Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

MTV - Paprika Latino International

No description
by

Linda Kosa

on 12 September 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of MTV - Paprika Latino International

Kik vagyunk? A Magyar Televízió – ahogy mi látjuk Jelenleg a Magyar Televízió a teljes lakosság körében egyértelműen a 3. legnézettebb csatorna – ami a 2011-ben bevezetett 2-3 új főműsoridős műsornak köszönhető.

A legsikeresebb új műsorok: Magyarország szeretlek! és Maradj talpon!

Minkét új és sokeres műsor a nemzetközi formátumok piacán is bizonyított.

A Paprika Latino olyan formátumokat válogatott ki részint létező formátumpiacról, részint saját fejlesztésből, amelyek a közszolgálati értékek figyelembevétele mellett, a korszerű, nemzetközi televíziózásnak megfelelő okos szórakoztatás kategóriájába esnek. Agenda You Deserve It! – Mert megérdemled! Hungary’s Best Dish Erősen közszolgálati tartalom, kereskedelmi televíziós és doku-realista eszközökkel megvalósítva.
Rugalmas struktúra, 8-12 önálló, 45 perces epizódból áll, a végén egy dupla hosszúságú gála event-tel.
A sorozatban hétköznapi hősöket mutatunk be, akik sokkal többet tesznek a szükségben szenvedőkért, mint bárki más.
Az egyes epizódokat a valóságshow eszközeivel, doku-realista módszerrel forgatjuk, újrajátszott jelenetekkel, interjúk és archív anayagok felhasználásával.
Mindene epizód egy ember történetét, szakmáját, sikereit meséli el. Everyday Hero Az utolsó Gála epizód élő adás, amelyben egy zsűri panel dönt. Együtt a nézőkkel, hogy a adott évben ki érdemli meg a Hétköznapi Hős díjat és azt a pénzösszeget, amit saját missziójára, vagy terveire költhet.
Érzelemgazdag tartalom, amely nemcsak szórakoztat, de sok esetben el is gondolkodtatja a nézőt.
Több platformon működik, az egyes részek történeteit a nyomtatott sajtó és az online média is tovább fogja vinni.
Nemzetközi szinten is sikeres formátum, amelynek jelen pillanatban erős hiánypótló jellege van Magyarországon.
Képes erősíteni a csatornához való loyalitást. Társadalmi üzenetet közvetít, ezzel a feelgood, családi műsorok sorába emeli a műfajt. Everyday Hero { } Miss Sunshine Eredeti ötleten alapuló, részleteiben kidolgozott formátum, amely ötvözi a Topmodel, A farmer wants a wife és az X-Factor sikeres elemeit.
A műsorban olyan természetes szépségeket keresünk, akik 5000 főnél kisebb falvakban élnek és megvan bennük a lehetőség és vágy, hogy hozzáértő mentorok segítségével az ország legszebb lányai váljanak belőlük.
A műsor epizódjain eredeti helyszíneken forgatjuk szerte az országban, hiszen az összes olyan változásnak, amire szükség van, a falu határain belül kell zajlani, a faluban lakó emberek segítségével.
A műsor nem csak az egész országot, a kistérségeket és a távoli falvakat mutatja be, hanem az összefogást is. Ahhoz, hogy a falu legszebb lánya igazi szépség legyen, az egész falunak segítenie kell. Dragon's Den A Dragon’s Den a BBC több mint 20 országban sikeres business-talent show formátuma, amely pozitív üzenetével tökéletes tartalom közszolgálati csatornákra a pénzügyi válság időszakában.
A 12 epizódos sorozatban startup üzleti koncepciók vállalkozások versenyeznek a zsűriben ülő üzletemberek személyes befektetéséért.
A műsor valójában egy üzleti tehetségkutató, amelyben a jelentkezők akár komoly befektetéshez is juthatnak, ha tudnak élni a lehetőséggel és a rendelkezésre áll időn belül képesek meggyőzni a zsűritagokat arról, hogy az ötletük komoly üzleti sikerrel kecsegtet.
A műsorban az ország legismertebb pénzügyi moguljai szerepelnek, ezzel is hitelességet, pozitív példát mutatva a nézőknek.
Ez a magas minőségű, stúdióban, vagy eredeti helyszínen forgatott tehetségkutató, nem csak a csatorna brandjét erősíti, de a szponzorok bevonására is lehetőséget teremt.
Minőségi szórakoztatás, jól kommunikálható, pozitív üzenettel, szórakoztató, izgalmas formában szerkesztve.
Társadalmi üzenetet közvetít, pozitív példát mutat a nézőnek, akár hasonló folyamatok elindítására is tudja sarkallni a közönséget. Miss Sunshine 8-10 epizódos sorozat, amelynek készítése közben rengeteg olyan anyag keletkezik, amely másodlagos tartalomként is elhasználható eltérő platformokon, vagy különböző műsorsávokban.
A sorozat alkalmas arra, hogy adott időszakban meghatározza a csatorna arculatát, erős lojalitást építve a nézők részéről.
Valódi alternatívája a tucatszám gyártott, mégis egy kaptafára készülő tehetségkutató versenyeknek.
Egyaránt fókuszál a kulturális örökségre és a városi-falusi élet kontrasztjára.
Erős online jelenlét mellett lehetőséget teremt új bevételi forrásoknak, mint például az SMS szavazás, amennyiben erre a csatorna részéről igény merül fel. A Magyarok a Fejükre Estek Grandiózius formátum, amely a kulturális különbségekre és a közös történelemre épít rendkívül szórakoztató formában.
A műsor főszereplője egy középkori körülmények közt élő Altáj törzs a Tuwa faluból, akiknek gyökerei a legközelebb állnak a honfoglalókhoz.
Tudományos kutatáson és tényeken alapuló történet, amelyben hét nomád látogató érkezik Magyarországra, hogy megismerjék azt a területet, ahol a tőlük érkező honfoglagló ősök megálltak.
Szórakoztató és elgondolkodtató reality, amely nem csak civilizációs különbségekre, de a közös kulturális örökségre is épít.
A műsor görbe tükröt mutat a néha furcsa irányba tartó civilizációnak és felteszi a kérdést, elég-e a boldogsághoz, ha úgy érezzük, mindenünk megvan. A Magyarok a Fejükre Estek A sorozatban azt a törzset mutatjuk be, akiket Kőrösi-Csoma is keresett, és akik máig Dzsungáriában élnek, azon a területen, ahonnan a honfoglaló ősök útra keltek.
A sorozat már korábban étesett az előkészítő fázison és élvezi Kína támogatását, akik örömmel vesznek részt egy kulturális különbségeket és hasonlóságokat bemutató, családi sorozat elkészítésében.
Teljes mértékben egyedi tartalom amely az ország történelmére és történetére épít. Oktat, szórakoztat és elgondolkodtat, miközben betekintést enged egy nagyon más, mégis nagyon hasonló nép kultúrájába. Válságstáb Eredeti koncepció, amelyben Egy pénzügyi válságkezelőkből álló csapat segít megoldani egy átlagos család problémáit, mielőtt a család a teljes anyagi csődbe zuhanna.
Drámai megoldások műsora.
Life Coaching reality, amely az aktuális problémákkal foglakozik, fókuszál a válságra, megoldást nyújt a krízisre.
műsor szakmai hátterét, hitelességét, sikeres független pénzügyi tanácsadók garantálják.
A műsor deklarált alapvetése az, hogy senkinek az életét nem lehet kívülről megváltoztatni, de egy kis segítséggel talán javíthat a saját viszonyain. Válságstáb Mint ahogy Gordon Ramsay az étterem-megmentő műsorában és Csernus doktor a saját műsorában, a Válságstáb szakértői is szikáran és nyíltan megmondják, mi a teendő.
A műsor drasztikus tényfeltárása és az általános érvényű észrevételek, tanácsok azok a tényezők, amelyek ezt a formátumot sikeres és nézett műsorrá tehetik.
A válság időszakában tökéletes formátum, pozitív üzenettel és jól kommunikálható tartalommal.
Közszolgálati tartalom, kereskedelmi televíziós eszközökkel megvalósítva. Trunkó Bence – kreatív igazgató, vezető író. Számos magyar produkciót követően jelenleg a szlovén és a szerb operáció vezetője, olyan műsorok gyártója, mint a Hal a Tortán, a Farmer Wants a Wife vagy az éppen most induló szlovén Éden Hotel Napi műsorok

You Deserve It!
Hungary’s Best Dish

Heti műsorok

Everyday Hero
Miss Sunshine
Dragon’s Den
Magyarok a fejükre estek
Válságstáb Köszönjük a figyelmet! Hámori Barbara – stratégiai igazgató. RTL Klub, TV2, M1, Viasat3 majd Origo-t követően 2011 őszén csatlakozott a Paprika Latinohoz. Főként a kereskedelmi műsorokért felel, jelenleg producere a TV2-őn futó Én Is Szép Vagyok produkciónak.
Egy új game show a Deal or No Deal alkotóitól

Teljesen újszerű a game show műfajában

Az első olyan game show, ahol a játékosok nem magukért játszanak, hanem valaki másért

Kiváló csere műsor a Maradj Talpon műsorral – a műsorokat szezonnként váltani hosszútávú és bevált stratégia a kiégés ellen (Ld. Pokerarc és a Széf az RTL Klubon)

Tovább erősíteni a csatorna sikeres game show lábát

Gundel Takács Gábor karaktere kiválóan egyezik az empatikus, humoros, mégis okos műsorvezetővel A stúdióban forgatott, de reality elemekkel kiegészített formátumban az ország különböző régióiból érkező amatőr szakácsok szállnak harcba, hogy elkészítsék Magyarország Legjobb Ételét.
Az amatőrök hétről hétre küzdenek meg egymással. Minden héten más régió képviselő főznek egymás ellen három kategóriában.
Minden hét végén régiós győztest hirdetünk, majd az utolsó gála-epizódban a régiós győztesek közül kerül ki az egy, aki mindent visz.
Többféle módon strukturálható műsor, müködőképes acces prime time sávban, de sikeres lehet prime time-ban is. Hungary’s Best Dish Kombinálja a gasztronómiai showműsorok és a nagy nézői tömegeket vonzó tehetségkutatók sikeres elemeit.
Az ITV formátuma, a BBC-n indult, azóta a sokadik szériát sugározzák különböző országokban.
Jelen pillanatban itthon nincs hasonló tematika a képernyőkön.
Valós szereplőkkel készült izgalmas, humoros és érzelmekkel teli sorozat, amely 60 epizódon keresztül szögezi a nézőt a képernyő elé. Portfolio prezentáció az MTVA részére
2012 Paprika Latino
Full transcript