Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Origen de la vida a la Terra

No description
by

Najim Taazist

on 15 June 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Origen de la vida a la Terra

Origen de la vida a la Terra
Índex
0
.......Introducció.
1
.......Què és la Vida?
4
.......Les Teories principals.
4
.
1
.....La teoria de la Generació espontània.
4
.
1
.
1
..La justificació de la teoria.
4
.
2
.....La teoria de la Panspermia
4
.
2
.
1
..La justificació de la teoria.
4
.
3
.....L'aparició de la vida a la terra primitiva.
4
.
3
.
1
..La teoria Físico-Química.
4
.
3
.
2
..Aparició de la vida a la Terra Primitiva.
4
.
3
.
3
..Evolució Prebiòtica.
4
.
3
.
4
..Teoria de Oparín.
4
.
3
.
5
..Formació de les primeres cèl·lules.
4
.
3
.
6
..Estromatòlits.
4
.
3
.
7
.....El registre fòssil.
4
.
3
.
8
......Evolució cel·lular.

Introducció
Des de sempre ens hem preguntat d'on venim, per respondre-la s'han creat moltes teories sense proves fins a complicats experiments de biologia.
Les primeres teories de l'Origen de la vida van ser d'origen Dogmàtic i requeien principalment en explicacions religioses. Després, quan vam començar a qüestionar més a fons el tema es van crear noves teories.
Les Teories Principals
La teoria de la Generació Espontània.

La teoria de la Panspermia.

La teoria Físico-Química.
La Panspermia
El plantejament de la Teoria de la Panspermia va ser el químic suec Svante Arrhenius, va proposar el 1908 que la radiació de les estrelles podria portar gèrmens microscòpics d'un món a un altre. La qual cosa estableix que la vida terrestre podria haver estat el resultat d'una colonització procedent d'altres planetes.
La Hipòtesi de la Panspermia és la que suggereix que les "llavors" o l'essència de la vida prevalen disseminades per tot l'univers i que la vida va començar a la Terra gràcies a l'arribada de tals llavors al nostre planeta.
La justificació de la teoria
Els científics van descobrir que existeixen evidències de bacteris capaços de sobreviure llargs períodes de temps fins i tot en l'espai exterior, el que justificaria el mecanisme d'aquesta hipòtesi.
La Generació Espontània
A la
Generació Espontània
s'afirmava que tots els éssers vius sorgien espontàniament.
Aristotil va ser el primer en parlar d'aquesta teoria, dient que tot ésser provenia espontàniament, ja que sorgia de sobte a través d'un Principi Actiu i un Principi Passiu. Per exemple deia que les granotes i els gripaus sorgien del fang (Principi Passiu), que en combinar-se amb les propietats físiques i químiques del sòl, sorgien aquests éssers (Principi Actiu).
El experiment d'en
Francesco Redi
Redi va posar en tres recipients: 1, 2 y 3, un tros de carn. El primer el va deixar destapat, el segon el va tapar amb un pergamí y el tercer amb una fina gasa. Després d’un 5 dies va observar que en el primer apareixien cucs
.

Experiment d'en
Pasteur
Louis Pasteur (S.. XIX) va posar un brou de carn en un matràs ( 1). Li va allargar el coll donant-li una forma colzada i la va escalfar fins l’ebullició (2). Va observar que, desprès de refredar-se, en el brou no es contaminava fins i tot després de molt de temps. Si es rompia el coll (3) o es inclinava el matràs fins que el brou passés a la zona colzada (4) es contaminava en poc temps.

Justificació de la teoria
Els experiments de
Redi
i
Pasteur
demostren que la teoria de la generació espontània no era possible i que la vida no es va poder originar per la generació espontània.
En el segle XX un científic rus
Oparin
, va reprendre les idees de la generació espontània i va plantejar una Teoria sobre l’origen abiòtic dels éssers vius.
Avui es pensa que, efectivament la generació espontània no es possible en la actualitat però que fa més de 3600 milions d’anys hi va haver unes condicions que la van fer possible.

L'aparició de la vida a la terra primitiva
Les hipòtesis més encertades afirmen que la vida es va generar fa milions d'anys, de forma espontània gràcies a les particulars condicions que hi va haver en la primera etapa de la història de la terra.
El bioquímic rus Aleksander Oparin i el genetista britànic John BS Haldane van proposar que la vida es va originar a la terra com a resultat de la associació de molècules inorgàniques senzilles.
La teoria Físico-Química
El 1920 i 1930, Alexander Oparin i John BS Haldane van advertir que l'atmosfera rica en oxigen no hauria permès la formació espontània de les complexes molècules orgàniques necessàries per a la vida.

Van especular que potser l'atmosfera de la Terra jove contenia molt poc oxigen i era rica en hidrogen, i que així, la vida va poder haver sorgit mitjançant reaccions químiques.

Evolució Prebiòtica
1)
Fa 3800 milions d’anys
La atmosfera primitiva estava formada per: metà (CH4), amoníac (NH3), hidrogen (H2) i vapor d’aigua (H2O), era reductora i anaeròbia. No obstant en aquestes substàncies estaven els principals bioelements que formen la matèria viva:
carboni (C)
,
nitrogen (N)
,
hidrogen (H)
i
oxigen (O)
.

2)

Com es van prendre les biomolècules?

Les radiacions solars i les descàrregues elèctriques van proporcionar l’energia suficient per a que els components de l’atmosfera reaccionessin i es formin les biomolècules (composts orgànics senzills com els que ara formen els principals composts del éssers vius).

3)

Quines van ser aquestes biomolècules?

Es van formar així, sucres, greixos simples, aminoàcids i altres molècules senzilles que es van reaccionar entre sí per donar lloc a les molècules més complexes.

4)
Com es va formar el “Brou Primitiu”?

Segons Oparín, els composts orgànics que es van formar en la atmosfera van ser arrossegats cap als mars per les plujes i allà al llarg de milions d’anys es van concentrar formant una dissolució espessa d’aigua i molècules orgàniques i inorgàniques que ell va anomenar “ El Brou Primitiu”.

5)
Els precursors dels bacteris.

En aquest “brou primitiu” algunes molècules van formar membranes, originant unes estructures esfèriques anomenades
coacervats
. Alguns coacervats van poder concentrar en el seu interior enzims amb les quals fabricar les seves pròpies molècules i obtenir energia. Finalment alguns van poder adquirir el seu propi material genètic i a així la capacitat de reproduir-se. Així es van formar els primitius procariotes.

La justificació de la teoria
Miller i Urey van presumir, d'acord amb Oparin i Haldane, que l'atmosfera terrestre primitiva estava composta principalment de NH3, H2O, CH4 i H2.

L’experiment d’en Miller
En 1953 Miller va fer una experiència de gran importància. Va construir un dispositiu. En el qual, l’aigua del matràs (1) es escalfava i els vapors circulaven per el circuit. Per (2) va introduir una mescla de gasos com la que va poder haver en la primitiva atmosfera de la terra. En el (3) les descàrregues elèctriques dels elèctrodes van fer reaccionar la mescla. Aquesta era refredada per el condensador (4) i els composts produïts es dissolien a l’aigua del matràs (1). Desprès d’un cert temps a través de la clau (5) va treure part del líquid per analitzar-lo i va descobrir que s’havien format moltes biomolècules, sucres senzills, aminoàcids, etc. De gran importància en la construcció dels éssers vius
.

La formació de les primeres cèl·lules
Coacervats
i
microesferes
:
Oparín parla de l'aparició de coacervats, petitíssimes gotes amb un embolcall de macro molècules i un medi intern amb enzims capaços de realitzar reaccions químiques
.
La primera cèl·lula
:
Actualment no podem saber com es va formar la primera cèl·lula. Només podem suposar quin aspecte va tenir. Es pensa que els primers organismes eren procariotes molt semblants a les cianobacteris filamentoses, com les que fabriquen els actuals
estromatòlits.

Estromatòlits
Els estromatòlits són laminacions de formes diverses, formades per la captura i fixació de partícules carbonatades per part d'algues cianofícies i cianobacteris.
Fa 3560 milions d’anys restos fóssil de colónies celu·lars:
Estromatòlit
.


El registre Fòssil
Els
fòssils
i
estromatòlits
més antics daten d'aproximadament fa 3,500 milions d'anys.

Evolució cel·lular
Durant un període de més de 2000 milions d'anys, només van existir aquestes formes cel·lulars, de manera que es pot pensar que es van adaptar a viure en tots els ambients possibles i "assajarien" tots els possibles mecanismes per realitzar el seu metabolisme.

L'evolució cel·lular es va produir en estreta relació amb l'evolució de l'atmosfera i dels oceans.

Fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin
Què és la Vida?
El terme vida, des del punt de vista de la biologia, fa referència a allò que distingeix els regnes animal, vegetal, fongs, protistas, arqueobacteris i bacteris de la resta de realitats naturals. Implica les capacitats de néixer, créixer, reproduir-se i morir, i al llarg de successives generacions, evolucionar.
Vídeo
Origen de la Vida
Full transcript