Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Proiect la Geografie

No description
by

De Feijter Chiara

on 28 September 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Proiect la Geografie

Proiect la Geografie
Asia-Tari si capitale
De Feijter Chiara
Fronea Diana
Dobre Ana-Maria
Cucu-Ciuhan Ciprian
Ciutacu Andrei
Dulgheru Matei

Rusia
capitala:Moscova
Asia este cel mai întins continent de pe Pământ și, de asemenea, cel mai populat. Suprafața sa constituie 8,7% din suprafața totală a Terrei și 29,8% din uscatul acesteia. Populația Asiei reprezintă mai mult de 60% din întreaga populație a Globului. Limitele acestui continent sunt Munții Ural și râul Ural la vest, Oceanul Arctic la nord, Oceanul Indian la sud, iar la est Marea Japoniei.
Mongolia
capitala:
Ulaanbaatar
capitala:Astana
Kazakhstan
China
capitala:Pyongyang
Coreea De Nord
capitala:Seoul
Coreea de Sud
capitala:Tokyo
Japonia
India
capitala:Riyadh
Arabia Saudita
capitala:Islamabad
Pakistan
capitala:Kabul
Afganistan
capitala:Tehran
Iran
capitala:Ashgabat
Turkeminstan
capitala:Bishkek
Kyrgyzstan
capitala:Tashkent
Uzbekistan
capitala:Bangkok
Thailanda
capitala:Dushanbe
Tajikistan
Nepal
capitala:Naypyidaw
Burma
capitala:Taipei
Taiwan
capitala:Manila
Insulele Filipine
capitala:Vientiane
Laos
capitala:Hanoi
Vietnam
capitala:Phnom Penh
Cambodia
capitala: Kuala Lumpur
Maleazia
capitala:Jakarta
Indonesia
capitala:Dhaka
Bangladesh
capitala:Thimphu
Oman
capitala:Abu Dhabi
Emiratele Arabe Unite
capitala:Sana'a
Yemen
capitala:Baghdad
Iraq
capitala:Tskhinvali
Ossetia de Sud
capitala:Baku
Azerbaijan
capitala:Yerevan
Armenia
capitala:Ankara
Turcia
capitala:Kuwait city
Kuwait
capitala:Doha
Qatar
capitala:Amman
capitala:Beirut
Liban
Israel
capitala:East Jerusalem
Palestina
Sri Lanka
Capitala:Sri Jayawardenepura Kotte
Iordania
capitala:
Ierusalim
capitala:New Delhi
Siria
Capitala:Damasc
capitala:
Karthmandu
capitala:Beijing
Arabia Saudita poarta numele familiei conducatoare. Dinastia Al Saud a luat puterea pentru prima data in sec 18.
Petrolul a fost descoperit in 1938, tara fiind astazi cel mai mare producator si exportator de titei.
Regatul Arabiei Saudite este cea mai mare țară din Peninsula Arabă. Se învecinează cu Iordania la nord, cu Irak la nord și nord-est, cu Kuweit, Qatar, Bahrain și Emiratele Arabe Unite la est, Oman la sud și sud-est și Yemen la sud.
De asemenea, are o coastă maritimă de mari dimensiuni, în partea estică aflându-se Golful Persic iar în partea vestică aflându-se Marea Roșie. Este numită "Țara celor doua moschei sfinte", o referință la Mecca și Medina, cele mai sfinte locuri ale Islamului.

Curiozitati despre Laos
• Numele complet al statului Laos este Sathalanalat Paxathipatai Paxaxon Lao, insemnand Republica Democratica a Poporului Lao.
• In muzica din Laos se foloseste un instrument traditionat numit Khaen, un fel de pipa din bambus, care are origini preistorice.
• Speologi si scafandri francezi si romani au partricipat la un program de cercetare speologica a formatiunilor carstice din muntii Khammouane din Laos. Programul a inceput in 2010 si a continuat in 2011.
• Fermierii Khammu din Luang Prabang planteaza orez din sortimentul Khao Kam, intr-o cantitate mica langa casa, in memoria parintilor morti, sau la marginea plantatiilor de orez ceea ce simbolizeaza ca parintii sunt in viata.
• Terenul arabil in Laos este de doar 3 % din suprafata tarii.
• Padurile si terenurile forestiere in Laos ocupa aproximativ 54 % din teritoriul tarii.
• Pe malul stang al Fluviului Mekong la Pak Ou se afla un sistem de pesteri care au fost folosite in scopuri religioase inca inainte de patrunderea budismului in zona. Localnicii numesc pesterile Tam Ting (Pesterile celor 1000 de statui ale lui Buddha).
• Cel mai inalt munte din Laos este Phou Bia cu inaltimea de 2819 m; muntele este parte a lantului muntos Annamese din Provincia Xiangkhouang.

capitala:Malé
Insulele Maldive
Arhipelagul insulelor Maldive are cea mai redusa altitudine din lume, de maxim 2,3 m, iar aproape 100% din teritoriul tarii se afla sub apa.
• Datorita incalzirii globale cei 300.000 de locuitori ai arhipelagului ar putea sa nu mai apuce jumatatea secolului al XXI-lea la ei acasa. ONU estimeza ca, numai la sfarsitul acestui deceniu, vor exista 50 milioane de refugiati climatici, intre care s-ar putea numara multi locuitori din Republica Maldivelor, statul situat la cea mai mica altitudine din lume. "Trei sferturi dintre insulele noastre se afla la doar 1,20 m de nivelul apei. Cresterea prognozata a pelor marii pana la sfarsitul secolului inseamna ca insulele noastre vor devein de nelocuit", a declarat presedintele statului Maldive.
• Desi aria totala a uscatului este doar de 300 km², Maldive este tara cea mai intinsa ca suprafata din lume, intrucat se intinde, desi dispersata, pe 90.000 km².
• Insulele Maldive au fost lansate ca destinatie turistica abia in 1970, cand un grup de scufundatori italieni au descoperit aici universul atolilor si a recifelor de corali. In urma cu numai 10 ani, in 1960, o misiune a Natiunilor Unite vizitase arhipelagul si a decis ca nu este potrivit pentru turism.

capitala:Singapore
Singapore
Singapore este cea mai mica natiune din sud-estul Asiei, insa destul de aglomerata, situandu-se pe locul doi in lume, dupa Monaco, in privinta densitatii populatiei.
Singapore este cel mai mare furnizor la nivel mondial de nave si componente ale acestora si al treilea mare rafinator de petrol, dupa Rotterdam si Houston.
Portul Singapore este cel mai mare din lume privind alimentarea cu motorina a vapoarelor, al doilea din lume in ceea ce priveste tonajul cargo, dupa Shanghai si cel mai aglomerat din punctul de vedere al marfurilor in tranzit.
Singapore Changi Airport a fost declarat in 2006 cel mai bun aeroport din lume.
Singapore dispune de unul dintre cele mai inalte standarde de viata si este cel mai sigur mare oras din lume in materie de crime si siguranta personala.
Punctul natural cel mai inalt din Singapore este Bukit Timah Hill de 166 m, iar cel mai jos este Singapore Strait 0 m.
23% din insula era ocupat de paduri si rezervatii naturale.
Gradina Zoologica din Singapore este considerata una dintre cele mai spectaculoase din lume. Amenajata pe 28 de hectare, subliniaza conceptul de gradina zoologica deschisa si gazduieste 3600 de mamifere, pasari si reptile, inclusiv specii rare pe cale de disparitie.
Singapore Botanic Gardens este singura gradina botanica din lume deschisa de la 5 dimineata pana la miezul noptii, in fiecare zi a anului si care nu percepe taxa de intrare, cu exceptia Gradinii Orhideelor.
Mustafa Market, din Little India, este deschis 24 de ore, 365 de zile pe an.
Singapore este locul unde se intersecteaza peste 100 de trasee maritime internationale care leaga tari din oceanele Pacific si Indian cu Europa, America si Asia.

A fost intemeiat, in 1819, ca o colonie comerciala britanica. A devenit independent in 1965.
Peste trei sferturi din populatia statului este chineza, iar restul-malaysiana si indiana.
Cetatenii de aici sunt pe locul doi in Asia ca bogatie, dupa japonezi.
Simbolul national: Singapore inseamana “Orasul Leului”

Yemenul este celebru ca fiind locul de unde provenea regina din Sheba(Saba).
In 1990,Yemenul de Nord si cel de Sud s-au unit, luand nastere statul pe care il cunoastem astazi.
Capitala dintre munti: Sana’a se afla la o altitudine de 2200m.Este locuita de 2500 de ani si astazi face parte din patrimoniul UNESCO.
Yemen , oficial Republica Yemen este o țară în Orientul Mijlociu situată în Peninsula Arabă în sud-vestul Asiei. Cu o populație de circa 23.580.000 locuitori, Yemen este mărginită de Arabia Saudită la nord, Marea Roșie la vest, Marea Arabă și Golful Aden la sud, și Oman la est. Teritoriul Yemenului include peste 200 insule, cea mai mare fiind Socotra, la cam 415 km la sudul Yemenului, lângă coasta Somaliei.
Terenurile deșertice ale Yemenului contemporan erau vestite încă din antichitate pentru bogăția lor. Aici poposeau caravanele în căutare de mărfuri scumpe, cum ar fi smirna, mirodeniile sau pietrele prețioase. Din acest motiv, romanii au supranumit ținutul yemenit "Arabia Fericită". În timpul primului război cu evreii, aceștia au fost înfrânți de romani. Mulți dintre învinși s-au salvat fugind în Yemen, unde, mai târziu, s-au stabilit definitiv. Ei s-au specializat în împodobirea stiletelor cu lama curbă cu decorațiuni din argint. Inițial, acestea au servit drept arme, dar, cu timpul, au devenit un simbol al statutului social al yemeniților, pe care le poartă și astăzi cu mândrie.
Abkhazia
capitala:Sukhumi
capitala:Episkopi Cantonment
Akrotiri and Dhekelia
capitala:Bandar Seri Begawan
Brunei
Hong Kong Special Administrative Region of the People's Republic of China
Bhutan
capitala:
Stepanakert
Nagorno-Karabakh
capitala:Muscat
Full transcript