Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Copy of Lasse ja Minna opiskelijoiden äänitorviksi!

No description
by

Lasse Lindberg

on 27 October 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Copy of Lasse ja Minna opiskelijoiden äänitorviksi!

Lasse ja Minna opiskelijoiden äänitorviksi!
Hallinnon opiskelijaedustajavaalit
Minne? Miksi? Ketkä?

Teologian opiskelija!
Äänestä
3.11. klo 9-20
ja
4.11. klo 9-17


Lasse Lindberg
Minna Mäkitalo
Miksi me?
Minna hakee varsinaiseksi jäseneksi yliopistokollegioon
Lasse hakee varsinaiseksi jäseneksi tiedekuntaneuvostoon
Molemmat ovat toistensa varajäseniä
Ja molemmat on huipputyyppejä
Yliopistokollegio
23 vuotias, kuudennen vuoden teologi
Helsingistä
Vuonna 2015 toimin täysipäiväisesti Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäsenenä vastuullani työelämä, koulutuspolitiikka ja kehitysyhteistyö.
Käytän siis viikoittain useita tunteja koulutuksesta ja opiskelijoista keskustelemiseen, kuuntelemiseen, lobbaamiseen, kirjoittamiseen ja lukemiseen.
Ja pidän siitä kovasti.
Ensimmäinen tehtävänä hallinnon opiskelijaedustajana muutamia vuosia sitten oli olla uudistamassa teologisen tiedekunnan valintakoe. Nyt se on parempi.

Sen jälkeen olen toiminut opiskelijaedustajana esimerkiksi Tietotekniikkakeskuksella ja Teologinen tiedekunta 2020-projektissa, tiedekunnan tuutorina ja opintohallinnon harjoittelijana.
Olen toiminut tiedekuntajärjestö TYT:ssä vuosina 2010-2014 luottamusoppilaana, kulttuurisihteerinä, taloussihteerinä, projektisihteerinä, varapuheenjohtajana ja Toverineuvostossa.
Ylioppilaskunnassa olen toiminut edustajistossa 2012-2014, Ainejärjestöläisten ryhmän puheenjohtajana, koulutuspoliittisessa valiokunnassa, tuutorivaliokunnassa, talousjohtokunnassa ja Ylioppilalehden kustannus OY:ssä.
Yliopistokollegio kokoustaa vuosittain vain muutaman kerran, ja iso osa vaikuttamisesta tapahtuu pöytien ulkopuolella. Onneksi vuosi ylioppilaskunnan hallituksessa on ollut Minnalle mitä parhain verkostoitumisen paikka. Kollegiossa on mahdollista nostaa kovalla työllä esiin joitain teemoja kauden aikana.
Minna hakee tänne varsinaiseksi jäseneksi ja Lasse varajäseneksi.
Yliopistokollegio päättää mm. yliopiston hallituksesta ja kanslerista sekä vahvistaa tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen. Toimielimessä on 50 jäsentä eri tiedekunnista ja yliopistoyhteisön ryhmistä.
Hakemamme kollegiokausi pohjustaa maaperää seuraavalla kaudella tapahtuvaa uuden yliopiston hallituksen ja rehtoraatin valintaa varten.
Teema 1
On selvää, että seuraavaan yliopiston rehtoraattiin ja hallitukseen tulee saada tasaisempi edustus eri alojen välillä. Tällä hetkellä yliopistoyhteisön sisäisistä edustajista näissä tehtävissä peräti yhdeksän yhdestätoista on luonnontiedetaustaisia.
Olisi myös hyvä keskustella siitä, mitä kehitystä johtamiseen yliopiston ulkopuoliset jäsenet hallituksessa (kuusi kolmestatoista) ovat tuoneet.
Teologeina uskomme ihmistieteisiin maailmaa ja ajattelua muuttavana voimana, ja haluamme, että niiden asemaa puolustetaan.
Teema 2
Haluamme nostaa kollegiossa keskustelun koulutuksen ja sivistyksen yhteiskunnalle tuomasta arvosta ja mahdollisuudesta opiskeluun omaisuudestaan riippumatta.
Koulutus ei ole enää kaikille maksutonta. Nyt lukukausimaksut määrätään EU/ETA-maiden ulkopuolisille opiskelijoille kaikissa korkeakouluissa. Monet poliitikot, virkamiehet ja korkeakoulujen johtajat myös Helsingin yliopistossa haaveilevat kuitenkin lukukausimaksuista kaikille opiskelijoille.
23-vuotias,
kolmannen vuoden teologi
Paimiosta
Aktiivinen,
työssäkäyvä
opiskelija, jolle järjestömaailma on tuttu
Vuodesta 2010 alkaen olen toiminut paimiolaisen partiolippukunnan hallituksessa ja vuoden 2015 alusta kyseisen yhdistyksen toiminnanjohtajana. Tämän lisäksi olen toiminut useissa partioprojekteissa
paikallistasolla, piiritasolla kuin myös valtakunnallisella tasolla.
Esimerkiksi viime kesänä olin vastuulla yli 600 ihmisen piirileirin ohjelman koordinoinnista. Eli organisointitaitoa ja yhteistyökykyä löytyy
Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistyksessä olen toiminut vuosina 2013-2015 luottamusoppilaana, spiritualiteettisihteerinä, työllisyyssihteerinä ja vuonna 2015 Toverineuvostossa. Lisäksi toimin Kirkon Teologikoulutustoimikunnan opiskelijaedustajan varajäsenenä.
Opiskelijaedunvalvonnasta minulla ei ole varsinaista aikaisempaa kokemusta, mutta kokemuksen puutteen korvaa innostus ja kiinnostus yliopistoyhteisössä vaikuttamiseen. Erityisen kiinnostunut olen vaikuttamaan tiedekuntaneuvostossa tulevaisuuden rakenneuudistukseen.
Tiedekuntaneuvosto
Lasse hakee tänne varsinaiseksi jäseneksi ja Minna varajäseneksi.
Tiedekuntaneuvosto on tiedekunnan monijäseninen hallintoelin, jonka puheenjohtajana toimii dekaani.
Neuvostossa on edustettuna professorit, tiedekunnan muut työntekijät ja opiskelijat.
Tiedekuntaneuvosto kehittää dekaanin johdolla tiedekunnan toimintaa kokonaisuutena yliopiston toiminnan ja talouden tavoitteiden, sekä yliopiston strategian ja tiedekunnan tavoiteohjelman mukaisesti.
Teema 1
Hallituksen säästötavoitteet ovat luoneet yliopistolle painetta muuttaa tiedekuntarakenteita. Tämä on herättänyt keskustelua itsenäisten tiedekuntien tarpeellisuudesta.
Haluamme olla mukana osallistumassa keskusteluun ja oli päätös mikä hyvänsä, haluamme olla vaikuttamassa siihen, että teologian opetus jatkossakin pysyy laadukkaana ja monipuolisena.
Teologisessa tiedekunnassa tutkimus ja opetus on sekä humanistista että yhteiskuntatieteellistä ja tämä on huomioitava tiedekuntarakenteen uudistuksessa.
Teema 2
Tiedekunnan ulkopuolella tapahtuu asioita, jotka vaikuttavat siihen.
Esimerkiksi kirkon pienempi tarve palkata ihmisiä vaikuttaa opiskelijoiden urasuunnitteluun ja sen on vaikutettava myös tiedekunnan antamaan opetukseen ja ohjaukseen. Näihin kysymyksiin toivomme TDK2020-projektin vastaavan.
Teema 3
Koulutusleikkaukset vaikuttavat koko yliopistoyhteisöön.
Opiskelijan on saatava opetusta sekä kontaktiopetuksessa että joustavasti digitaalisesti.
Opiskelu- ja opiskelijatilat on säilytettävä säästöistä huolimatta.
Full transcript