Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Március 18. defo Design Nyelviskola

Indul a defo 2011 Tavaszi Programja az első szemináriumi előadással március 18-án 17 órától 21 óráig.
by

Lily Fisher

on 6 April 2011

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Március 18. defo Design Nyelviskola

A HÁZIGAZDÁK ÁRAMLÁS a rendszerben gondolkodás MI A DESIGN? folyamatban gondolkodás a szinkronizáló programalkotás BEMUTATKOZNAK
PROGRAM ÉRTELMEZÉSE http://www.loffice.hu/ A LOFFICE a nagyvárosi kultúrát környezettudatossággal ötvöző rendezvény-, kiállító-, konferenciaterem és coworking iroda, 2009 januárjában nyitotta meg kapuit Budapest szívében. A LOFFICE családi vállalkozás. Küldetésének tekinti a kezdő és újrakezdő kis- és középvállakozások segítését napi tanácsadással és rendszeres képzéssel. Üzletvezetési tréningeinken a start-up vállalkozások hasznos gazdasági, jogi és pénzügyi ismereteket szerezhetnek. Klementz Anna és Kata MÁRCIUS 18. péntek 17.00-21.00 helyszín: LOFFICE Coworking -
VI. BUDAPEST, PAULAY EDE U. 55 moderátorok: Fónagy Dóra és Szemerey Samu http://www.loffice.hu/ beszélgető partnereink Ifj. Kurtág György Simon Judit Haász Ferenc Dr. Boros Szivia, PhD Magyarország, Románia, Bulgária regionális vezető tervező világítástervező, Defo alapító
világítástervező, Defo alapító Oktatási tapasztalatok a MOME DLA építész, AMI építész,
Corvinus tájtervező, Világítástechnika szakmérnöki képzés területeken. ERCO Lighting GmbH „ A vizuális kultúra önmagában nem létezik, mert csak kontextusban értelmezhető.

Éppígy van ez a világítással és annak tervezésével is. Egy általam tervezett jól sikerült világítás nem az én munkám eredménye. Pontosabban mások tudása nélkül ilyen téren nem lehet értéket létrehozni. Az én teljesítményem másokéval szorzódik egy projekt kapcsán és a végeredményt értékeli annak felhasználója. Élményt adó környezet értéke az azt létrehozó csapat multiszenzoriális intelligenciájával arányos.

Az alkotási folyamat egy kölcsönösen kiszolgáltatott állapot, annak pozitív értelmében. Ebben a kooperációban hiszek és ezért teszek. Mint ahogy megbízóval dolgozni öröm, megrendelőnek dolgozni kompromisszum.” zeneszerző, pedagógus zenei kommunikácó kutató “mindennel foglalkozom ami probléma” az intelligens hangszerek tervezése, valamint a kollektív hangszerek és az interaktivitás pedagógiáját integráló szerkezetek (ember-gép kommunikáció) létrehozása iránt érdeklődöm. olyan módszert hoztam létre, amely fejleszti a háromdimenziós kommunikáció folyamatosságához nélkülözhetetlen alapvetô képességeket màs zeneszerzőkkel történő közös kompoziciók, valamint az előadókkal létrehozott organikusan fejlődő projektek iránt érdeklődöm. Mint zeneszerző Mint kutató Mint pedagógus 1. érzékelési intelligencia (a hallgatás mobilitása, tapintási érzékelés stb.)
2. osztott intelligencia (ember-gép kommunikáció)
3. kollektív intelligencia (szabad improvizáció:a szándékok olvashatósága, az időben való tàjékozodàs képessége,zenei diagnozis: a kontextus felismerése)” Klasszikus pszichoanalízis mellett, analitikusan orientált feltáró verbális pszichoterápiát és csoportos mozgásterápiát végzek.

Elkötelezett vagyok az interszubjektív szemlélet mellett, mely szerint az analitikus hagyományos megfigyelői státuszát felváltja egy olyan szerepkör, amelyben az analitikus egy közös tevékenység résztvevője. A pszichoanalízis interszubjektív fordulata megköveteli annak tudomásulvételét, hogy folytonos egymásra hatásban élünk és, hogy kénytelenek vagyunk szembenézni azzal, hogy függetlenség érzetünk egy nárcisztikus illúzió. pszichoanalitikus
pszichodinamikus tánc- és mozgáspszichoterapeuta sportorvos, főiskolai adjunktus design - flow - milyen szereplők vesznek részt benne? kikből áll a csapat? mik a résztvevők határterületei?
pl. partitúra vs hangszer vs hangzó tér
célorientált, kontrollált káosz
- személyes kontroll
- időbeli keretek
- versenyhelyzet, intenzitás
- rejtett vagy látható hierarchia, belépési és kilépési pontok
hogy lehet kilépni és belépni a kreatív folyamatba építész praxis - az együttműködési folyamatból azt próbálják kiszűrni hogy mit kell nekik végrehajtani - szaknyelv “érdekes feladat”, kreatív szűrés Ez a fajta Ez kulcsa annak, hogy az alkotói-együttgondolkodó csapatmunka létrejöhessen. létrehozásának alapfeltétele Első alkalommal mindenek előtt lesz szó A csoport tagjai együtt értelmezik a design fogalmát, és annak hétköznapjainkban betöltött szerepét Fontos bizonyos félreértelmezések tisztázása, negatív megítélések eloszlatása beszélgető partnereink Zavadszky Mónika Bor Iván Horváth Cecilia www.sicis.com architect support
brand management Sicis Jómagam inkább az építész, belsőépítész, lakberendező körrel tartom a kapcsolatot, mivel már a tervezési program részeként gondolkozunk a mozaikok funkcionális vagy esztétikai szükségszerűségében, de nemegyszer kikéri véleményemet a beruházás megbízója is. az Ivan.Bor.Design Kft. társtulajdonosa és manager vezetője A különböző SICIS kollekciók kínálta lehetőségeket egy-egy fotóalbum mutatja be. Nagy segítséget nyújtanak emellett a bemutatótermi mintafalak, panelek, amelyek kézzelfoghatóvá teszik az érdeklődők számára a kézzel vágott vagy a pixeles motívumokat. A bemutatótermi kollégák már számos esetben bizonyítottak, így napi szinten tudnak megfelelni a vevői elvárásoknak. Amennyiben dekorációról beszélünk, úgy azok elkészítése a SICIS feladata, így alkotjuk meg a terméket Ravennában. Ezek a termékek hálón vagy papíron érkeznek és már felvettük néhány magyarországi mozaikburkolóval a kapcsolatot, akik szakszerűen képesek ezeket az alkotásokat installálni. főszerkesztő-Elle Decor privát megbízó a teljes átformálás a kérdés?
a design tapasztalata (a rendszer beszélgetéshez képest gyakorlatiasabb)
a design atmoszféra teremtő ereje
(terek értelmezése, identitás teremtés)
polgári identitás, polgári életminőség
ikea - demokratizálódás, középosztály megnövekedése, elérhetőség a design értelmezései - derogáló, sznob, szitokszó, luxus, prémium

zárkózott társadalmak - a személyiség kifejezése idegen, ijesztő
tudás hiánya életminőség, a mindennapok minősége, segítő környezet vs fogyasztás / fétis

használhatatlanság vs a design (ergonómia) KI KICSODA? HALÁSZ LILI RADNAI ZOLTÁN prezi designer közösségi manager PREZI.COM Célunk egy olyan kutatási tevékenység, valamint a szakági tervezőkkel végzett közös gondolkodás révén olyan releváns, értékes információbázis kiépítése a defo körül, melyet rendszerbe szervezetten, rövid- és hosszú távú oktatási formában, kurzusokon tovább adhatnak a csapat szakértői. Dóra és Feri Panni N&N galéria Flower taste a program szervezői http://www.defo.hu Könnyű Attila neoexpressionist Amit mi a számunkra láthatatlannal együtt a valóságnak nevezünk, az a művészettel együtt válik láthatóvá. Gesztusabsztrakcióimmal, a valóságot, a számunkra láthatatlant jelenítem meg, mely egyszerre kelt bennünk félelmet, reményt és vágyakozást. Az ismeretlent, mely mégis maga a valóság, mely a magasabb rendű legmagasabb szintű formája. A festés közvetlen, ösztönös aktusán keresztül fejezem ki magamat.
Engedem, hogy a festék szabadon folyjék, fröcsögjön, felhasználom a színek energiáit, szellemi és anyagi mivoltát. A mélyből fakadó intuíciókkal igyekszem bemutatni az érzékiséget, vállalom a tudat alatti vágyakat, a kiszámíthatatlant, a véletlent, a megjósolhatatlant, a számunkra oly nyilvánvaló irracionalitást.
Meditációim során megtapasztalt képi világot, a folyamatosan pulzáló, mozgó és vibráló érző és szerető „ismeretlen” érzelmi és szellemi állapotait, kimerevített, statikus állapotaiban jelenítem meg. Festményeim érzelmi energia megnyilvánulások. Az időtlen állapotú érzések és érzelmek, mint elementáris kozmikus energiák képi megjelenítései, érzelmi tükrök a lelkeknek, a szellem megnyilvánulásai.
partnerek http://www.kludi.com/hu/ http://www.solinfo.hu/ http://www.brill.hu/ http://www.krullung.hu/ http://www.blup.hu/hu/ http://www.sicis.it/ http://www.toptrade.hu/ http://www.erco.com/ http://www.berker.hu/ http://www.ventilatorhelios.fw.hu/ http://www.watz.hu/ http://defo.hu/2011-tavasz/partnerek MI A DESIGN? A design tágabb ipari értelmezése kiterjed minden tömegtermelésben készült, az innováció többletértékét hordozó termékre. Ez a magyarázat pedig már igen messze van attól a félreértelmezett designfogalomtól, amely azt a luxuscikkekkel azonosítja. Közel áll viszont a designmenedzsment megközelítéséhez, ami a design üzleti hasznosságára teszi a hangsúlyt, és az innovációban a technológiával egyenrangú partnernek tekinti. Ezért a design tágabb értelmezésben már nem csak tárgy- és környezetalakítás, hanem stratégia, elemzés és folyamat.
Full transcript