Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

shoot 1

No description
by

on 3 February 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of shoot 1

MODERN TIMES
De eerste les dat we foto's gingen maken, gingen we bij onszelf na wat Moderne Tijd voor ons betekende. Gek genoeg kwam ik erachter dat ik juist aan vroeger dacht. De "oude tijd" komt weer in. Dit probeerde ik naar voren te laten komen door het contrast tussen vroeger en heden. De platenspeler symboliseert de tijd die alsmaar doordraait, hierin wordt Cathelijne weerspiegeld. De platenspeler is ook iets ouderwets wat nu weer inkomt, net zoals de muziekstijl van vroeger.
back to the future
Bij deze foto gaat het om dat sommige oude dingen weer terug komen; nu 'vintage'. Dit zie je bijvoorbeeld ook terug in de kleding; de oude kledingstijl komt weer in. Om deze reden heb ik er ook voor gekozen de kleren en mijzelf in het zwart-wit te doen, in tegenstelling tot mijn moderne omgeving. In de foto zie je steigers; dit symboliseert weer vernieuwing. Ook het spiegelbeeld komt weer terug; het raam weerspiegeld het heden en vroeger
social media

Een ander aspect waar ik aan denk bij 'Moderne Tijd', is Social Media. In de huidige maatschappij kunnen we niet zonder, toch was dit vroeger wel anders. Nou heeft dit natuurlijk voordelen, maar er zit zeker ook een negatieve kant aan. Door Social Media zijn mensen geneigd om alleen nog maar online te praten, door bijvoorbeeld whatsapp of facebook, terwijl echte gesprekken amper meer gevoerd worden. Men zegt dat het ons 'connect', maar worden we er eigenlijk niet juist antisociaal door?
Wie heb je nog nodig, als je je mobiel maar hebt? Toch?

In de foto zie je dat Cathelijne die op haar mobiel kijkt en alleen staat , zonder andere mensen om haar heen. Mij geeft de foto een erg koud en eenzaam gevoel. Dit is om juist die 'eenzaamheid' van Social media naar voren te laten komen.
In deze foto gaat het weer vooral om het contrast tussen het verleden en het heden. De zwarte ballon staat voor het verleden en de witte voor het nu. Ik draag ouderwetse kleding als contrast met de moderne omgeving (zie scooter). Ondanks het contrast leven deze twee wel samen naast elkaar; de ballonnen vliegen naast elkaar de lucht in. Ik zit ergens ertussen in; ik leef in het heden, maar vergeet nooit het verleden.
Bij deze foto gaat het juist om het 'Be Different' gevoel, een ander punt waar ik aan denk bij Moderne Tijd. Ik vind het 'zijn wie je bent' en je zo ook kleden iets heel moderns, vooral voor vrouwen. Sommige mensen hebben een hele persoonlijke style en dragen wat ze zelf leuk vinden. Dat vind ik iets heel typerends voor de Moderne Tijd.


Be Different
waarom fotografie?

Ik heb gekozen voor fotografie omdat ik het persoonlijk heel leuk vind en dacht er bij deze opdracht veel mee te kunnen doen. Ik vind het leuk dat je met een foto heel veel kan weergeven. Ook vind ik het leuk dat je heel veel kan variëren en experimenteren.
inspiratie
Ik haalde een groot deel van m'n inspiratie van foto's en plaatjes om internet. Ook het boek van het Amsterdam Dance Festival gaf me inspiratie.
proces
We maakte tijdens de lessen foto's. Meestal bedachten we van tevoren de plek of de kleding.
Later bewerkte ik de foto's met Lightroom. Hiermee paste ik meestal het licht en het contrast wat aan, maar er zijn geen drastische verschillen te zien tussen de foto's die niet en wel bewerkt zijn.
Full transcript