istorie... Castelul Peleș a fost construit intre 1873 si 1914, din dorința regelui Carol I; În acest castel au avut loc întruniri importante: Consiliile de coroană; Aici s-a născut, in 1893, viitorul rege Carol al II-lea si fiul său Mihai I; În 1953 Peleșul devine muzeu... Al doilea obiectiv turistic: CASTELUL PELIȘOR ȘTIAȚI CĂ... ... Pelișorul a fost construit pentru principii moștenitori Ferdinand și Maria?
... Pelișorul este un castel mai mic decât Peleșul având 99 de încăperi?
... în acest castel există o Cameră de Aur unde pereții sunt decorați cu frunze de ciulini din aur? Si acum sus, sus pe munte... cu telecabina După ce elevii au simțit efectele fizicii, scăderea temperaturii de la 14 grade la baza muntelui la 2 grade la cota 2000 și scăderea presiunii atmosferice, au mers să se răsfețe la un restaurant. După toate acestea am pornit spre casă, cu gândul la minunata zi petrecută într-o atmosferă de poveste... Proiect realizat de: prof. Hodorogea Ana-Maria Elevii: Tătuc Victoria
Toma Mihaela Olguța
Dumitrașcu Andreea
Dojan Anca Nicoleta
Anghel Elena Maria Fotografii și video realizate de Fâșie Adrian În castelul Peleș, am avut ocazia de a vizita o colecție de artă italiană din secolele XV - XVIII, colecție expusă temporar.
Full transcript