Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Biologie

Hoofdstuk 7
by

Laura Ceelen

on 15 December 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Biologie

Het gaat over: 1. Hepatitis B
2. Chlamydia
3. Hiv Chlamydia HIV seksueel overdraagbare aandoening. Hepatitis B 1. Wat is Hepatitis B?
2. Wat zijn de klachten?
3. Hoe is het te behandelen? 1. Wat is Chlamydia?
2. Wat zijn de klachten?
3. Hoe is het te behandelen? 1. Wat is HIV?
2. Wat zijn de klachten?
3. Hoe is het te behandelen? Hepatitis B is een ontsteking van de lever die wordt veroorzaakt door het hepatitis B-virus. Dit virus wordt overgedragen door seksueel contact of bloedcontact. Wat is Hepatitis B? Wat zijn de klachten? Hoe is het te behandelen? Een infectie met hepatitis B kan op verschillende manieren verlopen.
Vaak geeft de infectie helemaal geen klachten. Sommige mensen krijgen last van moeheid, minder eetlust, misselijk, koorts, pijn rechts boven in de buik.
Het oogwit kan geel worden, urine kan donker zijn van kleur en je kan veel jeuk hebben.
Als je klachten van vermoeidheid hebt is rust aan te bevelen. De soort behandeling hangt af van verschillende factoren, bv. de mate van leverontsteking, het feit of iemand E antigeen positief of negatief is, de leeftijd, alsmede de hoeveelheid virus.

Bij de jongere patiëntengroep met matige ontsteking en reeds wat schade aan de lever kan een behandeling met peginterferon zinvol zijn
Voor mensen die behandeling nodig hebben en niet in aanmerking komen voor interferon zijn er momenteel 4 geregistreerde medicijnen: tenofovir, entecavir, lamivudine en adevovir. Wat is chlamydia? Chlamydia wordt veroorzaakt door een bacterie: Clamydia Trachomatis. Deze bacterie wordt overgedragen via onveilig seksueel contact en veroorzaakt ontstekingen in de slijmvliezen van de geslachtsdelen. Veel mensen die besmet zijn, merken dat niet. Dat geldt met name voor vrouwen. Wat zijn de klachten? Klachten bij vrouwen zijn:
- pijn of een branderig gevoel bij het plassen.
- meer of andere afscheiding.
- tussentijdse bloedingen.
- pijn of bloedverlies tijdens of na het vrijen.
- pijn in de onderbuik.
- pijn rechtsboven in de buik.
klachten bij mannen zijn:
- pijn of een branderig gevoel bij het plassen.
- afscheiding uit de penis.
- pijn in de balzak. Hoe is het te behandelen? Gelukkig is chlamydia goed met antibiotica te behandelen. Meestal krijgt u azitromycine. Een ander middel is doxycycline . Tot ongeveer een week na de behandeling is de ziekte mogelijk nog besmettelijk. Wat is HIV? Hiv is het virus dat aids veroorzaakt. Het kan het lichaam op verschillende manieren binnendringen. In de dagelijkse omgang is er nauwelijks of geen risico op hiv-infectie. Het virus kan zich bevinden in bloed, speeksel, sperma en voorvocht, vaginaal vocht en moedermelk. Wat zijn de klachten? Van de mensen die besmet zijn met hiv krijgt ongeveer de helft tot drie kwart binnen twee tot vier weken griepachtige verschijnselen dat zijn dus de klachten: moe, hoofdpijn, spierpijn, koorts, keelpijn, opgezette klieren en huiduitslag. Hoe is het te behandelen? Hiv en aids zijn niet te genezen. Het hiv-virus kan wel worden behandeld met hiv-remmers. Deze voorkomen aids of stellen het uit. Meestal worden 3 of 4 hiv-remmers naast elkaar gebruikt. Dit heet combinatietherapie. gemaakt door :
Laura Ceelen
RM3A
Full transcript