Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Tastatura

Copy this quick tutorial to learn how prezi works
by

Cupcea Diana

on 9 May 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Tastatura

Cele mai folosite tastaturi pe plan mondial sunt cele de tip QWERTY. Un alt tip de tastaturi este tipul QWERTZ. Denumirile vin de la primele șase taste de pe rândul al treilea. Tipul QWERTY se folosește mai ales în țările anglofone, iar celelalte folosesc mai ales tipul QWERTZ.
Tastatura este probabil cel mai vechi dispozitiv de intrare din structura computerelor moderne, ea fiind inventată încă înainte de apariția monitoarelor și a mausului. Fiecare tastă are asociat un număr de identificare care poartă denumirea de "cod de scanare". La apăsarea unei taste, tastatura trimite sistemului de calcul codul de scanare corespunzător tastei respective (un număr întreg de la 1 la „n” - numărul de taste). La primirea codului de scanare de la tastatură, calculatorul face conversia între numărul primit și codul ASCII corespunzător, în logică binară.
Structura tastaturii
Tasta are in jur de 100/102 taste
Tastatura
TASTATURA este o componentă hardware periferică a calculatorului ce permite utilizatorului să introducă în unitatea centralǎ a acestuia date (litere, cifre și semne speciale) prin apăsarea unor taste.
Inovatii in lumea tastaturilor
MODELE DE TASTAURI
Tastatura speciala
Tastatura standart
Tastatura ergonomica
Tastatura fara fir
tastatura multimedia
V-ati intrebat vreodata cine a inventat tastatura QWERTY?
Inventatorul american Christopher Sholes este creatorul tastaturii QWERTY. Acesta detinea un ziar din Milwaukee, iar cand compozitorii lui au intrat in greva a dorit sa inventeze o masina care sa scrie in locul angajatilor, dar fara success.
Impreuna cu Samuel Soule, Sholes a reusit sa creeze, in anul 1866, o masina ce numerota paginile cartilor. Sholes s-ar fi oprit aici, dar un prieten, Carlos Glidden, i-a sugerat ca masina ar putea sa scrie si litere, nu doar sa numeroteze.
Sholes, Soule si Glidden s-au intalnit din nous i au reusit sa inventeze o masina de scris proprie ce avea aspect asemanator unui pian, cu butoane albe si negre. Cei trei si-au brevetat inventia iniulie 1868. Aceasta inventive nu era, din pacate prea fiabila, iar butoanele se blocau usor. Pe rand, cei trei au cedat drepturile unei companii din Pennsylvania si au incheiat proiectul.
Logitech G19s Gaming Keyboard are iluminare color customizabila si este creata din materiale avansate durabile, pentru confort.
Noile tastaturi din gama de gaming G, lansata recent de Logitech, sunt disponibile si la noi in tara din aceasta luna. Logitech G19s Gaming Keyboard are un pret recomandat de 919 Lei iar Logitech G510s Gaming Keyboard va putea fi achizitionat la un pret recomandat de 549 Lei.
Razer DeathStalker Chroma este tastatura din colecţia „Chroma”, aceasta tastatură este foarte confortabilă, are un design foarte plăcut şi prin faptul că este din colecţia „Chroma” ai la dispoziţie foarte multe moduri la iluminarea tastaturi.
A efectuat :
Cupcea Diana
Full transcript