Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Asociatia pentru Dezvoltare Activa

Prezentarea Asociatiei pentru Dezvoltare Activa
by

Victor-Catalin Toma

on 11 June 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Asociatia pentru Dezvoltare Activa

Din pasiune pentru educatie nonformala si voluntariat.
PROIECTELE ADA
MULTUMIM!
Infiintata: 17 aprilie 2012
Pro Dezvoltare Activa
Misiunea ADA
Grupul informal de tineri Youth.now
EDUCATIA ALTFEL II
TEDx
BACAU

ACTING EUROPEAN
Contact
Educatia altfel II a continuat seria de activitati initiata prin prima editie a acestui proiect, completand activitatile primei editii cu o noua serie de solutii relevante pentru promovarea metodelor de educatie nonformala in sistemul romanesc de invatamant.
Proiectul a fost un raspuns fresh si inovativ pentru imbunatatirea gradului de interactiune dintre domeniile educatiei formale si nonformale in sistemul romanesc de invatamant, aducand impreuna peste 500 de profesori si lucratori de tineret din toata tara si peste 800 de elevi si studenti.
Asadar, misiunea proiectului a fost intensificarea dialogului dintre domeniile educatiei formale si nonformale dezvoltand un parteneriat intre scoli si ONGuri (peste 30 de ONGuri din intreaga tara fiind implicate in prooiect), prin peste 200 de activitati la nivel national (dezbateri, activitati de OpenSpace, laboratoare de educatie nonformala, seminarii nationale, etc.) Toate activitatile au fost create sa aduca impreuna profesori, elevi, lucratori de tineret si responsabili pentru piliticile de tineret pentru a pregati o strategie nationala in domeniul educatiei nonformale.


TEDxBacau a fost un eveniment local, organizat de Asociația pentru Dezvoltare Activă(ADA) cu scopul de a recrea experiența unică întalnită în evenimentele TED, unde liderii lumii și marii gânditori se aduna pentru a-și împărtăși ideile, pentru a schimba atitudini, vieți și nu în ultimul rând lumea.
TEDxBacau a avut două sesiuni:
• sesiunea de dimineață - au avut loc workshop-uri pe teme diverse precum Leadership, Educație, Artă, Comunicare, etc la care au participat elevi studenți și profesori;
• sesiunea de după-amiază cu prezentări susținute de speakerii invitați, la care au participat peste 180 de persoane.

ACTING EUROPEAN este al doilea proiect al Asociatiei pentru Dezvoltare Activa, de asemenea finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune- Actiunea 5.1 - Intalniri ale tinerilor si ale responsabililor pentru politicile de tineret.
Proiectul a urmarit promovarea voluntariatului drept o forma de manifestare a cetateniei europene active si dezvoltarea unui instrument suport de sustinere al acestuia prin consolidarea mediului ONG din judetele Bacau si Neamt.

Activităţile proiectului au avut loc în Bacău, Oneşti, Comăneşti, Piatra Neamţ şi Roman. Printre activităţi s-au numarat conferinţe de lansare, activităţi de OpenSpace (în cadrul cărora tinerii au conturat statutul voluntarului), cafenele publice (ce s-au constituit in exerciţii de cetăţenie activă deoarece participanţii, în urma dezbaterilor, alături de factorii de decizie, au identificat dificultăţile manifestării cetăţeniei active la nivel local şi strategii de implicare în rezolvarea acestor probleme), activităţi de Photovoice (pentru elaborarea unui instrument vizual de promovare a voluntariatului), campanii de promovare a voluntariatului şi un seminar naţional de tineret ce a avut loc în Slănic Moldova in luna decembrie 2013, in care au participat un număr de 50 de tineri.
Asociaţia pentru Dezvoltare Activă urmăreşte iniţierea, promovarea şi implementarea unor măsuri de dezvoltare activă şi durabilă a calităţii vieţii pentru consolidarea unei societăţi responsabile şi active sub aspect cultural, educaţional, social şi ecologic.
Mail: dezvoltare.activa@gmail.com

PS: Va asteptam alaturi de noi!
Proiect finantat prin Programul Tineret in Actiune
8 noiembrie 2013 - Universitatea Vasile Alecsandri
Proiect finantat prin Programul Tineret in Actiune
www.dezvoltareactiva.ro
Ce ne propunem sa facem?
Impreuna pentru Parcul Gheraiesti
Proiectul „Împreună pentru Parcul Gherăieşti” este o iniţiativă a tinerilor a Asociaţiei pentru Dezvoltare Activă ce se desfăşoară în Bacău în perioada 17.02.2014 – 02.11.2014 şi are misiunea de a promova potenţialul biologic şi de agrement al Parcului Gherăieşti în comunitatea locală şi de a promova un stil de viaţă sănătos în rândul tinerilor. Temele principale ale activităţilor sunt: protecţia mediului, educaţie prin sport şi activităţi în aer liber, cetăţenia europeană şi voluntariatul.
Printre activităţile proiectului se numără: două activităţi de Photovoice şi două expoziţii, înainte şi după o campanie de ecologizare, o cafenea publică cu autorităţile pentru a identifica măsuri concrete de dezvoltare a parcului, o campanie de promovare prin 5 scoli din Bacau, iar la final un eveniment de două zile, Zilele Parcului Gherăieşti, în care vor avea loc workshopuri cu metode de educaţie nonformală, un cross, un cross pe biciclete, ateliere de orientare in natura şi vom filma un lipdub pentru a promova parcul, iar în seara dintre vom avea parte de un workshop de orientare dupa stele.
Proiect finantat prin programul Tineret in Actiune
Asociaţia Pentru Dezvoltare Activă a luat fiinţă în urma proiectului "Youth.ways", Acţiunea 1.2 - Iniţiative ale tinerilor, al grupului informal de tineri Youth.now, grup înfiinţat în vara anului 2011 din pasiune pentru educaţia non-formală şi implicarea activă a tinerilor în viaţa comunităţii.
ASOCIATIA
PENTRU
DEZVOLTARE
ACTIVA

1 august 2012 - 30 iunie 2013
5 MAI 2013 - 3 MARTIE 2014
17 februarie 2014 -
2 noiembrie 2014
www.tedxbacau.com
actingeuropean.dezvoltareactiva.ro
educatialtfel.dezvoltareactiva.ro
facebook.com/AsociatiaPentruDezvoltareActiva
Full transcript