Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Webben i allmänhet och sociala medier i synnerhet

Webben i allmänhet och sociala medier i synnerhet
by

Erik Fors-Andrée

on 10 March 2011

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Webben i allmänhet och sociala medier i synnerhet

Hjälpa andra Men det där är svårt för oss
som myndighet.... 2000-talet handlar
om att man KAN ...och Content is King ...och det handlar inte om att man KAN.
Det handlar om att man FÖRVÄNTAR sig. Conversation is King Påverka andra Bygga relationer Bygga status Visa identitet ”En person som jag” Socialstyrelsen börjar twittra.
Efter två dagar börjar socialministern följa Arbetsmiljöverket skriver personligt och aktuellt på Facebook
och över 5.800 personer följer och kommenterar det som skrivs Stockholms stad berättar sina planer innan de genomförs
och får värdefull feedback utan kostnad Näringsdepartementet driver diskussionen
om tjänsteinnovation på Ning Myndigheten för samhällsskydd och beredskap
lägger upp filmer på YouTube Krisinformation.se når ut till tusentals via Twitter
- och många sprider informationen vidare Borås Stad konverserar med sina
invånare via Twitter Etnografiska museet visar upp sina samlingar på Facebook en strategi som utdömdes
för 15 år sen för sociala medier bara 5% har WEBBEN I ALLMÄNHET SOCIALA I SYNNERHET MEDIER Länsstyrelsen i Kronobergs län får i uppdrag att samordna Länsstyrelsernas arbete med utveckling av en webbportal för samhällsinformation för att främja integration Planerad och samordnad kommunikation är en förutsättning för att öppna jämförelser ska nå ut och användas av målgrupperna. Kommunikationsplanering och målgruppsanalyser ska tas fram. I kommunikationsplaneringen ingår även webbfrågan om en framtida portal för öppna jämförelser för hela socialtjänsten. Svenska institutet lanserar på uppdrag av Justitiedepartementet en ny webbportal för att locka arbetskraft till Sverige. Inom ramen för "Värdigt liv i äldreomsorgen" etableras en webbaserad kunskapsportal på äldreområdet. Kulturrådet får därför i uppdrag att etablera en portal på nätet som bland annat ska omfatta information om Skapande skola Socialstyrelsen får i uppdrag att betala ut bidrag till SKL som ska upprätta en portal för kvalitetsregister inom psykiatrin. Av medlen ska Socialstyrelsen efter rekvisition betala ut
4 000 000 kronor till Sveriges Kommuner och Landsting för att upprätta en portal för kvalitetsregister enligt regeringens beslut nummer I:4 den 24 april 2008. Kenza
Göran Hägglund
Absolut Vodka Aftonbladet
Portaler
Annonser Tack till: @lenacarlsson @Kommunchef @jeanettefors @bjornhagstrom @parabrahamsson @Hansherman Var går gränsen mellan privat och yrkesroll i sociala medier? Hur ska man balansera behovet av att vara personlig i sociala medier med lojaliteten mot arbetsgivaren? @peterkrantz @folkunikalmar och Johan Thorsson Hur bygger man en tillgänglig webbplats under 10.000 kr inklusive licenser och drift för ett helt år?

Tack till: @peterkrantz @pontuslof Hur ska man tänka vad gäller diarieföring i samband med sociala medier? Kan en tweet vara en inkommen handling?

Tack till: @lenacarlsson och @JesperAstrom Kan förhållningssättet i sociala medier integreras i organisationens organisationsstruktur, beslutsstruktur, ledningsstruktur?

Tack till: @Kommunchef Värderingar snarare än regler är viktigare än någonsin, men hur kan sådana formuleras för att ge vägledning för deltagande i sociala medier?

Tack till: @bjornhagstrom och @darjaisaksson Börja med att vända alla organisationsscheman upp-och-ner Släpp sen på 80 % av det ni tror är "arbetsmaterial" eller under behandling. Sluta skilja folk åt och sluta tänka sekventiellt Trygghet för de anställda
Trygghet för ledningen
Gemesam grund att stå på 1. Var öppen, ärlig och lyssnande. I sociala medier märks det snabbt om man försöker dölja något. Använd ditt riktiga namn och var tydlig med var du jobbar och din roll. Var öppen och dela med dig. Lyssna på vad som sägs och ta till dig. www.definitionofdone.com linkedin.com/in/forsandree twitter.com/forsandree friendfeed.com/forsandree facebook.com/forsandree Genom sociala medier förs kommun och medborgare närmre varandra eftersom kommunikationen sker på samma villkor. Kommun X vill uppmuntra till användning av sociala medier i arbetetssyfte men också påminna om vikten av att skilja det du framför privat från det du framför i tjänsten. 5. Bekräfta eller förstärk gärna positiva omdömen. Besvara inte negativa kommentarer som är direkt hatiska eller skämtsamma. Bidra gärna med rätt fakta när någon ifrågasätter eller kritiserar. 2. Håll dig till det du själv jobbar med. Skriv och kommentera inte det som ligger utanför din expertis eller dina arbetsuppgifter. Var tydlig med vad som är din egen åsikt, uttryck inte åsikter som strider mot organisationens ställningstaganden utan att göra det tydligt att du gör det som privatperson. 3. Var dig själv. Sociala medier är konversationer, gränserna mellan privat och yrkesroll suddas ut. Uttryck dig som du skulle göra när du är på en mässa eller träffar en leverantör över en lunch. Försök vara personlig och ge gärna ditt eget perspektiv. 4. Respektera organisationen och dina kollegor. Sekretess och tystnadsplikt gäller på samma sätt i sociala medier som i andra sammanhang. Tänk efter en gång till innan du postar. Tänk på offentlighetsprincipen och reglerna kring diarieföring, ger du dig in i en diskussion på nätet så kan det komma att betraktas som ett ärende som ska diarieföras. Bedömningen är densamma som för till exempel e-post. Gränsen går där du inte längre har samma åsikt som din arbetsgivare. Självklart. Bedöm på samma sätt som mejl eller röstmeddelanden. 1. Vi måste hålla en hög produktivitet bland våra anställda.

2. Vi vill inte ha negativa kommentarer.

3. Vi måste förhindra att information läcker ut.

4. Vi har juridiska hinder mot att använda sociala medier.

5. Vi måste värna om vår höga trovärdighet.

6. Vi har ingen användning av kommentarerna vi får. 7. Vi måste ha hög IT-säkerhet och inte slösa bandbredd.

8. Vi måste göra långsiktiga investeringar.

9. Vi måste tänka på våra
anställda.

10. Vi har ingen användning av sociala medier.

11. Vi måste se till att behålla våra medarbetare.

12. Vi har ingen som kan lägga så mycket tid.
Full transcript